duminică, 10 iulie 2016

Moldoveanca Alexandra Perper, fără rivală la Trofeul Municipiului Iaşi la tenis




Duminică, 10 iulie 2016, în finala Trofeului Municipiului Iaşi la tenis feminin, în turneul internaţional găzduit de arenele CFR Iaşi, am consemnat: Alexandra Perper (Rep. Moldova, 24 ani, locul 478 WTA, cap de serie nr. 1) - Giorgia Marchetti (Italia, 21 ani, locul 1170 WTA) 6-3, 6-0, în doar 55 minute ! Arbitrul de scaun a fost Mihai Dumitrescu (Bucureşti), director de turneu Vergil Aghion (Iaşi), iar supervisorul ITF al competiţiei a fost Dan Nicolae, care domiciliază de mai mulţi ani la Bruxelles, în Belgia.
Printre spectatori s-au aflat deputatul Sorin Iacoban, preşedintele Fundaţiei Sportului Ieşean Lucian Popescu, consilierul pe probleme de sport al Primăriei Iaşi Ionel Popa, dar şi mulţi iubitori ai sportului alb.
După festivitatea de premiere, moldoveanca Alexandra Perper, care a absolvit recent şi un colegiu universitar în SUA, ne-a declarat: "Am jucat la acest turneu primind un wild-card în calificări, am avansat apoi pe tabloul principal şi am câştigat turneul. A fost o săptămână fantastică pentru mine ! Dacă nu voi ajunge în primele 200 de jucătoare din lume în perioada următoare, voi veni cu mare plăcere şi în 2017 la Iaşi, pentru a-mi apăra titlul câştigat astăzi!".
De menţionat că proba de dublu a turneului ieşean a fost adjudecată de prima pereche favorită, alcătuită din românca Elena Teodora Cadar şi italianca Giorgia Marchetti, după 7-6 (7), 6-7 (1)
[11-9], în finala cu Kassandra Devesne (Franţa) / Irina Fetecău (România).
Copiii de mingi care au asigurat buna desfăşurare a celor două finale, dirijaţi de antrenoarea Raluca Aghion, au aparţinut Clubului Sportiv CFR Iaşi, ei fiind Mara Tănăsucă, David Tănăsucă, Sara Panfil, Matei Benţu, Răzvan Aghion, Elena Aghion, Daniel Bulgaru.  
  
În perioada 6-14 august 2016, CS CFR Iaşi, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iaşi şi FR Tenis va organiza şi varianta masculină a Trofeului Municipiului Iaşi la tenis, cu premii totale mărite anul acesta la 25.000 dolari.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu