marți, 7 august 2018

Sărbătoarea Diasporei este la Iaşi, în România


Primăria Municipiului Iaşi organizează anul acesta, în luna august, a treia ediţie a Sărbătorii Diasporei - Iaşul este acasă, proiect iniţiat de Biroul Diasporă, primul birou destinat românilor din afara graniţelor înfiinţat în cadrul administraţiei locale din România.
Manifestările  vor cuprinde proiecte artistice, educaţionale şi culturale, destinate întăririi legăturilor dintre ieşenii din Diaspora şi oraşul de unde au plecat.
Unul dintre evenimente va fi organizarea unei „Expoziţii de Ii şi cămăşi tradiţionale româneşti” (10 – 17 august), realizate manual de către ieşenii care participă în cadrul grupului informal „Şezătoarea Iaşi”.
O altă expoziţie va fi cea numită „Dialog cu Brâncuşi” (10 – 17 august), organizată de Centrul Difain şi completată de spectacolul de teatru coregrafic „Bucuria de a fi român”.
Tot în calendarul manifestărilor dedicate Diasporei este inclusă şi transmiterea unei emisiuni radio şi TV (10 – 11 august), cu interviuri stradale pentru cetăţeni, concepută şi realizată de către Radio Viva FM, prin realizatorii săi, în parteneriat cu Asociația pentru Dialog în Justiție. Emisiunea va avea un caracter juridic – informativ pentru toate categoriile de public, fiind susţinută de specialişti în domenii de larg interes: justiţie, social, antreprenorial, economic, administrativ etc. De asemenea, formatul emisiunii va cuprinde şi intervenţii ale cetăţenilor, cu referire la subiectele care să acopere nevoile acestora.
Dacă Iașul este ACASĂ, vă invităm sâmbătă 11 august, la ora 17.30, pe pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt, în fața Primăriei Municipiului Iași de unde vom pleca împreună spre flashmob-ul de pe Patinoarul Complexului Palas care va avea loc la ora 18.00. Filmarea cu drona a evenimentului coordonat de Rada Gym Dance, Palatul Copiilor și Centrul Difain Csa va fi realizată de Andrei Toma (Homepod), un model de succes al repatrierii prin antreprenoriat, un vizionar și un mentor pentru viitorii antreprenori.Flashmob-ul va fi urmat de un spectacol susținut de Centrul Difain Csa și de Palatul Copiilor.Invitam reprezentanții mass-media să promoveze evenimentul și să fie alături de noi și de ieșenii din diaspora.
Recitalurile de poezie organizate la Casa de Cultură „Mihai Ursachi” şi piesele de teatru sau programele culturale desfăşurate la Ateneu vor completa calendarul evenimentelor lunii august 2018.
(Sursa: Adina Stoleru Ph.D. - Şef Birou Diasporă - adina.stoleru@primaria-iasi.ro - tel. 0723.463105 şi 0232.267582 - interior 267)

* IA Neamului Românesc, la Sala Vasile Pogor din cadrul Primăriei Municipiului Iaşi

Vineri, pe 10 august 2018, de la ora 12.00, organizatorii acestor frumoase evenimente în cadrul manifestărilor lunii august, de la Iaşi, ne fac următoarea invitaţie:
Vă invităm cu drag la evenimentul - conferință și expoziție ”IA Neamului Românesc”, realizat cu ocazia festivalului ”Sărbătoarea Diasporei – Iașul este acasă!”, ediția 2018.
Evenimentul este organizat de Asociația GISU și Șezătoare Iași, în colaborare cu Biroul Diaspora, din cadrul Primăriei Municipiului Iași și va avea loc în sala Vasile Pogor, din cadrul Primăriei.
Cu acest prilej, vom realiza o conferință cu privire la importanța păstrării valorilor românești autentice, unde vom avea alături de noi invitați, artiști și scriitori-poeți, atât din România cât și din Rep. Moldova, care vor reitera importanța păstrării valorilor tradiționale românești.
De asemenea, vom realiza o expoziție de Ii și simboluri ale cămășilor tradiționale românești, realizate manual de doamnele care fac parte din grupul Șezătoare Iași, expoziție ce va avea loc în Palatul Roznoveanu, în perioada 10-17 august 2018.
Pe lângă realizarea unei expoziții a ii-lor create de către ieșeni, ne dorim să prezentăm principalele proiecte desfășurate de către Asociația Gisu, pentru a aduce la cunoștința ieșenilor, oportunitățile de petrecere a timpului liber, cât mai ales implicațiile proiectelor, pentru a ajuta copiii și tineri din Municipiul Iași și zona județului Iași, pentru a prețui valorile românești și a se implica și rămâne în comunitățile din care fac parte.
Prin intermediul acestui eveniment ne dorim să creștem vizibilitatea activităților culturale, care se desfășoară în municipiul Iași, cât și pentru a facilita și încuraja implicarea ieșenilor în activități civice.
Intrarea liberă! Pentru mai multe detalii, vă rugăm să ne contactați la nr. de tel.: 0754.276.294 sau în privat pe pagina de Facebook a asociației. Vă mulțumim! (Grupaj realizat de DAN TEODORESCU)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu