sâmbătă, 27 mai 2017

La "ERA PARC", elevii ieşeni s-au întrecut în "sportul minţii"



Sâmbătă, pe 27 mai 2017, la complexul ERA PARC din Iaşi s-a desfăşurat o competiţie din cadrul secţiunii Şah în Şcoală, organizată sub egida AJ Şah Iaşi şi FR Şah. Au fost turnee pentru clasele I, II, III-IV şi V-VIII, directorul de concurs fiind secretarul general al FR Şah, prof. Vladimir Danilov. Au arbitrat turneul Vlad Ungureanu, Roxana Anton, Emanuel Chifor, Mihail Ştefanache, Alin Gârbea şi a mai fost şi un turneu al părinţilor!

La cei mai mici participanţi (clasa I), în debut la o competiţie de acest gen, elevul Gabriel Iosif Teodorescu (8 ani, legitimat la CS Politehnica Iaşi, de la Şcoala Gimnazială Ştefan Bârsănescu Iaşi) a ocupat locul 13 la general open (din 40 participanţi), cu 4 puncte din 6 posibile, la egalitate de puncte cu locul 5. În întrecerea masculină, Gabi Teodorescu s-a clasat pe locul 9, la egalitate cu locul 4, deci a fost în TOP 10. Printre spectatori s-a aflat şi scriitorul Mihai Batog-Bujeniţă, directorul Asociaţiei Literare Păstorel Iaşi, iar la festivitatea de premiere a fost prezent şi Sorin Iacoban, preşedintele FR Şah.
Pe fiecare categorie de concurs au fost premiaţi primii şase clasaţi la băieţi şi respectiv fete, dar şi primul clasat şahist din mediul rural.
La categoria OPEN, câştigătorii turneului desfăşurat pe parcursul a 6 runde, în sistem elveţian, au fost următorii elevi-şahişti:
- Clasa I (40 participanţi): Alexia Andrieş (CS Politehnica Iaşi) - 5,5 puncte din 6 posibile;
- Clasa a II-a (24 participanţi): Rareş-Octavian Caunic (CS Micul Şahist Iaşi) - 5,5 puncte;
- Clasa a III-IV-a (45 participanţi): Luca Şerban Dumitru (CS Politehnica Iaşi) - 5,0 puncte;
- Clasa a V-VIII-a (22 participanţi): Rareş Plugaru (CS Philidor Iaşi) - 6,0 puncte.
În turneul părinţilor, cu 14 participanţi, podiumul a fost următorul:
1. Liviu Dumitru Achirei (ACS Şah Club Vados Arad) - 4,5 puncte din 5 posibile;
2. Alin Ghiocel Apostol (CS Politehnica Iaşi) - 4,0 puncte;
3. Adrian Andrieş - 3,5 puncte.
Marţi, pe 30 mai 2017, la Palas Mall din Iaşi - zona Intersport, va avea loc aceeaşi competiţie pentru şahiştii din gimnaziu, dar pe echipe, fiecare echipă urmând a fi alcătuită din 2 băieţi şi 2 fete.
Tot în cadrul concursului de la ERA PARC, s-a mai anunţat că sâmbătă, pe 24 iunie 2017, de la ora 11.00, la Pensiunea Aristocrat din Iaşi va fi lansată cartea "Regi şi Regine la Palat", de jurnalistul şi publicistul Dan Teodorescu, un volum dedicat "sportului minţii" - şahul, totul în cadrul unui spectacol muzical-artistic şi sportiv de înalt nivel.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu