marți, 2 mai 2017

Două medalii la nivel balcanic pentru culturistele de la CS CFR Iaşi




România a ocupat locul 1 pe națiuni la Campionatele Balcanice de Culturism și Fitness desfășurate pe 28 şi 29 aprilie 2017, la Bar, în Muntenegru. Echipa României a cucerit 15 medalii la această competiţie balcanică, dintre care 5 medalii de aur, 6 de argint și 4 de bronz.
Cu această zestre de medalii, sportivii români au obținut cea mai bună clasare din istoria participării la competiția balcanică. Printre medaliaţi s-au aflat şi două sportive de la CS CFR Iaşi, acolo unde sunt antrenate de emeritul Petru Ciorbă.
Ieşeanca Florina Rusu a cucerit o medalie de argint la "WOMEN'S PHYSIQUE OPEN", iar Marinela Ungureanu o medalie de bronz la "MASTER WOMEN BODYFITNESS OPEN".
Medaliaţii delegaţiei României la "Balcaniada" de la Bar au fost următorii sportivi:
- AUR: DUMITRAN CĂTĂLINA (JUNIOR WOMEN'S BIKINI-FITNESS, 166 cm), MATEESCU ALIN (MASTER MEN'S BODYBUILDING, cat. 40-49 ani), ALBULESCU ALEXANDRU (GAMES CLASSIC BODYBUILDING, +175 cm), GIURGIU EMIL (MEN'S BODYBUILDING, cat. 70 kg), MATEESCU ALIN (MEN'S BODYBUILDING, cat. 90 kg).
- ARGINT: PANĂ SEBASTIAN (JUNIOR MEN'S PHYSIQUE, 178 cm), DILGANU PAUL (JUNIOR MEN'S FITNESS OPEN), TUCHILĂ CORINA (MASTER WOMEN BODYFITNESS OPEN), GIURGIU EMIL (MASTER MEN'S BODYBUILDING, cat. 40-49 ani), RUSU FLORINA (WOMEN'S PHYSIQUE OPEN), FIRICĂ CRISTIAN (MEN'S BODYBUILDING, cat. 80 kg).
- BRONZ: STANCU EDUARD (JUNIOR MEN'S BODYBUILDING, cat. 75 kg), DUMITRU DAN ALEXANDRU (JUNIOR MEN'S BODYBUILDING, cat. +75 kg), UNGUREANU MARINELA (MASTER WOMEN BODYFITNESS OPEN), GIURGIU IULIANA (WOMEN'S PHYSIQUE OPEN).
Pentru site-ul FRCF, prof. Gabriel Toncean - președintele Federației Balcanice de Culturism și Fitness și președintele Federației Române de Culturism și Fitness a declarat: "Felicit pe toţi componenții lotului pentru rezultatul obținut, totodată cluburile și antrenorii pentru implicarea și sprijinul pe care mi-l acordă, pentru a menține trendul ascendent, pe care se află culturismul românesc. Avem toate premizele să credem că 2017 va fi cel mai bun an pentru culturismul românesc, ținând cont că în noiembrie organizăm, la Bistrița, Campionatele Mondiale de Culturism și Fitness, iar la Campionatele Europene, ce se desfășoară la în Spania, suntem extrem de bine cotați pentru a câștiga mai multe categorii".
Ediția din acest an a Campionatelor Balcanice se desfășoară în două competiții distincte. Prima, cea desfășurată deja la Bar, a reunit disciplinele Bodybulding, Fitness și Bodyfitness, iar a doua va reuni sportivii de la Men’s Physique, Classic Bodybuilding și Bikini Fitness, într-un eveniment organizat la Cacak (Serbia), în perioada 12-14 mai 2017.
De asemenea, România va participa la Campionatele Europene de Culturism și Fitness de la Santa Susanna (Spania), care vor avea loc în intervalul 3-8 mai 2017.
Pentru "Europenele" din Spania, România va deplasa un lot alcătuit din 40 de sportivi și oficiali.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu