sâmbătă, 22 iunie 2019

1974-2019: 45 de ani de inginerie în construcţii

La o săptămână după ce am aniversat 50 ani de la absolvirea Colegiului Naţional Iaşi, iată că. în ziua de vineri, 21 iunie 2019, pe traseul Facultatea de Construcţii Iaşi, cu o "găzduire" pe parcursul a 2 ore în sala A1 din zona Podu Roş - Biserica Sf. Nicolae Domnesc, cu o slujbă de pomenire în memoria colegilor şi profesorilor care ne privesc din ceruri - Salonul Moldova din cadrul Hotelului Moldova Iaşi, am aniversat 45 de ani de la absolvirea Facultăţii de Construcţii din Iaşi, din cadrul Universităţii Tehnice Gheorghe Asachi.
Au fost prezenţi peste 40 de ingineri constructori de la "civile şi industriale" şi de la CFDP (căi ferate, drumuri şi poduri) veniţi la Iaşi din mai multe oraşe din România, dar şi din Franţa, SUA, Canada, Grecia, Bulgaria, Germania, Israel. Alături de noi s-a aflat prof. univ. dr. ing. Florin Varlam, dar şi fostul decan al Facultăţii de Constrcţii, prof. univ. dr. ing. Mihai Budescu, ultimul în dublă calitate, deoarece a fost şi coleg de generaţie cu cei reveniţi din toată lumea în "dulcele târg al Ieşilor", la 45 ani de când au devenit ingineri cu acte în regulă!
În "A 1", după un moment de reculegere în memoria celor care nu mai sunt printre noi, a urmat o scurtă auto-prezentare a absolvenţilor şi obişnuita fotografie de grup, pe treptele corpului R. A nu se confunda îmsă cu celebrul corp R din Parcul Copou, acolo unde, pe timpul studenţiei, se făcea prezenţa la Restaurantul Rarău, la o bere cu colegii, unde de multe ori erau prezenţi şi asistenţii universitari mai tineri, care ţineau "seminarele" într-un cadrul natural de neuitat, la puţine "lugimi de undă" de Teiul lui Eminescu.
Să mai menţionăm că, la Salonul Moldova de lângă Palatul Culturăă, împărţit frăţeşte cu absolvenţii de la Facultatea de Mecanică din Iaşi - tot din promoţia 1974, printre ei fiind şi o parte dintre colegii noştri de liceu de la "Sadoveanu" (Colegiul Naţional), profesorul Florin Varlam a vorbit şi despre necesitatea construirii autostrăzii A 8, care leagă Moldova de Transilvania, pe traseul Tg. Mureş - Iaşi - Ungheni, pe o lungime de 310 km, prezentând şi o hartă didactică în acest sens.
La masa festivă de la "Moldova" ne-am bucurat şi de un superb recital artistic oferit de Compania de dans "Thr Sky" (coregraf: Adrian Ştefan), dar şi de melodiile de neuitat oferite publicului de formaţia "Paul Şerban Band".
Tortul festiv oferit celor prezenţi a fost şi ca o încununare a victoriei naţionalei de fotbal tineret a României la EURI 2019 (4-2 cu Anglia), acolo unde generaţia lui Ianis Hagi, George Puşcaş şi Ionuţ Radu s-a întrecut pe sine! Meciul de la Cesena a fost vizionat în direct de inginerii prezenţi la masa festivă, cu ajutorul unei plasme TV aflată pe un perete din cadrul Salonului Moldova. Hai România!
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu