luni, 7 martie 2016

Campioanele de la Olimpia Cluj se impun în Dealul Copoului



Superliga de fotbal feminin s-a reluat duminică, pe 6 martie, iar în Dealul Copoului s-a jucat meciul CS Navobi Iaşi -Olimpia Cluj 1-4 (1-3). Evoluţia scorului a fost următoarea: 0-1 (Lidia Havriştiuc, min.18), 1-1 (Nicoleta Deca, min. 24), 1-2 (Mihaela Ciolacu, min.30), 1-3 (Andreea Voicu, min 45+2), 1-4 (Ştefania Vătafu, min.78, din penalty).
Putem remarca faptul că CS Navobi Iaşi şi-a vândut totuşi scump pielea în faţa campioanei României la fotbal feminin, chiar dacă ardelencele s-au impus la trei goluri diferenţă.
In prima repriza, meciul a fost strans, echipa ieseana reusind sa inchida bine spatiile la mijlocul terenului si sa contraatace rapid. De cealalta parte, clujencele si-au creat mai multe ocazii de a marca, au pasat mai mult, insa imprecizia la finalizare sau interventiile bune ale apararii iesene, au dus la un joc lipsit de spectacol, mai mult de angajament fizic si lupta pentru fiecare minge. In astfel de circumstante, echipa mai lucida, care greseste mai putin si mai atenta are de castigat. Ceea ce s-a si intamplat pe terenul II din Dealul Copoului.
Olimpia de deschis scorul in minutul 18, prin ex-ieseanca Havriştiuc, care a reluat in poarta, cu capul, o minge centrata din corner şi la care portarul gazdelor Mirela Abalasei, in contactul cu o adversara, s-a accidentat destul de grav (0-1).
Gazdele nu au cedat si dupa 6 minute au reusit egalarea, dupa o actiune frumoasa de contraatac la care au participat Gangal, Placinta şi Nica, iar mingea a ajuns la Deca, cea care a sutat sub bara de la 16 metri (1-1).
Dupa alte 6 minute, clujencele s-au vazut din nou in avantaj, la o minge balbaita de iesence, de care a profitat Ciolacu, care, a inscris din interiorul careului (1-2). Moldovencele au trecut pe langa egalare in minutul 38, cand Teodora Placinta a scapat singura spre poarta adversa si in loc sa patrunda in careu si sa finalizeze, a incercat o pasa cu calcaiul la marginea careului mare, ratând astfel posibilitatea de a marca.
Cand pauza era asteptata de ambele echipe, in al doilea minut de prelungiri, Andreea Voicu a sutat imparabil de la marginea careului in coltul lung, facand ca scorul la pauza sa fie 1-3.
Repriza a doua a fost mult mai deschisa si spectaculoasa. Olimpia a avut posesie mai buna, a dominat mijlocul terenului si a reusit sa creze faze frumoase, insa care au fost ratate cu usurinta de atacanti. Pe contraatac, Navobi ar fi putut marca, dar neincrederea, lipsa de luciditate si curaj le-au privat pe iesence de cel putin un gol.
Meciul a fost inchis de Stefania Vatafu, care a transformat sigur un penalty in mintul 78, stabilind si scorul final CS Navobi Iaşi-Olimpia Cluj 1-4.
Au evoluat formaţiile:
- CS Navobi Iaşi: Mirela Abalasei – Rahela Gangal, Iulia Mera, Larisa Ambrosie (căpitan), Monica Bentoiu – Adina Rognean (min.85 Artimeza Ciubotariu), Elena Raduc, Nicoleta Deca, Ana Foia (min.75 Andreea Grigoras) – Loredana Nica – Teodora Placinta (min.85 Ana Proca).
- Olimpia Cluj-Napoca: Dârle - Corduneanu, Meluță, Bortan, Giurgiu, Vătafu, Voicu, Bâtea, Ciolacu, Olar, Havriștiuc. Rezerve: Salamon, Popa, Lunca, Carp. Antrenor: Mirel Albon.
La finalul jocului au fost consemnate următoarele declaraţii:
- prof. Adrian Ambrosie, manager la CS Navobi Iasi: "Felicit fetele noastre pentru angajament si pentru efortul depus. Am avut momente bune si momente mai putin bune in joc. Inca facem greseli nefortate si ne lipseste increderea si luciditatea la finalizare. Dar, cu astfel de jocuri, cu adversari puternici, putem sa ne evaluam corect si mai ales progresa. Felicit echipa din Cluj pentru victorie si le urez fetelor, care sunt la nationala, mult succes si mai ales calificarea la Campionatul European!";
-  Mirel Albon, antrenor la Olimpia Cluj: "Astazi am vazut un meci de angajament, intre doua echipe bune din campionatul nostru. Nu a fost spectaculos si datorita faptului ca este inceputul campionatului.  Mi-a placut ca echipa din Iasi incearca sa joace fotbal si sa valorifice viteza unor jucatoare. Avem nevoie de cat mai multe jocuri din acestea in campionatul nostru pentru a putea face fata si pe plan international".
In concluzie, putem mentiona că echipa multiplă campioana naţională din Cluj-Napoca si-a respectat blazonul si a castigat meritat partida din Copou, chiar daca, in anumite momente ale jocului, iesencele au parut ca ar fi putut spera la mai mult. Poate la urmatoarele partide…
In celelate jocuri ale etapei a 11-a, cele de duminică, am consemnat următoarele rezultate: Vasas Femina Odorheiul Secuiesc – ASA Tg Mures 0-5 şi Independenta Baia Mare – Heniu Prundu Bargaului 4-0.
Meciul Fair Play Bucuresti – Real Craiova se va disputa pe 8 martie, de la ora 16:00, exact de "Ziua Femeii"!
Clasamentul la zi în Superliga de fotbal feminin arată astfel:
1. Olimpia Cluj                        11        10        1          0          68-4     64        31
2. ASA Târgu Mures              11        9          1          1          45-6     39        28
3. CS Navobi Iasi                   11        6          0          5          34-26   8          18
4. CS Real Craiova                 10        5          0          5          22-21   1          15
5. Vasas Femina Odorhei        11        5          0          6          11-32   -21       15
6. FC Fair-Play Bucureşti       10        4          0          6          13-21   -8         12
7. Independenta Baia Mare     11        3          0          8          10-33   -23       9
8. Club Sportiv „Heniu”         11        0          0          11        2-62     -60       0
Etapa a 12-a din Superliga de fotbal feminin programeză meciurile:
- 19 martie (ora 10:00): Clubul Sportiv Real Craiova – CS Navobi Iasi.
- 20 martie (ora 11:00): ASA 2013 Targu Mures – Asociația „Fotbal Club Fair-Play” Bucureşti, Asociația Club Sportiv „Heniu” Prundu Bârgăului – Vasas Femina Odorhei şi Olimpia Cluj – CS Independenta Baia Mare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu