marți, 22 martie 2016

Medalii de aur şi bronz, la Cupa Pamira, pentru tenismenii de la CS CFR Iaşi


În perioada 19-22 martie 2016, cele opt terenuri ale bazei de tenis Pamira, din Sibiu, au găzduit întrecerile juvenile de la Cupa Pamira pe echipe, o competiţie la care au participat şi trei sportivi de la CS CFR Iaşi, sub conducerea antrenorului Vergil Aghion.

Pentru fiecare dispută între echipele participante au fost programate trei meciuri, două de simplu şi unul de dublu, iar seturile disputate au fost scurte, până la 4 game-uri, iar la scorul de 4-4 s-a jucat tie-break. În finalele programate s-a jucat însă normal, cu seturi până la 6 game-uri.
La categoria de vârstă 12 ani, echipa alcătuită din ceferiştii ieşeni Maxim Cazac (12 ani) şi Eduard Silviu Schipor (11 ani) au cucerit medalia de bronz, după ce, în finala mică, cea pentru locurile 3-4, au învins cu 3-0 la meciuri disputate echipa alcătuită din Dragoş Mihai Butuc şi Lucas Theodor Stoia, ambii de la TC SUN Alba Iulia.
Turneul a fost câştigat de echipa Alexandru Rareş Giurea (CSŞ Petroşani) - David Manu (TC SUN Alba Iulia), cea care s-a impus cu 2-0 în semifinale, în faţa ieşenilor Cazac şi Schipor.
La categoria de vârstă 14 ani, echipa alcătuită din Răzvan Aghion (doar 12 ani, de la CS CFR Iaşi) şi Alexandru Ioan Stupar (13 ani, de la CSM Sibiu) a câştigat detaşat grupa B, după următoarele rezultate: 3-0 cu Rotaru / Tătăruca şi tot 3-0 cu Mada / Ungureanu.
În marea finală a turneului de la 14 ani băieţi, din 22 martie 2016, am consemnat: Răzvan Aghion (CS CFR Iaşi) / Alexandru Ioan Stupar (CSM Sibiu) - Kevin Lovas (CSM Petroşani) / Călin Postea (TC Capela Rm. Vâlcea) 3-0 la meciuri disputate.
Rezultatele individuale au fost:
- Răzvan Aghion - Kevin Lovas 6-1, 6-4;
- Alexandru Ioan Stupar - Călin Postea 6-2, 6-4;
- Răzvan Aghion / Alexandru Ioan Stupar - Kevin Lovas / Călin Postea 6-0, 6-0.
După acest rezultat ieşeanul Aghion şi sibianul Stupar cuceresc medalia de aur a competiţiei, un lucru extrem de performant la vârsta lor.
Aşadar, de la Cupa Pamira de la Sibiu, acolo unde directorul turneului a fost Marius Vecerdea, iar arbitru principal Dorin Ursu, micii şi talentaţii tenismeni de la CS CFR Iaşi se întorc cu două medalii, una de aur şi alta de bronz şi se pregătesc în continuare pentru participarea la Cupa de Primăvară Vergilius-Rodotex de la arenele CFR Iaşi, competiţie care va debuta pe 2 aprilie 2016.
Tot la Iaşi, pe 16 aprilie 2016, în organizarea clubului TC Micul AS Iaşi vor debuta două competiţii, una din Circuitul Naţional FRT - Cupa Tenis Club Micul AS Iaşi       (categoria 16 ani) şi cealaltă va fi Cupa Tenis Club Micul AS Iaşi, pentru categoria 10 ani şi seniori, la feminin şi masculin.
La arenenele de tenis CFR Iaşi, pe 30 aprilie va debuta şi tradiţionalul turneu denumit Cupa de Primăvară Ruxandra Dragomir-CFR Iaşi, iar în luna august va fi prima ediţie a Memorialului de tenis Florenţa Mihai, care până în 2015 s-a numit Cupa de Toamnă Florenţa Mihai-CFR Iaşi.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu