vineri, 18 martie 2016

Târgul de Turism Vacanța de la Iași, un eveniment de marcă în "Oraşul celor şapte coline"!





În perioada 18-20 martie 2016, la Palas Mall din Iaşi, Asociația Națională a Agențiilor de Turism din România organizează Târgul de Turism “Vacanța”, care este cel mai mare eveniment de profil din zona de Nord-Est a ţării noastre.
Pentru cine doreşte o vacanţă în România sau străinătate, în cadrul târgului ieşean se pot obţine reduceri de 10-30 la sută, ofertanţii fiind agenţiile de profil din România şi Republica Moldova, prezente la târgul din "Oraşul celor şapte coline"!
De la Iaşi la Băile Herculane, de la Cotnarii din judeţul Iaşi la Cricova din Republica Moldova, traseele turistice sunt de vis pentru cei ce iubesc vacanţele petrecute cu prietenii sau în sânul familiei.
Cele două domnişoare extrem de drăguţe de la standul turistic de la Cricova, la întrebarea "Vorbiţi româneşte sau moldoveneşte?" au răspuns în cor şi cu zâmbetul de buze: "Doar româneşte!".
Alături de prietenii de la Marion Turism (cu directorul Marius Bourceanu în frunte) şi alături de studentele Facultăţii de Geografie din Dealul Copoului, care au dat o mână de ajutor doamnelor de la Centrul de Informare Turistică din cadrul Primăriei Municipiului Iaşi, pot spune că am petrecut clipe extrem de agreabile şi am învăţat multe din zona turismului local, cu noi trasee în Iaşi şi împrejurimi, naţional şi internaţional.
Printre participanţii de la "Vacanţa" ieşeană se află agenţii de turism, hotelieri, autoritați locale, companii aeriene, cu destinații și oferte de vacanţă în ţară şi în străinătate, iar cei care îşi doresc un concediu special pot beneficia de pachete personalizate. Pentru excursiile externe, sunt multe destinaţii de vacanţă pentru Turcia, Spania, Grecia, Malta, Cipru, Italia, Franţa, Croaţia, Muntenegru, Germania, Portugalia și alte ţinuturi mai mult sau mai puțin exotice.
“Este cea de-a patra ediţie a târgului de turism şi ne-am propus să venim în întâmpinarea vizitatorilor cu pachete de vacanţă complete şi cât mai diverse. Și anul acesta menţinem preţurile cât mai scăzute, fiind încă în perioada de early booking. Principalele destinaţii de vacanţă de vară sunt: Grecia Continentală cu Riviera Olimpului şi Halkidiki, Grecia Insulară cu Rhodos, Thasos, Creta, Corfu, Zakinthos, Skiathos, şi Lefkada. Vor fi foarte multe oferte pentru Turcia, România, Spania, Italia, Croaţia, Muntenegru şi Portugalia”, a menţionat pentru mas-media locală şi naţională domnul Alexandru Nănescu, președinte Regiunea ANAT Nord-Est România.
Să mai menţionăm şi faptul că, în zilele de 17 şi 18 martie, Primăria Municipiului Iaşi a organizat la Hotelul Majestic conferinţa „Rolul turismului ca factor esenţial în dezvoltarea locala şi regională”, cu invitaţi din România, Anglia şi Polonia. Au fost abordate teme extrem de actuale, precum "identificarea surselor de finanţare pentru sectorul turistic, dezvoltarea infrastructurii ca mijloc de susţinere a turismului durabil, îmbunătăţirea politicilor de cooperare între principalii actori din sectorul turismului, precum şi între aceştia şi autorităţi, transferul de bune practici dinspre regiuni şi oraşe europene cu expertiză în turismul durabil", ne-au spus organizatorii evenimentului.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu