sâmbătă, 19 martie 2016

Poli Unirea Iaşi pierde la Baia Mare în Cupa României la rugby


Poli Unirea Iaşi

Pe Arena Zimbrilor din Baia Mare, pe 19 martie, gazdele de la CSM Stiinta au primit vizita nou-promovatei in SuperLiga CEC Bank, Politehnica Unirea Iasi, iar in ciuda unei replici curajoase a studentilor din Copou, valoarea maramuresenilor şi-a spus cuvantul, acestia obtinand o victorie cu rezultatul de 34-12 (17-0) si implicit bonusul ofensiv.
Inca din primele minute iesenii au aratat ca sunt decisi sa demonstreze ca isi merita locul intre echipele din primul esalon valoric si au avut chiar sansa deschiderii scorului, insa Nicu Ignea a ratat o lovitura de pedeapsa in mintul 13 , pozitia fiind una dificila. Egalitatea s-a mentinut pana la jumatatea primei reprize cand a venit si primul eseu marcat de Sean Morrell, pe care Luke Samoa l-a transformat, la numai sase minute distanta o noua finalizare in terenul de tinta al iesenilor reusind Bardasu, de acesta data insa cele doua puncte aditionale fiind irosite de transformerul gazdelor.
Pana la finalul primelor 40 de minute tabela de marcaj s-a mai modificat o singura data, in ciuda faptului ca au evoluat in inferioritate numerica, dupa cartonasul galben vazut de John Leiataua, zimbrii si-au marit avantajul prin eseul semnat de Sione Fakaosilea.
Repriza secunda a inceput de la scorul de 17-0 si in minutul 42, Nicu Ignea a redus diferenta dintr-o lovitura de pedeapsa de la aproximativ 40 de metri, replica baimarenilor venind imediat prin eseul lui Taniel Maravunawasawasa care a recuperat un balon pe care tot el l-a culcat in terenul de tinta al vizitatorilor.
Pana la finalul jocului Florian Rosu si Cristi Chirica si-au mai trecut numele pe lista marcatorilor de eseuri pentru Stiinta Baia Mare, in timp ce Daniel Plai a concretizat trei lovituri de pedeapsa, toate acestea conturand rezultatul final, 34-12 in favoarea zimbrilor.
La finalul meciului, antrenorul George Sava (Poli Unirea Iaşi) a declarat pentru TVR Iaşi următoarele: "A fost un meci greu, la debutul în Cupa României, cu echipele din Superligă. Pe viitor sper să începem să construim şi noi. Este un început şi am demonstrat aici, la Baia Mare, că avem şi noi valoarea noastră !".
In urmatoarea etapa pentru Stiinta Baia Mare urmeaza derbyul cu Timisoara Saracens care va avea loc in Banat, in timp ce Politehnica Unirea Iasi va infrunta pe CSM Olimpia Bucuresti in calitate de gazda.
Într-un alt joc al primei etape din Cupa României la rugby, am consemnat CSM Olimpia Bucuresti - CS Dinamo Bucuresti 7-14. Duminică, de la ora 15:00, se va juca CSA Steaua Bucuresti - CS Universitatea Cluj, iar Timişoara Saracens stă. (Sursa: FRR)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu