vineri, 3 august 2018

O conferinţă de presă optimistă!



Etapa a treia din Liga I de fotbal programează duminică, pe 5 august 2018, meciul FCSB - FC Politehnica Iaşi, un derby al rundei. Partida vine după ce joi, echipa lui Gigi Becali a zdrobit cu 4-0, în meciul retur din Europa League, pe Rudar Velenje (Slovenia) şi cu scorul general de 6-0 "steliştii" ajung în turul al III-lea preliminar, unde se vor confrunta cu Hajduk Split (Croaţia). Tot în turul al treilea preliminar din Europa League va evolua şi CFR Cluj (eliminată din Liga Campionilor), care se va confrunta cu armenii de la Alashkert.
Revenind la întrecerea internă din Liga I de fotbal din România, să menţionăm că vineri după-amiază, la Sala Napoli de la Hotelul Ramada din Iaşi, clubul de fotbal din Dealul Copoului a organizat conferinţa de presă dinaintea meciului de pe "National Arena" din Capitală, la care a participat antrenorul principal Flavius Stoican, alături de noile achiziţii ale acestei veri, jucătorii Martin Mimoun şi Adria Gallego.
După "deschiderea" efectuată de ofiţerul de presă Mircea Ungureanu, referitor la meciul FCSB - FC Poli Iaşi, antrenorul Flavius Stoican a menţionat: "Sunt două echipe care joacă fotbal! Din partea Stelei, adică a FCSB-ului, am văzut aseară un joc spectaculos (NR: FCSB-Rudar Velenje 4-0), cu jucători valoroşi, care au calitate individuală peste media campionatului. Din partea noastră o să fie un joc spectaculos, de ce spun asta, deoarece am ajuns la maturitatea în care putem spune că suntem o echipă care putem încurca orice adversar. Vreau să fim redutabili, vreau să fim atenţi, pentru că am putut demonstra că putem să ne batem cu forţele României. O să fie un meci deschis oricărui rezultat, chiar dacă ei pleacă favoriţi, dar o să facem un joc spectaculos, o să punem presiune în situaţii de gol, o să ne apărăm cu toţii, o să fie un joc aşa cum mi-l doresc. Spun asta pentru că ştiu ce fel de jucători antrenez şi câtă dorinţă au pentru a demonstra că nu suntem cu nimic mai prejos decât cei de la FCSB".
În continuare, răspunzând la întrebările reprezentanţilor mass-mediei prezenţi în sală, antrenorul Flavius Stoican a mai declarat: "Pentru meciul de duminică avem o singură absenţă, pe Narcis Bădic, care este accidentat. Dacă nu vom putea reuşi să facem şi echipa a doua, pe care să o înscriem în liga a treia, deoarece asta depinde şi de ajutorul primit de la sponsori, vom păstra în lotul mare doar 25 jucători, iar pe ceilalţi îi vom împrumuta la alte echipe. Fiecare are şansa lor, eu le dau încredere la toţi, depinde doar de ei unde vor juca. Oricum, pentru meciul cu FCSB vor face deplasarea la Bucureşti cei mai în formă jucători la ora actuală!".
În continuare, la unison, jucătorii Martin Mimoun şi Adria Gallego au declarat că meciul din deplasare, cu FCSB, este unul dificil, dar toată lumea vrea să facă un joc bun la Bucureşti.

* Flavius Stoican, unul dintre urmaşii lui Cornel Popa la Dinamo Bucureşti şi naţionala României de fotbal

În final, antrenorul Flavius Stoican a promis că, pe 1 septembrie 2018, în funcţie de timpul disponibil, va putea fi prezent şi la lansarea cărţii "Născut pe Lăpuşneanu", scrisă de jurnalistul Dan Teodorescu, mai ales că în volumul respectiv se vorbeşte şi despre activitatea sportivă a fotbalistului ieşean Cornel Popa, ajuns la un moment dat fundaşul dreapta al echipei Dinamo Bucureşti şi al naţionalei României. "Eu am jucat un an şi jumătate pe post de fundaş dreapta la Dinamo Bucureşti, apoi m-am transferat la Şahtior Doneţk, deci sunt un fel de urmaş al regretatului fotbalist ieşean, devenit dinamovist, Cornel Popa. Am evoluat şi în naţionala României, la fel ca şi Cornel Popa. Cu mare plăcere scriu şi câteva cuvinte pentru cartea dumneavoastră, cu felicitări pentru autorul ei, căruia îi doresc mult succes la lansarea cărţii, dar şi pe viitor!", a mai spus antrenorul Flavius Stoican.
Născut pe 24 noiembrie 1976, în oraşul Vânju Mare, din judeţul Mehedinţi, pe nume complet Flavius Vladimir Stoican, el a evoluat, ca fundaş dreapta, la echipele Drobeta Turnu Severin, Universitatea Craiova, Dinamo București, FC Șahtior Donețk, Metalist Harkov. A jucat în naţionala României 19 meciuri, în perioada 1999-2005. A antrenat echipele CS Școlar Reșița, Dinamo II București, Chindia Târgoviște, CS Mioveni, Dinamo București, FC Voluntari, Zimbru Chișinău, iar din 2017 pregăteşte pe CSM Poli Iaşi / FC Politehnica Iaşi. Este un antrenor tânăr la vârsta de 41 ani, plin de ambiţie şi talent, recomandat şi de Mircea Lucescu la formaţia din Dealul Copoului.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu