joi, 9 august 2018

Performanţe notabile în tirul sportiv ieşean


* Clubul Sportiv Politehnica Iași are cea mai bună secție de pușcă masculin, la probe de glonț, din ROMÂNIA.

Anul acesta, la Campionatele Naționale de tir sportiv, probe de glonț, calibrul 5,6 mm, sportivii ieșeni au obținut 38 de medalii!
În fruntea lotului ieșean se afla Iordache Dragomir, care a câștigat 10 din cele 12 titluri puse in joc în clasamentele individuale.
Tot datorită lui Iordache Dragomir, CS Politehnica Iași a câștigat pentru prima data în istoria tirului ieșean toate cele 12 titluri la probele pe echipe (câte 4 probe la juniori, tineret şi seniori). Echipa CS Politehnica Iași a stabilit şi un nou record național în proba olimpică 3x40 focuri, iar Dragomir şi-a doborât recordul personal și național de la proba individuală cu un rezultat foarte valoros pe plan internațional, 1172 pct.
De asemenea, în acest an 2018, CS Politehnica Iași a introdus pentru prima dată două echipe la Campionatul Naţional de Seniori, iar cu cea de-a doua echipă a obținut medalii de bronz în fața cluburilor de tradiție bucureștene. Ba mai mult, la probele de tineret, una dintre echipele bucureștene a renunțat să se mai înscrie, recunoscând faptul că nu are șanse la adjudecarea titlului.
La aceste campionate s-au remarcat, cu rezultate bune, alţi sportivi ieşeni valoroşi, precum următorii:
- Vlad Rotariu - junior II (14 medalii: 6 aur, 1 argint, 7 bronz), a participat și la categoriile mai mari, Juniori I, Tineret şi Seniori. Acesta şi-a îmbunătățit recordul personal la fiecare din cele trei concursuri la probele 60 focuri culcat şi proba olimpică 3 x 40 focuri. A ocupat la individual şi 5 locuri 4 şi 2 locuri 5, fiind de multe ori foarte aproape de podium.
- Tănase Alexandru - junior II (10 medalii: 5 aur, 3 argint, 2 bronz) care de asemenea a participat şi la Juniori I, Tineret şi Seniori, a avut o evoluție peste așteptări, stabilindu-și noi recorduri personale la ambele probe de glonț.
- Ciortan Ştefan - junior I (5 medalii: 4 aur, 1 bronz) a fost foarte aproape de obținerea unei medalii individuale la juniori, la doar 0,5 p, față de locul 3, la proba de 60 f culcat. Cu rezultatul său, a fost însă unul din membrii de bază ai echipei.
- Ragoșcă Daniel, ultimul an de juniori I (4 medalii: 1 aur, 3 bronz) a făcut față cu brio la convocarea în echipa a doua a CS Politehnica Iaşi, la Tineret și Seniori, la probele mai sus menționate.
- Adi Ioviță, senior cu experiență a urcat pe podiumul individual de două ori, cucerind locurile 3 la probele 60 focuri culcat şi 3x40.
- Axinte Mihai (antrenor emerit) a fost și sportiv la Campionatul de Seniori, unde a câștigat două medalii individuale la 60 focuri culcat - argint iar la 40 focuri genunchi - bronz.
Antrenorii secției de Puşcă (Apetroaie Rodica și Axinte Mihai) se declară foarte mulțumiți de rezultatele obținute de sportivi la aceste ediții ale Campionatelor Naționale și sunt încrezători în evoluțiile bune ale lor și în viitor, bineînțeles cu sprijinul necesar din partea clubului și al Primăriei ieşene.
DAN TEODORESCU   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu