duminică, 16 iunie 2019

Piatră de hotar!

La Biserica Banu de lângă Colegiul Naţional Iaşi

Colegul Mihai Caba, de la Asociaţia Literară Păstorel Iaşi a terminat liceul la "Negruzzi" şi nu la "Sadoveanu", ca mine. Chiar dacă cele două prestigioase licee ieşene se "băteau" între ele pe terenul de baschet, dar şi la Olimpiadele de matematică, limba română, chimie, fizică, istorie sau geografie, elevii implicaţi în aceste activităţi se cunoşteau între ei şi se apreciau reciproc. Pe 14 iunie 2019, generaţia 1969 de la "Sadoveanu" (actualul Colegiu Naţional) a aniversat 50 de ani de la absolvirea liceului, iar "negruzzistul" Mihai Caba ne-a şi adresat un mesaj colegial, cu mulţumirile şi aprecierile de rigoare din partea subsemnatului: Aşadar:
"Felicitări, domnule DanTe!
Jubileul absolvirii liceului este o <<piatră de hotar>> temporal cu specific aparte, care leagă şirul generaţiilor în actuala perspectivă a viitorului.
Foarte apreciat (de mine!) din Programul Jubileului absolvirii Promoţiei "naţionaliste" 1969 este punctul Panahidei foştilor profesori şi foştilor colegi care s-au "grăbit" să plece ... Dincolo. Eu am reuşit să "permanentizez" acest punct doar la nivelul Promoţiei Electro - Iaşi 1965, marcându-l anul acesta la Mănăstirea "Sf. Ioan Botezătorul" din Poiana Braşov.
Sper ca anul viitor, la 60 de ani de la absolvirea Liceului "Internatist - Negruzzist", să-i reuşesc "implementarea" şi în rândurile colegilor negruzzişti.
Acum şi astăzi, 16 iunie, "zi proclamată" în volumul Promoţiei 1960 "Lumină târzie", mă pregătesc de Revederea 59, care va avea loc şi în condiţiile "vitrege" ale continuării dispariţiei dintre noi ai unor colegi preţioşi prin tot ceea ce au lăsat luminos în urma lor .
Să vă fie de bine Jubileul!
Cu aleasă stimă, M.Caba".
În numele colegilor mei de la "Sadoveanu", doresc celor de la "Negruzzi"# ani mulţi cu sănătate, iar inginerului şi scriitorului Mihai "Mişu" Caba (mai mare decât mine cu 8 ani) putere de muncă şi maximă inspiraţie în tot ceea ce face. Şi face bine!
Vă mai informez că vinerea viitoare, pe 21 iunie 2019, eu voi fi din nou alături de colegii mei, de data aceasta la 45 ani de la terminarea Facultăţii de Construcţii din Iaşi, din cadrul Universităţii Tehnice "Gheorghe Asachi". La Biserica Sf. Nicolae Domnesc de lâmgă Palatul Culturii ne vom aduice aminte de cei dispăruţi şi le vom cinsti memoria! Iar masa festivă va avea loc la Hotelul Moldova, acolo unde eu mă simt ca acasă, mai ales după numărul mare de cărţi lansate aici, la Salonul Moldova, cu sprijinul directorului general Liviu Statache (care în loc să meargă cu Mercedesul, merge în interes de serviciu cu... bicicleta din dotare!) şi a doamnei director Angela Stanciu. Echipa lui Viorel ori trupa lui Elena ne va fi alături şi de această dată, chiar în sala restaurantului cel mare, acolo unde regizorul tehnic şi DJ-ul  "Culiţă" Păduraru va fi din nou la datorie!
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu