joi, 18 mai 2017

Popicarii români nu trec de turul al II-lea la Mondialele de popice din Germania



În debutul zilei de joi, 18 mai 2017, la Campionatele Mondiale de popice pentru cadeţi (Under 18) de la Dettenheim (Germania), s-a derulat proba de tandem mixt, acolo unde România nu a ajuns decât până turul secund, adică în sferturile de finală.
Pe podium au urcat echipele:
1. JURICIC Matea / GRIVICIC Mihael (Croaţia);
2. HUPCIKOVA Gabriela / CERVENEC Matus (Slovacia);
3. HERT Laetitia / KEMPF Enzo (Franţa) şi PARIGGER Sabrina / HUBER Julian (Italia).
Pentru România au concurat GAL Beatrix Timea / KOTO Kalman David şi CIOBANU Maria / MITRU Alexandru Sorin Mihail.
Tandemul Gal / Koto a învins în turul I, cu 2-0 la manşe, pe SIMON Rachel / HUGELE Yann  (Franţa), dar a pierdut în turul secund, adică în sferturile de finală, cu 0-2 în faţa campionilor mondiali JURICIC Matea şi GRIVICIC Mihael (Croaţia).
Tandemul Ciobanu / Mitru a pierdut cu 1-1 (13-14 la sudden victory / baraj), chiar în turul inaugural (optimi de finală) în faţa echipei germane JONES Samantha / BARTH Daniel.
Au urmat probele de sprint, la feminin şi masculin, acolo unde România s-a prezentat cu următorii popicari: Ana Maria Poetaşu, Melisa Leonida Ungureanu şi Fekete Reka, respectiv Roberto Daniel Lapoşi şi Szasz Tibor Levente.
La masculin, ambii lansatori români au fost eliminaţi în turul I (16-imi de finală), la baraj, după 1-1 la manşe cu adversarii lor.
La feminin, Ungureanu şi Fekete au singurele care au trecut victorioase de turul I, dar au pierdut apoi confruntările susţinute în optimile de finală (turul al II-lea).
În acest moment, la Dettenheim se derulează semifinalele şi apoi finalele în proba de sprint, la feminin şi masculin.
Sâmbătă, pe 19 mai, sunt programate finalele de "24" la individual clasic, acolo unde vor concura şi trei reprezentanţi ai României: GAL Beatrix Timea (17 ani) şi FEKETE Reka (18 ani), respectiv KOTO Kalman David (doar 15 ani), toţi de la Electromureş Tg. Mureş.
Se vor întocmi clasamente şi la proba combinată şi pe naţiuni.
În perioada 19-27 mai, la Dettenheim vor avea loc şi Campiontele Mondiale de popice pe echipe, la seniori şi senioare. La această întrecere, în loturile de seniori ale ţării noastre au fost incluşi şi popicarii Ion Cercel şi Florin Opincă, ambii de la CFR Olimpia ACB Iaşi.  În Germania mai este prezent şi antrenorul federal Remus Antimirescu, tot de la CFR Olimpia ACB Iaşi.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu