miercuri, 12 iunie 2019

Trei medalii de bronz pentru halterofilul ieşean Ştefan Atincăi

La Botoşani, sunt în plină desfăşurare finalele Campionatului Naţional de haltere pentru juniori II (Under 15). Un număr important de mici halterofili, din toate colturile ţării, s-au calificat în cadrul finalei, de la Botosani, printre ei fiind şi Ştefan Atincăi (doar 13 ani), de la CS CFR Iaşi, antrenat de Dănuţ Fron şi susţinut de sora sa, Ionela Atincăi, sportivă de performanţă în cadrul secţiei de haltere de la "Gara Nicolina".
În cadrul categoriei 40 kg, ieşeanul Ştefan Atincăi a cucerit astări trei medalii de bronz, chiar dacă practică acest sport doar de 5 luni. La stilul smuls a ridicat 35 kg, la aruncat a reuşit 40 kg, iar la totalul olimpic a realizat 75 lg. Medalia de aur a revenit lui Francisc Nonica, de la CSM Cluj, iar pe locul 2 s-a clasat un sportiv de la Farul Constanţa.
"Alte cluburi din ţară vin cu 10 sportivi şi cuceresc o singură medalie. Eu am venit cu un singur sportiv debutant şi am cucerit trei medalii. Ştefan Atincăi a avut şi o încercare nereuşită la stilul aruncat, la 45 kg, iar dacă reuşea să ridice haltera cucerea medalia de argint! Normal, noi am fi trebuit să cucerim şi trei medalii de aur la aceste campionate, prin ceferistul ieşean Marius Pagu, care a fost şi component al Centrului Olimpic de la Bistriţa, dar el între timp a abandonat sportul de performanţă, fără să anunţe pe nimeni şi s-a întors la Iaşi, la familia lui, deşi la Bistriţa avea tot ce-i trebuia pentru marea performanţă!", ne-a declarat antrenorul Dănuţ Fron. .
În perioada 16-19 iulie, la Tg. Mureş este programată finala de juniori II de la categoria Under 17, acolo unde clubul ceferist ieşean are din nou şanse la medalii, prin sportiva Ionela Atincăi.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu