vineri, 25 martie 2016

Penicilina Iaşi, cu speranța unui joc bun va evolua la București


Lotul echipei de volei ACS Penicilina Iaşi

Calificarea de ultim moment a Penicilinei Iași în play-off (grupa locurilor 5-8) a creat o stare de emulație în rândurile echipei. Acum este deschis ”drumul” chiar și spre unul dintre locurile 5-6, care ar însemna atingerea obiectivului stabilit de conducerea clubului la începutul anului competițional.
Mihaela Stângă și colegele ei s-au antrenat intens după meciul cu Știința Bacău, animate de dorința de a obține un rezultat bun în Capitală, sâmbătă, de la ora 12.30, în compania ocupantei locului 5, Dinamo București.
"Am lucrat la antrenamente la corectarea unor deficiențe constatate în ultima partidă. Mă refer, în special, la preluare, de unde pornește construcția atacului. Fetele sunt într-o bună dispoziție și știu că au un potențial care le permite să abordeze de la egal la egal meciul cu Dinamo",  ne-a declarat antrenorul Dan Gavril. La rândul său, președintele ACS Penicilina Iași, Vasile Stângă, ne-a mărturisit: "Meciurile cu Dinamo vor fi foarte disputate. Chiar dacă bucureștencele au ”coborât” de pe locul 4 pe 5 în ultima etapă, valoarea și experiența lor nu s-a diminuat. Noi mergem să luptăm pentru fiecare punct, jucătoaarele noastre fiind motivate pentru a urca în clasament". Al doilea meci dintre Dinamo și Penicilina va avea loc pe 2 aprilie, la Iași, iar dacă va fi cazul va mai avea loc un meci, miercuri, 6 aprilie, la București.

* Penicilina Iași găzduiește un turneu semifinal de minivolei

Sâmbătă și duminică, Sala ”Penicilina”, din Iaşi, va găzdui unul dintre cele opt turnee semifinale ale Diviziei naționale de minivolei feminin. În cadrul competiției se vor întrece formațiile CSM - LPS Focșani 2007, CSȘ Bacău, CSȘ ”Unirea” Iași și Penicilina Iași, care este clubul gazdă. Echipele sunt alcătuite din jucătoare în vârstă de 11-12 ani. Elevele antrenoarei Tatiana Popa s-au calificat în această etapă de pe locul întâi al Seriei A din faza I.
La partidele de minivolei terenul are dimensiunea de 7x7 metri, iar înălțimea fileului este 2,10 metri. Regulamentul prevede, între altele, obligativitatea derulării jocului cu trei lovituri și efectuarea serviciului prin procedeul de jos, din față.
Prima echipă clasată în fiecare grupă se califică în turneul final care va avea loc între 20 şi 22 mai 2016. În prima zi a turneului de la Iași, vor ave loc două etape, de la ora 9.30 și de la ora 16.30, iar duminică o etapă, de la ora 9.30.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu