sâmbătă, 23 iulie 2016

Şase priorităţi de participare pentru sârbul Nikola Milojevic


Nikola Milojevic (Surse foto: ATP şi ITF)

* Printre ele figurează şi turneul internaţional de tenis masculin de la arenele CFR Iaşi - Trofeul Municipiului Iaşi

În intervalul de timp 6-14 august 2016, arenele de tenis CFR Iaşi găzduiesc al doilea turneu denumit Trofeul Municipiului Iaşi din această vară, de data aceasta fiind vorba de varianta lui masculină. Cu premii totale de 25.000 dolari, acest turneu de tenis va fi cel mai puternic organizat vreodată la Iaşi, din circuitul mondial ITF.
Pe tabloul principal de "32" vor intra 18 sportivi nominalizaţi de ITF, în funcţie de locurile ocupate în clasamentul mondial ATP, 8 tenismeni vor veni din calificări, alţi 4 vor primi wild-carduri de participare (2 din partea FR Tenis şi 2 din partea organizatorilor de la CS CFR Iaşi), iar alte două locuri vor fi ocupate de "excepţiile speciale".
Conform ITF, primul favorit al turneului ieşean de luna viitoare este sârbul Nikola Milojevic (locul 217 ATP, 21 ani), care are 9 turnee câştigate în carieră în circuitul ITF, în proba de simplu, în perioada 2013-2016, în Grecia, Turcia, Kazakhstan, Tunisia (5 turnee) şi Egipt. Pe 7 ianuarie 2013, Nikola Milojevic era nr. 1 mondial în clasamentul ITF al juniorilor!
În perioada 11-17 iulie 2016, Nikola Milojevic a participat la turneul Challenger de la Poznan (Polonia), acolo unde a ajuns până în sferturile de finală la simplu, iar la dublu, alături de sârbul Pedja Krstin, s-a retras din competiţie în sferturile de finală.
Turneul de la Poznan a fost câştigat de Radu ALBOT (Rep. Moldova) - la simplu şi perechea Aleksandre METREVELI (Georgia)  /  Hsien-Yin PENG (Chinese Taipei) - la dublu.  
Să menţionăm că fiecare sportiv se înscrie într-o săptămână la 6 turnee şi apoi alege unul dintre ele la care participă. În cazul turneelor din perioada 6-14 august, ultima zi de retragere de la celelalte 5 turnee este 26 iulie 2016.
Primul favorit al turneului de la Iaşi, sârbul Nikola Milojevic, a optat pentru următoarele turnee:
- Prioritatea 1: "Soho Square Egipt F 19 Men's Futures" - la Sharm El Sheikh (Egipt), cu premii totale de 10.000 dolari.
- Prioritatea 2: "Amkodor Cup" la Minsk (Belarus), cu premii totale de 10.000 dolari.
- Prioritatea 3: "Sparkassen Trophy" - în zona sportivă Rungg, la Cornaiano / Appiano (Italia), cu premii totale de 25.000 dolari + ospitalitate.
- Prioritatea 4: "Trofeul Municipiului Iaşi" - la arenele CFR Iaşi (România), cu premii totale de 25.000 dolari.
- Prioritatea 5: Novi Sad Open 2016 - la Novi Sad (Serbia), cu premii totale de 10.000 dolari.
- Prioritatea 6: "IX Futures Cidade de Ourense" - la Ourense (Spania), cu premii totale de 10.000 dolari.
În carieră, Nikola Milojevic a câştigat, din tenis, suma de 69.119 dolari, din care 19.987 dolari sunt dobândiţi în 2016.

* Turneul ITF din Turcia a fost suspendat

În perioada 6-14 august 2016, ITF organizează 16 turnee de tenis în Italia, România (la Iaşi, al doilea ca valoare a premiilor oferite de sponsorul principal - Primăria Municipiului Iaşi), SUA, Austria, Belarus, Belgia, Egipt, Finlanda, Georgia,  Germania, Maroc, Rusia, Serbia, Slovacia, Spania, Vietnam.
În ultimul moment, a fost suspendat turneul din Antalya (Turcia).
Vă mai informăm că CS CFR Iaşi a nominalizat deja propunerile pentru wild-cardurile ce pot fi acordate de organizatori. Astfel, pe tabloul principal de simplu vor avea acces ieşenii Bogdan Ionuţ Apostol (20 ani) şi Tudor Ştefan Gheorghiţă (17 ani), ambii putând evolua şi în proba de dublu, cu partenerii pe care îi vor alege. În calificările probei de simplu, CS CFR Iaşi poate să ofere 3 wild-carduri, primul nominalizat fiind ieşeanul Teodor Cojocaru.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu