luni, 23 martie 2015

Simona Halep a cucerit titlul la Indian Wells 2015



Românca Simona Halep, a treia favorită a turneului și a treia jucătoare a lumii, a învins-o în finala de la Indian Wells 2015 pe Jelena Jankovic (Serbia), clasată pe locul 21 în clasamentul mondial WTA. Românca s-a impus cu scorul de 2-6, 7-5, 6-4 după un meci de peste două ore și jumătate, în care Simona a fost parcă foarte obosită, dar a reușit totuși să revină incredibil. Ea a acuzat și o accidentare, între primele două seturi venind medicul și bandajând-o la unghia degetului mare a piciorului stâng. Culmea este că și anul trecut Halep a avut probleme la una dintre unghiile piciorului tot la Indian Wells. De altfel, la Miami, tocmai acesta a fost motivul retragerii anul trecut.
Momentul psihologic s-a consumat în setul secund, la scorul de 5-4 pentru Jankovic, cu sârboaica urmând la serviciu și servind practic pentru meci. Ea l-a chemat pe antrenor și i-a spus că e blocată de teamă, că nu știe să mai gândească. Chiar dacă el a încercat să o încurajeze, ea blocată a rămas, că a pierdut setul cu 7-5! Halep a câștigat în acest set secund ultimele patru game-uri, căci Jankovic a condus cu 5-3!
În setul decisiv, Halep s-a impus cu scorul de 6-4. În urma acestui rezultat, Simona Halep a urcat pe locul 1 în clasamentul WTA Race, care contează pentru Turneul Campioanelor și în care se adună punctele câștigate de jucătoare de-a lungul întregului sezon. Românca a câștigat pentru a patra oară în cinci meciuri în fața Jelenei Jankovic.
Pentru Simona Halep acesta este cel de-al 11-lea trofeu cu cucerit în carieră și al treilea din acest an, după cele de la Shenzhen și Dubai. De asemenea, acesta este cel mai important titlu câștigat de jucătoarea noastră.

* Cuvinte de mulţumire la adresa lui Ion Ţiriac

La festivitatea de premiere care a urmat la Indian Wells, românca Simona Halep a mulțumit tuturor celor care au fost alături de ea. ”Le mulțumesc românilor din tribună, care m-au susținut, celor de acasă care știu că m-au urmărit. Membrilor echipei mele, Victor, Theo, lui Darren (nr. Cahill), care chiar dacă a plecat din tribune știu că mă aude. Îi mulțumesc domnului Țiriac pentru tot ajutorul dat de-a lungul acestui turneu”, a spus Simona Halep.
În finala masculină de la Indian Wells 2015 am consemnat: Novak Djokovic (Serbia) – Roger Federer (Elveţia)  6-3, 6-7 (5), 6-2.
(Sursa: Doar Tenis, ATP şi WTA Tennis)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu