vineri, 24 august 2018

Futsal Poli Iaşi, la startul unei noi ediţii de campionat

La sediul FR Fotbal a avut loc recent tragerea la sorţi ale numerelor de pe Tabela Berger pentru echipele din Liga I şi Liga a II-a de futsal. În sezonul 2018-2019, din Liga I de futsal va face parte şi echipa Futsal Poli Iaşi, care continuă tradiţia formaţiei CSM Poli Iaşi din campionatul anterior.

Chiar dacă i-a pierdut pentru sezonul următor pe internaţionalul Liviu Ruxandari (care s-a transferat la Informatica Timişoara) şi pe tânărul Andrei Nistor (care a revenit la Ceahlăul Piatra Neamţ), la echipa ieşeană au revenit Radu Pisică şi Mario Şchiopu, plus se pare că va mai veni un portar ucrainian, care a evoluat în ultimul timp într-una din ligile de fotbal în sală din Spania.
Din cele 10 echipe care au evoluat în campionatul trecut în Liga I de futsal, au retrogradat în Liga a II-a echipele City'us Tg. Mureş şi Spicom Sf. Gheorghe, iar Muncitorul Reşiţa s-a desfiinţat. Noile echipe din Liga I de futsal se numesc Bukovina Vicov, SCM Luceafărul Buzău şi CFF Clujana Cluj.
În urma tragerii la sorţi de la Bucureşti, la care a fost prezent şi ieşeanul Ciprin Paraschiv (din partea FR Fotbal), prima etapă, programată pe 8-9 septembrie 2018, se prezintă astfel: Bucovina Vicov - Informatica Timişoara, Autobergamo Deva - Clujana Cluj, Futsal Odorheiu Secuiesc - Futsal Poli Iaşi, United Galaţi - Imperial Wet Miercurea Ciuc şi SCM Buzău - Dunărea Călăraşi.
Pentru Futsal Poli Iaşi, directorul sportiv Ştefan Tudorache (FOTO) a tras la sorţi nr. 8 de pe tabela Berger.
La echipa ieşeană de futsal, antrenor principal a rămas Nelu Stancea, iar secund Florin Nichifor. Team-manager este Ionel Popa, director sportiv este Ştefan Tudorache, director de marketing este Vlad Baban, iar ofiţer de presă este în continuare Dan Teodorescu.
Sâmbătă, 25 august, de la ora 18:00, Sala Sporturilor din  Sighișoara va găzdui Supercupa României la futsal, cele două combatante fiind Informatica Timişoara (cu ieşeanul Liviu Ruxandari în lotul de jucători, care este campioana naţională en-titre şi câştigătoarea Cupei României) şi CS United Galaţi (vicecampioana naţională).
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu