vineri, 22 iulie 2016

CSMS Iași a ieşit cu fruntea sus din Europa League




Sursa foto: CSMS Iaşi
Echipa CSMS Iași a ratat calificarea în turul al treilea preliminar al Europa League la fotbal, după ce a fost învinsă de formația croată Hajduk Split, cu scorul de 2-1 (1-1), joi seara, pe 21 iulie 2016, pe stadionul Poljud din Split, în manșa a doua a turului doi preliminar.
CSMS Iași a făcut un meci bun în Croația, dar a ratat calificarea după rezultatul de egalitate, 2-2, din Copou.
Alexandru Ciucur (min. 26) a înscris golul echipei antrenate de Nicolo Napoli, în timp ce pentru Hajduk au punctat Fran Tudor (min. 22) şi Franck Ohandza (min. 90).
Ieșenii au avut câteva oportunități bune, care ar fi putut schimba soarta calificării, dar au demonstrat lipsă de experiență, ca și în tur, când au condus cu 2-0.
Piccioni a avut prima ocazie a meciului ('9), dar a fost blocat în poziție de finalizare. Apoi, Bole a tras un șut bun de la distanță, prins de Stipica ('12). Hajduk a replicat prin câteva situații periculoase, șut al lui Susic, șut prins de Grahovac ('10), plus încercări care nu și-au găsit ținta ale lui Tudor ('15) și Susic ('19).
Grahovac a avut o intervenție providențială la reluarea lui Cosic ('21), dar nu a mai putut face nimic un minut mai târziu, când Fran Tudor a marcat din foarfecă laterală, la o mingea recentrată de Jefferson.
Ieșenii au ieșit mai mult la atac și Bole ('23) i-a testat vigilența lui Stipica, pentru ca apoi Ciucur (min. 26) să restabilească egalitatea cu un șut din marginea careului, după o minge respinsă de apărarea croată.
Piccioni ('38) a fost devansat la minge de Milic, după o pasă excelentă a Bole, ratând o mare șansă de gol, dar și croații au ratat prin Nizic ('45), care a reluat cu capul peste poartă, după o ieșire neinspirată a lui Grahovac.
Repriza a doua a adus o presiune a echipei ieșene la poarta gazdelor, care a culminat cu ocazia monumentală a lui Vasile Gheorghe ('59), al cărui șut a fost scos de pe linia porții de Jefferson.
Hajduk a avut două situații notabile, prin Vlasic ('64), minge scoasă de Grahovac, și Bilîi ('70), al cărui șut de la distanță a fost prins de goalkeeper-ul echipei din Copou.
Andrei Cristea a irosit ultima oportunitate a oaspeților ('78), lovitura sa de cap fiind deviată de portar în corner.
CSMS Iași a reprezentat onorabil țara noastră la prima sa experiență în cupele europene, dar cu mai multă atenție și mai multă șansă putea trece de o echipă cu nume ca Hajduk.

* Caseta tehnică:

- Europa League — turul al doilea preliminar (manșa a doua). În prima manșă: 2-2.
- Hajduk Split — CSMS Iași 2-1 (1-1)
Au marcat: Fran Tudor (min. 22) şi Franck Ohandza (min. 90), respectiv Alexandru Ciucur (min. 26).
- Split, stadion Poljud: 20.000 spectatori, printre care şi o mini-galerie ieşeană formată din circa 50 persoane, în frunte cu Nicu Pancu.
Au evoluat echipele:
- Hajduk Split: 1. Dante Stipica — 17. Josip Juranovic, 23. Zoran Nizic, 44. Marko Cosic, 19. Hrvoje Milic — 18. Zvonimir Kozulj, 6. Jefferson (4. Maxim Bilîi '68), 31. Tino-Sven Susic (26. Toma Basic '60) — 8. Nikola Vlasic (căpitan), 32. Fran Tudor — 22. Ahmed Said (11. Franck Ohandza '46). Antrenor: Marijan Pusnik.
Rezerve neutilizate: 13. Ivo Grbic — 5. Lorenco Simic, 24. Marko Pejic, 50. Ante Erceg.
- CSMS Iași: 12. Branko Grahovac — 20. Ionuț Voicu (căpitan), 4. Marius Mihalache, 23. Cosmin Frăsinescu, 30. Alexandru Țigănașu — 90. Alexandru Ciucur (27. Mădălin Martin '62), 22. Milan Mitic, 7. Vasile Gheorghe (6. Alexandru Crețu '76), 21. Lukacs Böle — 11. Gianmarco Piccioni, 10. Andrei Cristea (24. Dan Roman '81). Antrenor: Nicolo Napoli.
Rezerve neutilizate: 1. Alessandro Caparco — 19. Mădălin Ciucă, 44. Ante Saric, 5. Narcis Bădic.
- Arbitru: Frank Schneider; arbitri asistenți: Philippe Jeanne, Djemel Zitouni; arbitru de rezervă: Olivier Thual (toți din Franța)
- Delegat UEFA: Mark Blackbourne (Anglia), observator UEFA pentru arbitri: Darko Ceferin (Slovenia)
- Cartonașe galbene: Cristea ('55), Mitic ('59), Nizic ('75).

* Echipa lui Raul Rusescu elimină pe Zimbru Chişinău

Într-un alt joc din Europa League am consemnat Osmanlispor (Turcia) - Zimbru Chişinău (Republica Moldova) 5-0 (2-0), prin golurile reuşite de Umar - min. 16 (penalty), 26 şi 50, Erdal Kılıçaslan - min. 74 şi românul Raul Rusescu - min. 83. Cu scorul general de 2-7 (2-2 şi 0-5), echipa din Chişinău, antrenată de Flavius Stoican, este eliminată din competiţie !
În prima manşă din turul al treilea preliminar din Europa League, pe 28 iulie 2016, sunt programate partidele:
NK Lokomotiva Zagreb - FC Vorskla Poltava
AEK Larnaca FC - FC Spartak Moscova.
CS Pandurii Târgu Jiu (România) - Maccabi Tel-Aviv (Israel)
FK Vojvodina Novi Sad - FC Dinamo Minsk
Zagłębie Lubin - SønderjyskE
SK Slavia Praga - Rio Ave FC
Birkirkara FC - FC Krasnodar
FK Jelgava - Beitar Ierusalim FC
FK Austria Viena - FC Spartak Trnava
Osmanlıspor - Nõmme Kalju FC
Aberdeen FC - NK Maribor
FC Torpedo Zhodino - SK Rapid Viena
KRC Genk - Cork City FC
KF Shkëndija  - FK Mladá Boleslav
NK Domžale - West Ham United FC
Videoton FC - FC Midtjylland
IFK Göteborg  - HJK Helsinki
Grasshopper Club Zürich - Apollon Limassol FC
FC Olexandriya (Ucraina) - HNK Hajduk Split (Croaţia)
Heracles Almelo - FC Arouca
LOSC Lille - Qäbälä FK
Başakşehir İstanbul - HNK Rijeka
FC Lucerna - US Sassuolo Calcio
Panathinaikos FC - AIK Solna
Hertha BSC Berlin - Brøndby IF
KAA Gent (Belgia) - FC Viitorul Constanța (România)
AZ Alkmaar - PAS Giannina FC
AS Saint-Étienne - AEK Atena FC
FC Admira Wacker Mödling - FC Slovan Liberec
Partidele retur se vor juca pe 4 august 2016.
(Surse: AGERPRES şi UEFA)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu