sâmbătă, 19 martie 2016

Derby moldav de mare calibru în Sala Polivalentă ieşeană



Luni, 21 martie, se vor limpezi apele în Divizia A1 de volei feminin, odată cu disputarea ultimelor trei partide din cadrul sezonului regulat de 22 de etape:  Dinamo București - CSM Târgoviște (în direct pe Digi Sport 3), Penicilina Iași - Știința Bacău și Unic Piatra Neamț - CSU Medicina Târgu Mureș, toate de la ora 18:00.
Rezultatele celor trei meciuri vor stabili componența grupelor valorice al campionatului, care va continua cu fazele Play-off și Play-out.
Din această perspectivă, întâlnirea din Sala Polivalentă dintre echipele moldave din Iași și Bacău se anunță foarte interesantă, fiecare grupare având obiectivul ei. Pentru voleibalistele pregătite de Dan Gavril, aflate pe locul 8 cu 20 de puncte, orice set câștigat este important, dar clasarea Penicilinei între primele opt formații ale țării depinde și de rezultatul de la Piatra Neamț, Unic, situându-se în prezent pe locul 9 tot cu 20 de puncte.
După deplasarea de la CSM București, unde a pierdut cu 0-3, Penicilina Iaşi s-a pregătit intens. Despre ”examenul” cu Știința, jucătoarea gazdelor, Jelena Cvijovic, originară din Muntenegru, ne-a declarat: ”Este momentul să valorificăm acumulările din acest campionat și să jucăm cât putem bine. Va fi un joc hotărâtor pentru ambele formații. Cred că, pe fondul concentrării colective și cu servicii foarte bune, vom putea reuși să obținem un rezultat favorabil. Mizăm mult pe suporterii noștri pe care îi așteptăm cu bucurie la meci”.
Misiunea voleibalistelor ieșene nu este una ușoară, dar printr-o mobilizare maximă și cu sprijinul publicului poate vor izbândi.
Din etapa a 22-a, ultima a sezonului regulat, până acum s-au jucat partidele: Rapid București - CS Volei Alba-Blaj 0:3 (14:25, 11:25, 13:25), Universitatea Cluj - SCM Universitatea Craiova 0:3 (10:25, 20:25, 16:25) şi CSM Lugoj - CSM București 0:3 (29:31, 13:25, 23:25).
Meciul de luni, de la Iaşi, din Sala Polivalentă, care va debuta la ora 18:00 (ACS Penicilina Iași - Știința Bacău) va fi arbitrat de brigada Mirel Zaharescu - George Grădinaru (Galaţi) şi observat de Mihai Ioanovici (Bucureşti).
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu