joi, 18 mai 2017

Halterofilul Ilie Ciotoiu a cucerit Cupa României pentru CS CFR Iaşi



La Oneşti sunt în derulare Campionatele Naţionale de haltere pentru tineret - etapa I (Under 23 ani), dar şi întrecerile de la Cupa României, acolo unde au fost prezenţi şi patru sportivi de la CS CFR Iaşi, sub conducerea antrenorului Dănuţ Fron.

În cadrul categoriei 56 kg, ieşeanul Ilie Ciotoiu (21 ani), concurând la tineret doar pentru CS CFR Iaşi (la seniori concurează pentru CSM Cluj conform protocolului încheiat între cele două cluburi şi aprobat de FR Haltere), a cucerit locul 1 în cadrul Campionatului Naţional de haltere - etapa I, dar şi trofeul suprem de la Cupa României, cu o performanţă totală de 231 kg, după 98 kg la stilul smuls şi 133 kg la stilul aruncat. De remarcat că halterofilul Ilie Ciotoiu este unul dintre cei mai buni sportivi ieşeni la ora actuală, medaliat la mai multe Campionate Europene de tineret şi seniori, fără rival pe măsură în România şi are toate şansele să fie prezent şi la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2020.
Păcat că oficialităţile ieşene nu-i acordă mai multă atenţie acestui mare sportiv ieşean şi mai putem spune că, de fapt,... nu-i acordă nici o atenţie, iar clubul privat CFR Iaşi 2002 nu are fondurile necesare pentru a susţine un mare campion de nivel naţional şi internaţional, aşa cum este Ilie Ciotoiu!
Poate o dublă legitimare cu CS Politehnica Iaşi şi nu cu CSM Cluj ar fi benefică, în primul rând pentru sportul ieşean!
La aceeaşi categorie de greutate de 56 kg, nepotul lui Ilie Ciotoiu, tânărul ceferist ieşean Marius Pagu (12 ani, doar 28 kg) a realizat un total olimpic de 72 kg, după 32 kg la smuls şi 40 kg la aruncat şi s-a calificat la a doua etapă, cea finală, din luna august 2017.
În întrecerea feminină, CS CFR Iaşi a avut două concurente, ambele obţinând calificarea pentru etapa finală din august 2017, cu următoarele rezultate:
- Bianca Ferariu (cat. 48 kg, doar 13 ani) - 20 kg la smuls + 30 kg la aruncat = 50 kg la totalul olimpic.
- Ionela Atincăi (cat. 69 kg, deşi ea are doar 63,200 kg, în vârstă de 15 ani): 50 kg la smuls + 70 kg la aruncat = 120 kg la totalul olimpic.
După cum ne spunea antrenorul Dănuţ Fron, în perioada 13-16 iunie 2017, halterofilii de la CS CFR Iaşi vor participa la etapa finală de la Botoşani, de la juniori III (9-12 ani) şi juniori II / cadeţi (13-15 ani), cu sportivii Marius Pagu şi Ionela Atincăi (care vor lupta cu siguranţă pentru podium), plus Bianca Ferariu şi Eduard Turceanu.
DAN TEODORESCU
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu