joi, 21 iulie 2016

În stânga Prutului, CSMS Iaşi va întâlni campioana Republicii Moldova la futsal


CSMS Iaşi, pe stadionul din Copou
De câteva zile, echipa de futsal CSMS Iaşi a reluat pregătirile pentru sezonul competiţional 2016-2017, cu un nou antrenor principal pe banca tehnică, el fiind Gabriel Dobre (36 ani, originar din Constanţa, s-a născut pe 14 aprilie 1980 în zodia Berbecului şi vorbeşte foarte bine limba engleză). Dacă va fi nevoie, Gabriel Dobre va intra şi pe teren, pe post de jucător, el având 32 de selecţii în naţionala de futsal a României şi fiind şi căpitanul naţionalei noastre de fotbal pe plajă. În cariera sa, Gabi Dobre a evoluat la echipele Cip Deva, Balzan (Malta), Györi ETO (Ungaria), CS City'us Tg. Mureş şi Informatica Timişoara.

Totuşi, Gabriel Dobre vrea să se axeze în principal pe pregătirea echipei din Copou din postura de antrenor principal, după cum ne-a declarat în această după-amiază de 21 iulie 2016: "Am preluat echipa de futsal CSMS Iaşi de câteva zile, pe majoritatea jucătorilor de la echipa mare cunoscându-i din campionatele anterioare. Facem două antrenamente pe zi, la Sala LPS Iaşi şi Sala Polivalentă. Suntem în semicantonament la Iaşi, dar marţi, pe 26 iulie, vom evolua în deplasare, împotriva campioanei din Republica Moldova, Classic Chişinău, echipă care va evolua şi în UEFA Futsal Cup. Avem un adversar puternic, poate jucăm cu el prea devreme faţă de stadiul nostru de pregătire, dar până la urmă cred că va fi un test bun pentru noi! Eu la CSMS Iaşi vreau să fiu în principal antrenor, voi intra pe teren, ca jucător, doar dacă va fi cazul ! Mă simt bine la Iaşi, un oraş extrem de frumos, iar CSMS este o echipă tânără, cu care se poate lucra şi face performanţă...".
În prezent, lotul echipei de futsal CSMS Iaşi cuprinde următorii jucători: Marius Chiriac, Ioan Grigoraş, Dragoş Călin (de la echipa ieşeană de tineret U 19, care este campioană naţională) - portari, apoi Radu Pisică, Victor Mandea, Valentin Pricop, Alexandru Pricop, Andrei Despan, Radu Guţu, Bogdan Baboi, Bogdan Botezatu, spaniolul Jodas Vives Antoni "Toni", Mario Şchiopu, Liviu Ruxandari (revenit de la CS City'us Tg. Mureş), Narcis Cataramă (revenit de la Autobergamo Deva), Vlad Movilă, Robert Mircea, Cosmin Stan, Alexandru Panaite (ultimii patru de la echipa ieşeană de tineret "U 19"), Gabriel Dobre - jucători de teren. Antrenor principal: Gabriel Dobre. Antrenor secund: Florin Nichifor (care este şi antrenorul echipei campioane de tineret "U 19"). Director Sportiv: Ştefan Tudorache. Preparator fizic: Florin Trofin. Maseur: Eduard Apintiliesei. Director de marketing: Vlad Baban. Compartimentul de marketing: Radu Căciulă. Team-manager: Ionel Popa. Ofiţer de presă: Dan Teodorescu.
Din actualul lot de jucători de la CSMS Iaşi nu mai face parte Dragoş Baciu, care a plecat la muncă în Germania.
Vă mai informăm că meciul amical de futsal Classic Chişinău (Republica Moldova) - CSMS Iaşi va avea loc marţi, 26 iulie 2016, de la ora 18.00, în Complexul Sportiv „Futsal Arena FMF”, din Ciorescu, o comună aflată la o distanţă de numai 12 km de municipiul Chişinău. Complexul din Ciorescu este unul dintre cele mai moderne edificii sportive din Republica Moldova şi el poate găzdui diverse competiții fotbalistice şi sportive naţionale şi internaţionale. "Futsal Arena FMF" are o suprafaţă totală de 4694,50 metri pătraţi şi include un teren multifuncţional cu dimensiunile 47 metri x 26 metri, instalaţie de iluminat, tribune pentru spectatori (1.302 locuri), locuri la masa presei pentru jurnalişti, fotografi şi operatori video, două tabele electronice de marcaj, sistem de sonorizare, patru vestiare complet echipate pentru formaţii (inclusiv două vestiare pentru persoane cu dizabilităţi), două vestiare pentru arbitri, camere pentru delegatul şi observatorul de arbitri, sistem de supraveghere video, punct medical, servicii de catering, sală de conferinţă, internet wi-fi gratis, locuri de parcare permanent supravegheate.
După meciul împotriva campioanei Republicii Moldova la fotbal în sală, CSMS Iaşi va participa la Cupa Iaşului la futsal, din perioada 12-14 august, alături de CS United Galaţi, o echipă din Varna (Bulgaria, de la care se aşteaptă un răspuns ferm), iar a patra formaţie va fi, probabil, CS City'us Tg. Mureş sau Classic Chişinău (Rep. Moldova).
Pe 18 şi 19 august, CSMS Iaşi va participa şi la Memorialul Nicolae Rainea de la Galaţi, iar echipa din Copou a fost invitată şi la un turneu amical la Deva, de către Autobergamo din localitate, dar perioada de disputare a "Cupei" respective nu a fost încă stabilită.
La începutul lunii septembrie 2016, vor debuta întrecerile Ligii I de futsal, acolo unde CSMS Iaşi vrea să facă din nou performanţă! Campionatul Naţional de futsal pentru tineret "U 19", unde CSMS Iaşi este campioana ediţiei 2015-2016, va debuta spre sfârşitul lunii septembrie sau chiar începutul lunii octombrie, după cum ne-a informat astăzi antrenorul celor "mici", prof. Florin Nichifor.
În final, team-managerul echipei CSMS Iaşi, Ionel Popa, a expus obiectivele formaţiei din Dealul Copoului pentru sezonul următor: "În Liga I ne dorim un loc în primele patru formaţii, iar în Cupa României vrem să jucăm din nou în final four, deci în careul de aşi al competiţiei. Cred că putem realiza aceste obiective, cu lotul pe care îl avem în prezent şi cu noul antrenor Gabriel Dobre!".
De menţionat că vechiul antrenor principal al formaţiei ieşene, bucureşteanul Nelu Stancea, a plecat de la echipă la finalul sezonului anterior, conducerea grupării sportive moldove mulţumindu-i pentru tot ce a făcut la CSMS Iaşi, în ultimele patru sezoane!
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu