luni, 4 iulie 2016

Trofeul Municipiului Iaşi la tenis feminin, în plină desfăşurare la arenele CFR Iaşi


Luni, 4 iulie 2016, în cadrul Trofeului Municipiului Iaşi la tenis feminin au avut loc ultimele patru partide din finalele din calificări, acolo unde rezultatele au fost următoarele:
- Teodora Stîngă (România) - Francesca Dorothea Ciutescu (România) 6-0, 6-2;
- Natalie Cvackova (Cehia, nr. 3) - Paula Mihaela Onita (România) 6-0, 6-2;
- Alexandra Perper (Rep. Moldova, nr. 1) - Barbora Kijasova (Cehia) 6-0, 6-0;
- Csenge Furak (Ungaria) - Clara Patricia Rizea (România) 6-2, 6-0.
Ajunsă pe tabloul principal de pe locul 493 WTA, moldoveanca Alexandra Perper a devenit prima favorită a turneului internaţional de la arenele CFR Iaşi, urmată în lista capilor de serie de Irina Fetecău (România - locul 597 WTA), Cristina Adamescu (România - locul 615 WTA) şi Anastasia Vdovenco (Rep. Moldova - locul 639 WTA).
Tot luni, în prezenţa supervisorului ITF Dan Nicolae a avut loc tragerea la sorţi a tablourilor principale de simplu şi dublu, acolo unde au ajuns şi ieşencele Michele Alexandra Zmău (20 ani) şi Andreea Prisacariu (16 ani).
În proba de simplu de pe tabloul de "32", ambele ieşence vor avea adversare puternice, astfel: Michele Alexandra Zmău (locul 970 WTA) - Andreea Ghiţescu (locul 790 WTA) şi Andreea Prisacariu (locul 1255 WTA) - Camelia Elena Hristea (locul 742 WTA, cap de serie nr. 5).

Alte meciuri importante sunt: Alexandra Perper (Rep. Moldova, nr. 1, venită din calificări) - Marianna Natali (Italia), Irina Fetecău (România, nr. 2) - Csenge Furak (Ungaria, venită din calificări), Cristina Adamescu (România, nr. 3) - Andreea Amalia Roşca (România), Anastasia Vdovenco (Rep. Moldova, nr. 4, câştigătoarea de anul trecut la Iaşi) - Kerstin Peckl (Austria).
Un alt meci interesant este şi cel dintre doamna Gabriela Aura Zarnoveanu (România, care va împlini 41 ani pe 11 noiembrie 2016, venită pe tabloul principal după două victorii consecutive în calificări) şi domnişoara Karola Patricia Bejenaru (România, 19 ani, cap de serie nr. 8 şi locul 101 ITF în ierarhia mondială a junioarelor, în 15 iunie 2015).
Şi în proba de dublu, ieşencele vor avea adversare puternice pe tabloul de "16", după cum urmează: Marianna Natali (Italia) / Michele Alexandra Zmău (România) - Ilona Georgiana Ghioroaie / Gabriela Nicole Tătăruş (România) şi Ştefana Andrei / Andreea Prisacariu (România) - Ana Bogdan / Ioana Bogdan (România).

* De la turneul de Grand Slam de la Wimbledon la Trofeul Municipiului Iaşi, e doar un pas!


De menţionat că Ana Bogdan (23 ani, născută la Sinaia), este nominalizată pe locul 139 WTA în proba de simplu în data de 27 iunie 2016, dar la Iaşi ea nu participă decât în proba de dublu, alături de sora ei, Ioana Bogdan (16 ani).
În carieră, Ana Bogdan a câştigat, în cadrul turneelor ITF la care a luat parte, 11 dintre ele în proba de simplu şi unul în proba de dublu feminin. La junioare, Ana Bogdan a fost pe locul 2 ITF în clasamentul mondial, în data de 5 ianuarie 2009.
După ce a jucat în urmă cu câteva zile în calificări, la Wimbledon, unde a pierdut doar în trei seturi în faţa lui Mandy Minella (Luxemburg), dar s-a şi accidentat, iată că Ana Bogdan a ajuns acum şi la Trofeul Municipiului Iaşi, unde va evolua alături de sora sa mai mică, Ioana Bogdan, în proba de dublu.  

* Primarul ieşean Mihai Chirica, "cap de serie nr. 1" la conferinţa de presă oficială de la Trofeul Municipiului Iaşi la tenis


La baza sportivă CFR Iaşi a avut loc luni, 4 iulie, conferinţa de presă oficială de deschidere a competiţiei menţionate anterior, în prezenţa reprezentanţilor Primăriei Municipiului Iaşi, FR Tenis, CS CFR Iaşi şi a reprezentanţilor mass-mediei locale, naţionale şi internaţionale.
Într-o manifestare coordonată de directorul sportiv şi ofiţerul de presă al CS CFR Iaşi, Dan Teodorescu (care a reprezentat acum şi Agenţia de Presă "Aşii Români" şi revista "Vocea Ta", ambele cu sediul central la Nürnberg / Germania) în prezidiul conferinţei de presă au luat loc primarul ieşean Mihai Chirica, deputatul Sorin Iacoban, supervisorul ITF Dan Nicolae, directorul de turneu Vergil Aghion, administratorul bazei sportive CFR Iaşi Vasile Botezatu şi directorul Regionalei CFR Infrastructură Iaşi George-Radu Pipa.
În sală s-au mai aflat Mihai Pricop (Primăria Municipiului Iaşi), Lucian Mihalache (economist la CS CFR Iaşi), antrenorii de tenis din Bucureşti, Gabriel Moraru şi Alexandru Cojocaru, ieşencele participante în competiţie, Michele Alexandra Zmău şi Andreea Prisacariu, o parte dintre sportivii de la CS CFR Iaşi.
În discursul său, primarul Mihai Chirica a spus: "Vom susţine sportul ieşean pe toate planurile şi ne bucurăm că tenisul duce numele Iaşului în toată lumea. Dorim ca şi la baza noastră de la Ciric să organizăm competiţii internaţionale de tenis, să facem acolo şi un club de tenis pentru copii. Doresc sportivelor participante mult succes în competiţie, să nu se accidenteze pe terenurile de joc şi să câştige cel mai bun !".
În replică, jucătoarea Michele Alexandra Zmău a menţionat: "Sunt plecată în Italia de cinci ani, împreună cu părinţii şi fac în continuare tenis la un club din Torino. Dar turneul de la Iaşi este pentru mine unul special, deoarece joc la mine acasă. Sper ca în acest an să am cât mai multe victorii la Trofeul Municipiului Iaşi".
 
* Marţi, pe 5 iulie, se vor juca 15 meciuri la arenele CFR Iaşi

Tablourile principale de simplu şi dublu se deschid marţi, pe 5 iulie 2016.  Marţi, de la ora 10:00, sunt programate la arenele de tenis CFR Iaşi, din Şoseaua Naţională nr. 7-9, un număr de 15 meciuri, 7 din turul I al probei de simplu şi 8 din proba de dublu (turul I complet).
Se vor juca pe 3 terenuri (1, 2 şi 4), iar terenul nr. 3 este rezervat antrenamentelor oficiale.
Partidele programate sunt următoarele:

*** Terenul nr. 1 "Ilie Năstase":

- De la ora 10:00:
Alexandra PERPER (Rep. Moldova) [1] - Marianna NATALI (Italia);       
Giorgia PINTO (Italia) - Elena-Teodora CADAR (România) [7];    
Kassandra DAVESNE (Franţa) - Natalie CVACKOVA (Cehia).
- Nu înainte de ora 16:00:       
Marianna NATALI (Italia) /Michele Alexandra ZMĂU (România) - Ilona Georgiana GHIOROAIE / Gabriela Nicole TĂTĂRUŞ (România);           
Elena-Teodora CADAR (România) / Giorgia MARCHETTI (Italia) [1] - Veronica MIROSHNICHENKO (Rusia) / Angelina SHAKHRAYCHUK (Ucraina);    
Ana BOGDAN / Ioana BOGDAN (România) - Ştefana ANDREI / Andreea PRISACARIU (România);          
*** Terenul nr. 2 "Ion Ţiriac":


- De la ora 10:00:
Ilona Georgiana GHIOROAIE (România) - Andreea CULA (România);               
Ioana IVAN (România) - Angelina SHAKHRAYCHUK (Ucraina);
- Nu înainte de ora 16:00:
Simona IONESCU (România) / Giorgia PINTO (Italia) -
Ioana TOANCHINA / Gabriela Aura ZARNOVEANU (România);          
Natalie CVACKOVA / Barbora KIJASOVA (Cehia) - Camelia-Elena HRISTEA / Gabriela TALABĂ (România) [2]. 
*** Terenul nr. 4 "Florenţa Mihai":

- De la ora 10:00:       
Gabriela Aura ZARNOVEANU (România) - Karola Patricia BEJENARU (România) [8];           
Gabriela TALABĂ (România) - Ştefana ANDREI (România); 
- Nu înainte de ora 15:00:
Kerstin PECKL (Austria) / Miriana TONA (Italia) [3] -
Andreia BEBERECHI / Maria TOMA (România);
Francesca Dorothea CIUTESCU / Clara Patricia RIZEA (România) - Karola Patricia BEJENARU / Andreea Amalia ROŞCA (România);    
Ioana IVAN / Teodora STÎNGĂ (România) - Kassandra DAVESNE (Franţa) / Irina FETECĂU (România) [4].


Competiţia de la arenele CFR Iaşi are premii totale de 10.000 dolari şi este organizată de CS CFR Iaşi, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iaşi şi Federaţia Română de Tenis.
Dacă directorul de turneu este antrenorul ieşean de tenis Vergil Aghion, supervisorul ITF al competiţiei este focşăneanul Dan Nicolae (dar care locuieşte de mai mulţi ani la Brüxelles, în Belgia, iar fratele său, Bogdan Nicolae, este în acest moment arbitru la Wimbledon).
Brigada de arbitri este compusă din Mihai Dumitrescu, Dumitru Bucur şi Sabina Spireanu (toţi din Bucureşti), Dragoş Moisi (Adjud) şi Cătălin Costaş (Iaşi).
Finalele competiţiei sunt programate vineri, pe 8 iulie (la dublu), respectiv duminică, 10 iulie 2016 (la simplu).
Intrarea spectatorilor la arenele de tenis CFR Iaşi este liberă, pe toată durata turneului.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu