sâmbătă, 27 mai 2017

"Cupa Iaşului" la popice, un real succes la arenele CFR Iaşi




Sâmbătă, pe 27 mai 2017, la arena CFR Iaşi a avut loc Cupa Iaşului la popice pentru veterani (seniori +50 ani), competiţie organizată de CS CFR Iaşi, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iaşi, în cadrul Festivalului Internaţional al Educaţiei (FIE). La festivitatea de deschidere a celei de-a doua ediţii a competiţiei, manifestare moderată de directorul sportiv Dan Teodorescu, au participat Leonard Cănănău (reprezentantul Primăriei Municipiului Iaşi), Vasile Ţidularu (team-managerul echipei ieşene) şi cei 50 de sportivi şi sportive de la cele 10 echipe din ţară participante. Evenimentul din dimineaţa zilei de sâmbătă a fost "pigmentat" cu epigramele rostite în public de scriitorul Vasile Larco, în aplauzele celor prezenţi.
În continuare s-a dat startul competiţiei, structurată pe echipe şi în întrecerea individuală, fiecare grupare sportivă fiind alcătuită din cinci lansatori, dar s-au luat în calcul doar primele patru rezultate, la 100 bile lansate de fiecare concurent.
Pe podium au ajuns următorii sportivi veterani:
ECHIPE:
1. CS Tălmaciu (jud. Sibiu) - 1676 p.d.;
2. CFR Olimpia ACB I Iaşi - 1617 p.d. (au punctat: Mihai Chilaboc - 405 p.d., Aurel Roiu - 410 p.d., Ioan Dăscălescu - 382 p.d., Constantin Iftimie - 420 p.d., iar rezultatul de 379 p.d. obţinut de dr. Sorin Cotlarciuc nu a mai contat!);
3. CS Târgu Secuiesc - 1551 p.d.
Pe locul 7, din 10 participante, s-a clasat CFR Olimpia ACB II Iaşi, cu 1466 p.d., după următoarele rezultate individuale: Vasile Croitoru - 346 p.d., Florin Dăscălescu - 376 p.d., Mihai Ispir - 361 p.d. şi Ioan Herman - 383 p.d., iar rezultatul doamnei Mariana Zlăvog (343 p.d.) nu a mai fost luat în calcul.
INDIVIDUAL:
- Categoria 50-59 ani:
1. Liviu Mailat (CS Tălmaciu / Sibiu) - 443 p.d.;
2. Constantin Iftimie (CFR Olimpia ACB I Iaşi) - 420 p.d.;
3. Geza David (Braşov) - 413 p.d.
- Categoria 60-69 ani:
1. Vasile Cioacă (CS Tălmaciu / Sibiu) - 434 p.d.;
2. Gyorgy Kiss (Tg. Secuiesc) - 411 p.d.;
3. Aurel Roiu (CFR Olimpia ACB I Iaşi) - 410 p.d.
- Categoria 70-79 ani:
1. Ioan Herman (CFR Olimpia ACB II Iaşi) - 383 p.d.;
2. Florin Dăscălescu (CFR Olimpia ACB II Iaşi) - 376 p.d.;
3. Ioan Creţoiu (CS Tălmaciu / Sibiu) - 373 p.d.
- Categoria peste 80 ani:
1. Ştefan Deciu (ieşean, dar a concurat pentru echipa din Hunedoara) - 291 p.d.;
2. Gheorghe Pârvu (Hunedoara) - 236 p.d.
- Feminin:
1. Emilia Ebel (Bacova / Timiş) - 390 p.d.;
2. Mariana Zlăvog (CFR Olimpia ACB II Iaşi) - 343 p.d.;
3. Aritina Telembeci (Constanţa) - 314 p.d.
În final, medaliatul cu aur al echipei ieşene, Ioan Herman, ne-a declarat: "Toate rezultatele ale tuturor jucătorilor celor două echipe ieşene se datorează antrenamentelor săptămânale pe care le-am făcut, sub coordonarea căpitanului şi antrenorului Vasile Ţidularu. Mai trebuie pusă în balanţă şi perseverenţa noastră de a evolua într-un sport frumos, practicat şi de noi, veteranii popicelor din Iaşi şi România, indiferent de vârstă! Ducem în continuare o viaţă sportivă fără cusur, tocmai pentru a putea face sport de calitate la orice vârstă. Şi cum performanţa cere sacrificii, mai ales în sport, facem şi noi multe sacrificii, pentru a putea practica fără cusur sportul popicelor, atât de drag nouă!".   
Din vestul ţării, un important reprezentant al echipei din Bacova, din judeţul Timiş, a mai menţionat: "La CS Bacova avem multe performanţe notabile în sportul popicelor, dar nici la noi şi nici la Timişoara nu avem o arenă de popice. Din păcate, pentru a cuceri medalii la nivel naţional trebuie să ne antrenăm la Hunedoara sau chiar să trecem în Ungaria, la Szeged...".
La festivitatea de premiere care a urmat competiţiei de la arena de popice CFR Iaşi au participat Nelu Lazariuc (acum reprezentantul Primăriei Municipiului Iaşi, după ce a fost nevoit să părăsească clubul CSM Iaşi), Vasile Ţidularu şi Vasile Botezatu, cei de pe podium primind cupe, medalii şi diplome. La locul I, popicarul şi scriitorul ieşean Sorin Cotlarciuc a oferit un volum beletristic propriu, din sumedenia de cărţi publicate în ultima vreme.  
Întrecerile de la Cupa Iaşului la popice pentru veterani au fost coordonate de arbitrul principal Iulian Gabriel Cucu, ajutat de secunzii Ştefan Sîrbu, Andrei Seliman, Ştefan Ouatu şi Eduard Pamfil, toţi din Iaşi.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu