luni, 13 august 2018

În ALPI, în august 2018: Căldură mare "mon cher"!

ALPI / Dan Teodorescu


Duminică, pe 12 august 2018, sala mare de lectură a Bibliotecii Judeţene "Gheorghe Asachi" din Iaşi a găzduit o nouă şedinţă cu public a Asociaţiei Literare Păstorel Iaşi (ALPI). Într-o zi caniculară de august, membrii Asociaţiei ieşene s-au mai "răcorit" cu epigramele şi poeziile recitate de colegii din ALPI, asta după ce directorul, scriitorul şi comandorul (r) Mihai Batog-Bujeniţă a prezentat ultimele manifestări culturale la care au participat "subordonaţii" domniei sale! Se remarcă prezenţa membrilor ALPI la manifestarea de la Complexul Ciric din Iaşi, acolo unde Asociaţia Universul Prieteniei şi-a aniversat 10 ani de existenţă. De asemenea, scriitorii ieşeni au participat la câteva ediţii ale Cenaclului "Ia'Şi Scrie" (aflat sub tutela Ligii Scriitorilor - Filiala Iaşi-Moldova, acolo unde Corina Matei-Gherman şi Dan Teodorescu sunt la conducerea Ligii), la evenimentul "Soarele electric s-a aprins în Iaşi, în urmă cu 150 ani" (principalul organizator fiind ing. Mihai Caba), vernisajul expoziţiei de fotografie "Temple şi Sinagogi din România", expoziţie găzduită de Sala "Iustin Moisescu" din cadrul Muzeului Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei Iaşi.
Au mai fost prezentate diferite publicaţii din ţară şi străinătate, unde membrii ALPI sunt prezenţi, precum revista "Vocea Ta" (Germania), revistele Prietenia, Convorbiri literare, Rapsodia, Poezia, Arcuş, Surâsul Bucovinei, Epigrama de Strehaia, ziarul Curierul de Iaşi, corespondenţa culturală primită de la Georg Barth, din Passau (Germania). Au mai fost prezentate cărţile editate recent de Constantin Munteanu, Viorica Şerban ("Focul din tălpi"), Dan Teodorescu ("Născut pe Lăpuşneanu"). De asemenea, directorul Mihai Batog-Bujeniţă l-a felicitat pe Dan Teodorescu pentru funcţiile primite recent în presa din străinătate, de redactor şef adjunct la Agenţia de Presă "Aşii Români" şi revista "Vocea Ta" (din Nürnberg - Germania) şi de senior editor la revista "Mioriţa USA" (din Sacramento - California - SUA).
În continuare, au citit din propriile creaţii literare Doina Toma, Elena Mândru, Angela Pistol, Viorica Şerban, Cornelia Livia Bejan, Victor Iosif, Mihai Caba, Constantin Mănuţă, Vasile Larco, Mihai Batog-Bujeniţă, Constantin Profir, Sorin Cotlarciuc, Vasile Unguraşu. În continuare, actorul Emil Gnatenco a recitat o fabulă din cartea editată de Constantin Munteanu, iar Mihai Haivas a detaliat câteva probleme organizatorice.
Viitoarea şedinţă cu public a Asociaţiei Literare Păstorel Iaşi  va avea loc duminică, pe 9 septembrie 2018, de la ora 10.00, tot la sala mare de lectură a Bibliotecii Judeţene Gheorghe Asachi Iaşi. Se doreşte ca în cadrul manifestării de luna viitoare, în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană din Iaşi (gazda noastră fiind doamna Elena Zanet) să se organizeze şi un mic spectacol muzical-artistic. Cei doritori de a participa la acest spectacol sunt rugaţi să ia legătura în acest sens cu jurnalistul ieşean Dan Teodorescu, membru senior în ALPI, cât mai repede posibil.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu