miercuri, 17 mai 2017

Ieşeanca Miruna-Daria Lehaci, felicitată de preşedintele României!


La Campionatele Mondiale Şcolare de Şah de la Palatul Culturii din Iaşi, din aprilie 2017, la secţiunea şah clasic, România a cucerit o medalie de aur prin eleva Miruna-Daria Lehaci, legitimată la CS Politehnica Iaşi. La categoria "fete - Under 13 ani" - pornită ca favorita nr. 4 şi cu un ELO de 1893, ieşeanca Miruna-Daria Lehaci a terminat competiţia pe locul 1, cu 7,5 puncte din 9 posibile, după 6 victorii şi 3 remize şi fără nici o înfrângere! Performanţa Mirunei a fost apreciată şi de conducerea MTS, dar şi de preşedintele României, Klaus Werner Iohannis, cel care i-a trimis campioanei mondiale în "sportul minţii" următoarea scrisoare de felicitare:
"Domnişoarei Miruna-Daria Lehaci
Am aflat cu deosebită satisfacţie că aţi fost medaliată cu aur la grupa de fete sub 13 ani, la Campionatele Mondiale şcolare de şah desfăşurate la Iaşi, în perioada 22-30 aprilie a.c.
Doresc să vă transmit felicitările mele pentru acest succes extraordinar şi sper să intraţi, pe viitor, în galeria marilor maeştri ai şahului. Mă bucur să văd că România are mulţi tineri pasionaţi şi talentaţi, care reuşesc să facă performanţă la nivel mondial cu jocul minţii.
Vă doresc mult succes în carieră şi sunt convins că veţi depune tot efortul pentru a vă îmbunătăţi performanţele în mod constant.
Cu deosebită consideraţie,
Klaus Werner Iohannis
Preşedintele României
Bucureşti, 12 mai 2017"

* La o lansare de carte...

De menţionat că, în luna februarie 2017, la manifestarea de lansare a cărţii personale "Între două secole", jurnalistul ieşean Dan Teodorescu a avut două invitate din lumea magnifică a şahului juvenil, care au devenit nu peste mult timp campioane mondiale şcolare: Miruna-Daria Lehaci (la şah clasic) şi Ema Obadă (la şah blitz), ambele la "U 13 ". A fost atunci, se pare, un "semnal" pozitiv asupra a ce urma să se întâmple la "Mondialele" de şah de la Palatul Culturii, Miruna şi Ema fiind la prima apariţie în public după câştigarea unor titluri naţionale la Băile Felix, dar şi ca viitoare, se spera la acea dată, campioane mondiale! Şi iată că, "dorinţa şi speranţa" din februarie 2017 a devenit "realitate" la sfârşitul lunii aprilie 2017. Iar povestea merge mai departe...
DAN TEODORESCU


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu