vineri, 8 iulie 2016

Perechea Cadar / Marchetti se impune în finala probei de dublu de la "Trofeul Municipiului Iaşi" la tenis



Vineri, pe 8 iulie, arenele de tenis CFR Iaşi au găzduit meciurile din sferturile de finală ale probei de simplu şi finala probei de dublu din cadrul Trofeului Municipiului Iaşi la tenis feminin, competiţie din calendarul mondial ITF cu premii totale de 10.000 dolari.

În turneul organizat de Clubul Sportiv CFR Iaşi, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iaşi şi Federaţia Română de Tenis,
rezultatele de vineri, din sferturile de finală ale probei de simplu, au fost următoarele, cu menţiunea că ieşeanca Andreea Prisacariu nu a mai putut repeta performanţele extraordinare din tururile anterioare, în faţa unei jucătoare mult mai experimentate şi aflată în mare formă:
- Andreea PRISACARIU (România, doar 16 ani) - Irina FETECĂU (România, 20 ani, de la CS Dinamo Bucureşti) [nr. 2] 1-6, 3-6 (meciul a durat o oră şi 14 minute); 
- Anastasia VDOVENCO (Republica Moldova) [nr. 4] - Natalie CVACKOVA (Cehia) 6-1, 6-1;
- Simona IONESCU (România) - Giorgia MARCHETTI (Italia) 3-6, 1-6;
- Alexandra PERPER (Republica Moldova) [nr. 1] - Gabriela TALABĂ (România) 6-3, 6-3.  După-amiază, terenul nr. 1 "Ilie Năstase" a găzduit finala probei de dublu, acolo unde s-a disputat partida:
- Elena-Teodora CADAR (România) / Giorgia MARCHETTI (Italia) [nr. 1] - Kassandra DAVESNE (Franţa) / Irina FETECĂU (România) [nr. 4] 7-6 (7), 6-7 (1), [11-9].

* Finală dramatică în proba de dublu

Finala probei de dublu, din 8 iulie 2016, arbitrată de bucureşteanul Dumitru Bucur şi consumată în 2 ore şi 9 minute, a fost de un real dramatism, iar perechea Davesne / Fetecău a scăpat practic victoria printre degete. Din păcate pentru mulţi fani din tribunele arenei ieşene, care erau susţinătorii Irinei Fetecău şi a tatălui ei prezent an de an la turneul de la Iaşi, binecunoscutul comentator sportiv Adrian Fetecău, care este şi conducătorul grupului umoristic "VOUĂ", franţuzoaica de numai 17 ani, Kassandra Davesne a făcut multe greşeli neforţate şi a pierdut mingi importante, în ciuda faptului că, uneori, a avut şi reuşite frumoase la fileul disputei.
În primul set, cuplul Davesne / Fetecău a condus cu 5-2 la game-uri, iar la scorul de 5-3 a avut trei mingi de set ratate. A fost apoi 5-5 şi 6-6, iar în tie-break perechea Davesne / Fetecău a mai avut o minge de set la scorul de 7-6, dar a pierdut următoarele trei mingi (7-9) şi cu această ocazie şi setul !
În al doilea act, Davesne şi Fetecău au condus din nou cu 5-2 la game-uri, au fost egalate la 5-5, apoi la 6-6, dar au egalat şi ele la seturi (1-1), adjudecându-şi tie-breakul la scorul categoric de 7-1.
În meci tie-break (super tie-break), Davesne şi Fetecău au fost conduse cu 7-1, au egalat formidabil la 8-8, iar la un favorabil scor de 9-8 au ratat o minge de meci! De la 9-8 pentru Davesne / Fetecău, scorul a devenit 9-11, iar cuplul Cadar / Marchetti a câştigat până la urmă finala de dublu de la arenele CFR Iaşi, acolo unde, printre spectatori s-au aflat primarul Mihai Chirica, deputatul Sorin Iacoban, consilierul pe probleme de sport Ionel Popa, conducerea CS CFR Iaşi, reprezentanţii mass-mediei locale, naţionale şi internaţionale, dar şi mulţi iubitori ai sportului alb.
În cadrul festivităţii de premiere care a urmat finalei probei de dublu, alături de copiii de mingi s-a aflat directorul turneului, antrenorul Răzvan Aghion, cele patru finaliste şi antrenorii lor, trofeele puse în joc fiind oferite jucătoarelor de primarul Mihai Chirica şi deputatul Sorin Iacoban. Au fost oferite şi trofeele speciale "Rodotex" şi diplomele de excelenţă din partea DJST Iaşi.
Conform regulamentului ITF, echipa care a câştigat proba de dublu (Cadar / Marchetti) a primit 12 puncte WTA şi un premiu de 637 dolari, sumă impozabilă. Perechea finalistă (Davesne / Fetecău) s-a ales cu 7 puncte WTA şi un premiu total de 343 dolari.

* Mai sunt de jucat trei meciuri, toate în proba de simplu

Sâmbătă, 9 iulie, de la ora 11:00, vor avea loc semifinalele la simplu, astfel:
- Terenul 1: Giorgia Marchetti (Italia) - Irina Fetecău (România, nr. 2).
- Terenul 4: Alexandra Perper (Rep. Moldova, nr. 1) - Anastasia Vdovenco (Rep. Moldova, nr. 4);
Duminică, pe 10 iulie, tot de la ora 11:00, arenele CFR Iaşi vor găzdui finala probei de simplu, în ultimul meci al turneului.
Câştigătoarea probei de simplu va primi 12 puncte WTA şi un premiu de 1568 dolari, iar finalista 7 puncte WTA şi un premiu de 980 dolari.
Tot la arenele CFR Iaşi, în perioada 6-14 august 2016, se va disputa varianta masculină a Trofeului Municipiului Iaşi la tenis, cu premii totale de 25.000 dolari.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu