miercuri, 11 martie 2015

Pandurii Tg. Jiu, prima finalistă a Cupei Ligii-Adeplast la fotbal


Sursa foto: LPF

Echipa Pandurii Tg. Jiu s-a calificat în finala Cupei Ligii Adeplast la fotbal, marți seara, după ce a învins pe Dinamo București cu scorul de 3-1 (0-0), în Șoseaua Ștefan cel Mare, în manșa secundă a semifinalelor.
Pandurii, care învinsese în prima manșă cu scorul de 2-1, a deschis scorul prin lituanianul Deivydas Matulevicius (min. 65 - din penalty), după ce camerunezul Fai l-a faultat în careu pe Răduț. Marian Pleașcă (min. 71) a majorat scorul, la capătul unui contraatac, la doar două minute de la introducerea sa pe teren, iar Mihai Răduț (min. 89) a închis tabela pe un nou contraatac, precedat de un henț. Golul lui Dinamo a fost reușit de Gicu Grozav (min. 84), din lovitură liberă, aceasta fiind prima reușită oficială a internaționalului pentru ''câinii roșii''.
Dinamo a avut o bară în prima repriză, prin Marius Niculae (min. 29), care trimisese mingea în bară și în meciul tur.
La echipa gazdă a debutat cu acest prilej și fundașul Andrei Marc.
Finala competiției va avea loc pe 20 mai, pe Arena Națională.
Dinamo este recompensată cu suma cumulată de 105.000 euro pentru faptul că a ajuns în semifinale, iar Pandurii este sigură de 175.000 de euro, câștigătoarea va lua în total pentru această ediție suma de 275.000 euro.
Au evoluat echipele:
- Dinamo: Kristijan Naumovski — Collins Fai (Dorin Rotariu, 67), Ionuț Nedelcearu (Andrei Marc, 85), Gordan Bunoza, Steliano Filip — Cosmin Matei, Abd Elhamed, Nicolae Grigore, Valentin Lazăr (Gicu Grozav, 57) — Kamil Bilinski, Marius Niculae. Antrenor: Mihai Teja. Rezerve neutilizate: Fabien Farnolle — Marian Cristescu, Mansaly Boubacar, Serginho.
- Pandurii: Michal Gliwa — Bogdan Ungurușan, Andrei Cordoș, Nikola Vasiljevic, Marko Momcilovic — Paul Anton, Mihai Pintilii — Mihai Răduț, Dan Nistor (Eric de Oliveira, 84), Viorel Nicoară (Marian Pleașcă, 69) — Mihai Roman (Deivydas Matulevicius, 34). Antrenor: Eduard Iordănescu. Rezerve neutilizate: Răzvan Stanca — Alin Buleică, Filip Mrzljak, Gezim Shalaj.
- Arbitru: George Găman (Craiova); arbitri asistenți: Sebastian Gheorghe (Suceava), Alexandru Cerei (Cluj-Napoca); arbitru de rezervă: Lucian Rusandu (Sf. Gheorghe).
- Observatori: Alexandru Deaconu (București) — CCA, Marian Bucurescu (București) — LPF.
- Cartonașe galbene: N. Grigore (10), Ungurușan (12), M. Roman (26), Vasiljevic (33), Matulevicius (69), Nedelcearu (73), Cordoș (83).
A doua finalistă va fi decisă miercuri seara (de la ora 19.00), dintre Astra Giurgiu și Steaua, după ce bucureștenii s-au impus cu 3-0 în Ghencea.

*Astrei îi trebuie un ''meci perfect'' pentru a ajunge în finala Cupei Ligii

Astra Giurgiu are nevoie de ''un meci perfect'' cu Steaua pentru a se califica în finala Cupei Ligii Adeplast, a declarat, marți, antrenorul Dorinel Munteanu, citat de pagina de Facebook a clubului.
''Avem nevoie să facem un meci perfect, pentru a spera la ceva. Eu asta voi cere jucătorilor, vom pregăti meciul cu gândul că avem o șansă și, dacă va fi să putem profita de ea, nu ne vom da la o parte'', a declarat Munteanu înaintea partidei care se joacă miercuri, pe stadionul ''Marin Anastasovici''.
Directorul sportiv al echipei Astra, Costel Lazăr, a răspuns unor acuzații ale fostului antrenor, ucraineanul Oleg Protasov, la adresa clubului: ''Noi am solicitat, încă din cantonamentul din Turcia, din partea antrenorilor, referate privind problemele de lot și cele organizatorice. Nu am primit niciun fel de cerință a acestora, în scris, ba, mai mult, chiar aici, la o conferință de presă, domnul Protasov spunea că este mulțumit de lot și că are dubluri pentru toate posturile''.
De menţionat că Federația Română de Fotbal și Liga Profesionistă au stabilit arbitrii și observatorii returului semifinalei Cupei Ligii Adeplast, Astra Giurgiu - FC Steaua București.
Ei sunt următorii:
- Arbitri: Tudor Alexandru (Bucureşti) - Oniţă Aurel (Constanţa), Neacşu George Florin (Câmpulung Muscel); Bîrsan Marcel (Bucureşti).
- Observator CCA: Irina Mîrţ (Bucureşti).
- Observator LPF: Eduard Alexandru (Ploieşti).
Partida se va disputa miercuri, cu începere de la ora 19.00 și va fi transmisă în direct la LOOK TV, DIGI SPORT ȘI DOLCE SPORT. (Surse: AGERPRES şi LPF)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu