sâmbătă, 18 august 2018

Ieşeanul Bogdan Ionuţ Apostol câştigă proba de dublu la turneul ITF de la Piteşti


La doar 22 ani, ieşeanul Bogdan Ionuţ Apostol, legitimat acum la CSM Bucureşti, dar care a început tenisul la CS CFR Iaşi, cu antrenorul Vergil Aghion, în urmă cu 16 ani, a reuşit vineri, pe 17 august 2018, să cucerească un nou titlu în circuitul mondial ITF. La turneul de la Piteşti (Romania F9 Futures), cu premii totale de 25.000 dolari, împreună cu Luca George Tatomir (23 ani pe 21 august 2018), Bogdan Ionuţ Apostol a reuşit să triumfe în proba de dublu masculin, după următoarele rezultate:
- Turul I (optimi de finală): 6-3, 6-7(3) [10-5] cu PAVEL Bogdan / VANŢĂ Valentin (România);
- Sferturi de finală: 2-6, 6-3 [10-8] cu CORIA Federico (Argentina) / RODRIGUEZ Cristian (Columbia);
- Semifinale: 6-4, 6-4 cu CORNEA Victor Vlad  / GRIGORIU Patrick (România);
- Finală: 2-6, 6-3 [10-8] cu APOSTOL Andrei Ştefan / FRUNZĂ Nicolae (România).
Pentru Bogdan Ionuţ Apostol este al patrulea titlu cucerit în proba de dublu în turneele de tip futures, după cele dobândite în 2014 (în Turcia şi România, alături de lituanianul Lukas MUGEVICIUS) şi 2017 (în România, în cuplu cu suedezul de origine română Dragoş Nicolae MĂDĂRAŞ).
După finala de dublu câştigată la Piteşti, ieşeanul Bogdan Ionuţ Apostol ne-a declarat: "În primul set am intrat mai greu în meci, în setul al doilea am jucat mai bine la finalul lui, ne-a mers jocul la amândoi şi am câştigat. Sper să vină primul meu titlu şi la simplu, aş dori ca acest lucru să se întâmple cât de curând, poate la turneul F 11 de la Chitila, acolo unde probabil că voi fi primul favorit. Sunt încrezător la acest capitol! Dacă nu voi fi selecţionat în echipa României pentru meciul din Cupa Davis, cu Polonia, din septembrie, voi veni cu mare plăcere să joc şi la turneul ITF de la Iaşi, de la mine de acasă!".  
În proba de simplu, în turul I, Bogdan Ionuţ Apostol l-a învins cu 6-2, 6-3 pe Valentin Vanţă (România), dar în optimile de finală, în faţa bulgarului Alexandar Lazarov, s-a retras, din motive medicale, la scorul de 4-6, 1-3.
Sâmbătă, în semifinalele probei se simplu, de la Complexul Sportiv Comesad Piteşti, au fost programate meciurile: Samuel BENSOUSSAN (Franţa) [3] - Federico CORIA (Argentina) [2] 5-7, 0-6 şi Alexandar LAZAROV (Bulgaria) [8] - Cristian RODRIGUEZ (Columbia) [4] 3-6, 1-6. Duminică, în finala competiţiei, argentinianul Federico Coria (26 ani, locul 391 ATP) se va duela cu jucătorul columbian Cristian Rodriguez (28 ani, locul 480 ATP). La dublu, în sferturi, făcând pereche, ambii au pierdut în faţa cuplului Bogdan Ionuţ Apostol-Luca George Tatomir!
Săptămâna viitoare, va avea loc turneul ITF de la Curtea de Argeş (Romania F 10), cu premii de 15.000 dolari. Din păcate, în urma accidentării de la Piteşti, din proba de simplu, Bogdan Ionuţ Apostol s-a retras din competiţie, dar accidentarea nu este gravă şi, pentru tenismenul ieşean, va urma doar o perioadă mică de odihnă şi refacere!
În prezent, Bogdan Ionuţ Apostol se antrenează la Bucureşti, cu Adrian Ungur şi Nicolae Frunză şi este mulţumit de acest parteneriat sportiv.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu