vineri, 29 iulie 2016

CS Navobi Iaşi se pregăteşte pentru noul sezon competiţional



Luni, 25 iulie, CS Navobi Iași a sunat adunarea! După un sezon fabulos, Navobi încearcă să se repete performanța de a se clasa pe podiumul Superligii Naționale de fotbal feminin și de a participa în continuare la o Cupă Europeană. Acest lucru va fi valabil dacă, nucleul de bază al echipei va rămâne, dacă lotul se va întări cu 3-4 jucătoare de valoare, dacă junioarele din pepinieră vor face pasul spre performanță și mai ales, dacă se vor găsi parteneri locali care să susțină financiar echipa, iar promisiunile făcute de Fundația Sporului Ieșean, vor fi concretizate și în conturile echipei, dacă…
Până ce ”dacă” va primi răspuns, la primul antrenament, 16 jucătoare au fost pe teren, dintre care 10 junioare promovate de la echipa Navobi II. Din lotul care a evoluat în sezonul trecut,  au fost învoite și nu au participat la antrenament, fetele care au avut probele de admitere la Facultate, respectiv la masterat sau sunt plecate la familie în străinătate, sau pur și simplu așteaptă unda verde din partea conducerii clubului că va exista necesarul financiar pentru a participa în Superligă, și astfel, nu vor mai trebui să se auto-susțină ca în sezonul precedent. Un exemplu grăitor în această privință, este cel al experimentatului portar al echipei, Mirela Abălașei, care este manager general la Grupul de Firme ”Luca” din Brașov, și care și-a plătit absolut toate cheltuielile de transport, cazare și masă pe care le-a avut la meciurile echipei din Iași sau din deplasare. De altfel, în egală măsură, absolut toate fetele care au constituit nucleul de bază al performanței echipei ieșene de anul trecut, au sacrificat și au cheltuit din propriile resurse pentru a juca sub culorile echipei din Iași.
Astfel, echipa Navobi Iași se află într-o mare dilemă: unde va juca sezonul viitor? În Superligă sau în Liga secundă? Încă dinainte de a se încheia sezonul trecut, managerul echipei a tras diverse semnale de alarmă cu privire la posibilitatea de a juca cu junioarele în Liga secundă, dacă bugetul necesar participării în Superligă, nu va putea fi completat de investitori locali sau suplimentat de Fundația Sportului Ieșean. În această incertitudine au fost fotbalistele ieșence si cu participarea la Cupa Balcanică din luna iunie, când, fondurile necesare deplasării în Grecia au fost adunate în ultimul moment, punând până în ultima clipă sub semnul întrebării participarea echipei la Alexandroupolis. Și ar fi fost păcat ca un sezon extraordinar al ieșencelor să nu fi fost încununat cu o clasare pe locul 3 la Women’s Balkan Tournament.
”După 5 ani de muncă, investiții, sacrificii și bucuria de a vedea o echipă talentată și cu mari perspective de a face performanță, am ajuns să ne punem serios întrebarea dacă Iașiul vrea să aibă performanțe sportive, la cât mai multe sporturi, atât la băieți, cât și la fete. De aceea fac un apel la oamenii care înțeleg sportul, îl iubesc și care doresc să îl susțină, să vină alături de noi și să încheiem parteneriate care să propulseze valorile la nivelul performanței. Sportul este un ambasador puternic al orașului nostru. Ar fi păcat ca, după ce am ”gustat” anul acesta din podium, să ajungem să ne batem la retrogradare, sau să nu ne putem înscrie în Superligă. Cum speranța moare ultima la români, aștept ca aceste rânduri să sensibilizeze pe cineva care să vină alături și să ne ajute în a putea transfera câteva jucătoare de valoare, să putem face cantonamentul propus, să ne clasăm pe podium și să jucăm anul viitor din nou în Europa”, a declarat prof. Adrian Ambrosie, manager la CS Navobi Iași.
Sezonul 2016-2017 va începe pe 10 septembrie, având 10 echipe care sunt așteptate până pe 31 iulie să se înscrie în Superligă: Olimpia Cluj, ASA Tg. Mureș, CS Navobi Iași, Vasas Femina Odorheiul Secuiesc, Real Craiova, Independența Baia Mare, Fair Play București, Heniu Prundu Bârgăului și noile promovatele CSŞ Târgoviște și CFR Timișoara.
Până atunci, echipa din Dealul Copoului are programată vizita medicală, antrenamente la Iași, cantonament la Vatra Dornei (15-21 august) și meciuri de verificare în Republica Moldova și cu alte echipe din țară.
În speranța că ieșencele vor primi sprijin la timp, nucleul de bază și programul de pregătire al echipei nu va suferi modificări, iar jucătoarele care doresc să se alăture echipei vor putea fi transferate, urăm mult succes echipei Navobi în atingerea obiectivelor propuse!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu