marți, 19 iulie 2016

Familia Aghion şi-a mărit efectivul de campioni la tenis


Răzvan Aghion

La Piatra Neamţ, în organizarea clubului Kym Star de sub Pietricica, a avut loc un nou turneu de tenis pentru categoria de vârstă 14 ani, la băieţi şi fete, din cadrul Circuitului Naţional FRT, competiţie de nivel superior A.
La simplu, pe tabloul principal de "16", câştigătorii au fost Alexandru Stupar (CSM Sibiu) - la masculin şi Alisia Negoiţă (CSŞ Mircea Eliade Bucureşti) - la feminin.
Printre participanţii s-au aflat şi tinerii Răzvan Aghion şi Eduard Schipor (ambii de la CS CFR Iaşi), Rareş Rosin şi Alexandru Luca (ambii de la TC Micul AS Iaşi), respectiv Daria Munteanu (TC Coreco Iaşi), dar ei s-au clasat în afara podiumului în proba de simplu.   
Totuşi, la fete, tenismena Maria Bianca Andrei (CS CFR Iaşi) a ajuns până în finala probei simplu, acolo unde a fost învinsă de Alisia Negoiţă, cu scorul de 6-1, 6-0.
Probele de dublu au adus însă medalii de aur pentru tenismenii ieşeni prezenţi în competiţie, perechile câştigătoare fiind Alisia Negoiţă (CSŞ Mircea Eliade Bucureşti) / Daria Munteanu (TC Coreco Iaşi) - la feminin, respectiv Răzvan Aghion (CS CFR Iaşi) / Bogdan Dumitru (AS Tenis Club Bucureşti) - la masculin.
Tot în proba de dublu masculin, a cucerit o medalie de bronz cuplul Alexandru Luca (TC Micul AS Iaşi) / Bogdan Damian (TC Vaslui), care a învins în sferturi, cu 6-2, 6-1 perechea Eduard Schipor (CS CFR Iaşi) / Rareş Rosin (TC Micul AS Iaşi).

* La doar 6 ani, Elena Aghion a fost premiată de primarul din Fălticeni!

Elena Aghion şi primarul Cătălin Coman
Într-un concurs de "TENIS 10", desfăşurat recent la Fălticeni (Cupa Oraşului Fălticeni, în organizarea clubului local Nada Florilor), ieşeanca Elena Aghion (sora mai mică a lui Răzvan Aghion) a cucerit o frumoasă medalie de argint la nivelul "roşu" (8 ani), deşi ea are doar 6 ani ! Elena a absolvit recent cursurile Grădiniţei "Kitty" din cartierul ieşean Nicolina, urmând a deveni, din toamnă, elevă în clasa pregătitoare "0" la Şcoala Gimnazială "Nicolae Iorga" din Iaşi. Cu două victorii din trei posibile la Fălticeni, Elena Aghion s-a clasat pe locul 2, fiind devansată doar de "flăcăul" Ştefan Fîntînariu (8 ani, CS Nada Florilor Fălticeni), care a avut un maxim de 3 victorii.
Festivitatea de premiere a fost oficiată de primarul din Fălticeni, Gheorghe-Cătălin Coman (care este profesor de educaţie fizică şi sport), care a oferit medalia de argint, premiul aferent şi diploma de rigoare Elenei Aghion, încurajând-o în activitatea sa sportivă.
Cu siguranţă, fraţii Răzvan Aghion (12 ani) şi Elena Aghion (6 ani) urmează acum tradiţia familiei, acolo unde bunicul Vergil Aghion şi mama Raluca Aghion sunt antrenori binecunoscuţi de tenis la CS CFR Iaşi şi CS Vergilius Iaşi.

* De la Piatra Neamţ la Focşani, la un nou turneu de categoria A

Din 23 iulie 2016, Răzvan Aghion va participa la un nou turneu de tenis pentru categoria A, la Focşani, la "CIRCUITUL NAŢIONAL FRT - VRANCEA TROPHY, CJ VRANCEA, MUNICIPIUL FOCŞANI - TROFEUL GEORGE BUCUROIU", pentru categoria de vârstă 14 ani. Directorul de turneu va fi Gabi Nicolae, ajutat de Răzvan Bucuroiu, iar arbitrul principal Bogdan Nicolae, ultimul arbitrând recent şi la turneul de Grand Slam de la Wimbledon. În proba de dublu mixt, va fi şi o pereche din Iaşi, alcătuită din Răzvan Aghion (CS CFR) şi Daria Munteanu (TC Coreco). Vă reamintim că Răzvan Aghion (elev la LPS Iaşi) a fost recent şi unul dintre protagoniştii emisiunii "Vară pentru voi", de la TVR Iaşi, acolo unde şi-a dovenit talentul şi în arta "povestitului", trecând în revistă performanţele de-a lungul ultimilor ani în "sportul alb", pe care îl practică cu mult succes la nivel naţional şi internaţional!
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu