luni, 20 august 2018

Ieşeanul Răzvan Aghion, un posibil component al echipei României de tenis


În Belgia, la Nivelles, la turneul de tenis denumit "Argayon Cup", sâmbătă, pe 18 august 2018, s-a disputat finala masculină de la categoria de vârstă 16 ani, acolo unde românul Răzvan Aghion (în vârstă de numai 14 ani şi 9 luni, locul 710 mondial la juniori, de la CS CFR Iaşi, însoţit la concurs de antrenorul şi bunicul său, Vergil Aghion) s-a confruntat cu primul favorit, olandezul Frank Jonker (16 ani şi 3 luni, locul 53 mondial la juniori).
După un meci spectaculos, având în vedere şi diferenţa de vârstă dintre cei doi finalişti, dar şi de poziţiile lor în clasamentul general mondial, Frank Jonker l-a învins cu 6-2, 6-2 pe Răzvan Aghion, dar performanţa ieşeanului, finalist acum la turneul internaţional din Belgia trebuie oricum remarcată!
Până a ajunge în finala probei de simplu, în zilele anterioare, Răzvan Aghion a reuşit următoarele victorii extrem de importante:
- turul I: Răzvan AGHION (Romania) - Loick COLLE (Belgia) 3-6, 6-0, 7-5;
- turul al II-lea (optimile de finală): Jona GITSCHEL (Germania) [nr. 6]   - Răzvan AGHION (România) 6-7 (4), 3-6;
- Sferturi de finală: Răzvan AGHION (România) - Gilles Arnaud BAILLY (Belgia) [4] 6-2, 6-4;
- Semifinale: Răzvan AGHION (România) - Pelayo RODRIGUEZ (Spania) [7] 6-1, 6-1.
"Suntem foarte mulţumiţi de evoluţia lui Răzvan la concursul din Belgia. Pentru el a însemnat mult să ajungă în finala unui puternic turneu de juniori, unde s-a confruntat şi cu primul favorit al competiţiei. A avut patru victorii până în finală, cu succese şi în faţa mai multor capi de serie! De asemenea, mulţumim domnului antrenor federal Alexandru Dedu, de la FR Tenis, care ne-a ajutat să obţinem ospitalitatea din partea gazdelor belgiene, la acest turneu! Menţionez că, după acest turneu, având în vedere şi rezultatele sale anterioare pe plan intern şi internaţional, Răzvan Aghion a intrat în vederile federaţiei, pentru selecţionarea în lotul României la categoria de vârstă 16 ani!", ne-a declarat antrenorul ceferist ieşean Vergil Aghion.
În sferturile de finală ale probei de dublu, am consemnat: Răzvan AGHION / Florentin-Alexandru SCARLAT (România) - Jona GITSCHEL / David TESIC (Germania) [2]
2-6, 1-6.
În finala probei de dublu masculin, de la categoria 16 ani, s-a disputat meciul Frank JONKER (Olanda) / Georgios NOUCHAKIS (Grecia) [1] - Jona GITSCHEL / David TESIC (Germania) [2] 6-0, 6-4.
În luna septembrie, Răzvan Aghion va lua parte la turneul ITF de seniori - România F 13, denumit "Trofeul Municipiului Iaşi", de la arenele CFR Iaşi, cu premii totale de 15.000 dolari, care va însemna un debut important în cariera sa de până acum, în turneele de tip futures. Asta după ce, ani de-a rândul, în cadrul turneelor futures de la Iaşi, Răzvan Aghion a fost mereu nr. 1, dar la secţiunea "copii de mingi!". Să ne amintim însă, că toţi marii tenismeni ai lumii au fost copii de mingi la început de carieră, după care s-au impus la turneele de Grand Slam de la Roland Garros, Wimbledon, US Open sau Australian Open! Doamne ajută!
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu