sâmbătă, 18 august 2018

Răzvan Aghion, finalist la turneul belgian "Argayon Cup"



La Nivelles, în Belgia, la turneul de tenis denumit "Argayon Cup", sâmbătă, pe 18 august 2018, s-a disputat finala masculină de la categoria de vârstă 16 ani, acolo unde Răzvan Aghion (în vârstă de numai 14 ani şi 9 luni, locul 710 mondial la juniori, de la CS CFR Iaşi, însoţit la concurs de antrenorul şi bunicul său, Vergil Aghion) s-a confruntat cu primul favorit, olandezul Frank Jonker (16 ani şi 3 luni, locul 53 mondial la juniori).
După un meci spectaculos, având în vedere şi diferenţa de vârstă dintre cei doi finalişti, dar şi de poziţiile lor în clasamentul general mondial, Frank Jonker l-a învins cu 6-2, 6-2 pe Răzvan Aghion, dar performanţa ieşeanului, finalist acum la turneul internaţional din Belgia trebuie oricum remarcată!
Până a ajunge în finala probei de simplu, în zilele anterioare, Răzvan Aghion a reuşit următoarele victorii:
- turul I: Răzvan AGHION (Romania) - Loick COLLE (Belgia) 3-6, 6-0, 7-5;
- turul al II-lea (optimile de finală): Jona GITSCHEL (Germania) [nr. 6]   - Răzvan AGHION (România) 6-7(4), 3-6;
- Sferturi de finală: Răzvan AGHION (România) - Gilles Arnaud BAILLY (Belgia) [4] 6-2, 6-4;
- Semifinale: Răzvan AGHION (România) - Pelayo RODRIGUEZ (Spania) [7] 6-1, 6-1.
"Suntem foarte mulţumiţi de evoluţia lui Răzvan la concursul din Belgia. Pentru el a însemnat mult să ajungă în finala unui puternic turneu de juniori, unde s-a confruntat şi cu primul favorit al competiţiei. A avut patru victorii până în finală, cu succese şi în faţa mai multor capi de serie!", ne-a declarat Raluca Aghion, antrenoare de tenis şi mama lui Răzvan.
În sferturile de finală ale probei de dublu, am consemnat: Răzvan AGHION / Florentin-Alexandru SCARLAT (România) - Jona GITSCHEL / David TESIC (Germania) [2]
2-6, 1-6.
În finala probei de dublu masculin, de la categoria 16 ani, s-a disputat meciul Frank JONKER (Olanda) / Georgios NOUCHAKIS (Grecia) [1] - Jona GITSCHEL / David TESIC (Germania) [2] 6-0, 6-4.
În luna septembrie 2018, Răzvan Aghion va lua parte la turneul ITF  "Trofeul Municipiului Iaşi", de la arenele CFR Iaşi, cu premii totale de 15.000 dolari, care va însemna un debut important în cariera sa de până acum,
în cadrul unui turneu pentru seniori.

* Cupa de Vară a Iaşului" a tras cortina la arenele CFR Iaşi

În organizarea clubului partener "Vergilius" Iaşi, la arenele CFR Iaşi s-au încheiat, pe 17 august, întrecerile de la "Cupa de Vară a Iaşului" la tenis. Pe diferite categorii de vârstă, într-un turneu la care au participat peste 40 de sportivi, câştigătorii au fost următorii tineri tenismeni:
- Categoria 10 ani băieţi: Tudor Andreas Honceriu (TC Coreco Iaşi, este fiul preparatorului fizic Cezar Honceriu, un nume binecunoscut în fotbalul şi tenisul local şi naţional, care a fost la un moment dat şi preparatorul fizic al lui Victor Hănescu);
- Categoria 10 ani fete: Miruna Apăvăloaie (TC 2008 Dorohoi). Pe locul 4 s-a clasat Elena Aghion (CS Vergilius Iaşi), care este sora mai mică a lui Răzvan Aghion.
- Categoria 12 ani băieţi: Lucian Ştefan Andrei (TC Coreco Iaşi). Unul dintre semifinalişti a fost David Mihai Şaramet, fiul fostului rugbyst şi subprefect ieşean, Bogdan Şaramet.
- Categoria 12 ani fete: Maria Enia (Club Atletic Roman).
- Categoria 14 ani băieţi: Riccardo Hătescu (CS Giglio Iaşi).
- Categoria 14 ani fete: Sabina Pintea (CS Dacia Galaţi).
- Categoria 16 ani fete: Diana Alexandru (CSM Oneşti). Pe locul 2 s-a clasat Maria Sabina Simionică (TC Micul AS Iaşi), care este fiica artistului şi cantautorului ieşean Cristian Simionică.
Directorul de turneu a fost antrenoarea Raluca Aghion, iar arbitrul principal Cătălin Costaş, ambii din Iaşi.

* Memorialul Florenţa Mihai s-a derulat tot la arenele CFR Iaşi

Nu cu mult timp în urmă, arenele de tenis CFR Iaşi au găzduit şi competiţia juvenilă denumită Memorialul Florenţa Mihai, în memoria dublei finaliste de la Roland Garros în anii din urmă.
Câştigătorii turneului, derulat în organizarea clubului gazdă, CS CFR Iaşi, au fost următorii sportivi:
- Categoria 10 ani fete: Maria Ruxandra Sălăgean (Asociaţia Tenis Club Victor Hănescu Bucureşti);
- Categoria 10 ani băieţi: Ştefan Vlad Secară (TC Coreco Iaşi);
- Categoria 12 ani fete: Maia Ştefana Todiriţe (CS Condor Piatra Neamţ);
- Categoria 12 ani băieţi: Teodor Lefter (TC 2008 Dorohoi);
- Categoria 14 ani fete: Alesia Ispir (TC Coreco Iaşi);
- Categoria 14 ani băieţi: Codrin Berea (TC Coreco Iaşi);
- Categoria 18 ani fete: Diana Iacob (TC Micul AS Iaşi);
- Categoria 18 ani băieţi: Răzvan Aghion (CS CFR Iaşi, doar 14 ani şi 9 luni). Pe locul 2 s-a clasat Teodor Cojocaru (TC Micul AS Iaşi), dar care a revenit de mai multe luni la arenele CFR Iaşi, pentru perioada de antrenamente. În finala turneului de tip şah, Răzvan Aghion l-a învins pe Teddy Cojocaru cu scorul de 3-6, 6-4, 6-0.
Directorul de turneu a fost Raluca Aghion, iar arbitrul principal Cătălin Costaş, ambii din Iaşi.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu