marți, 25 iunie 2019

Dublă lansare de carte la Cercul Militar Iaşi


Duminică, 30 iunie 2019, de la ora 11.00, la Cercul Militar din Dealul Copoului va avea loc o dublă lansare de carte. Cărţile care vor fi prezentate publicului sunt
"Lacrimi şi performanţă pe meridianele lumii", de jurnalistul Dan Teodorescu şi "Jurnalul recunoştinţei", de Maria Velea.
Cărţile vor fi prezentate de Mihai Batog-Bujeniţă, Liviu Suceveanu, Leonard Cănănău, Calistrat Robu, Corina Matei-Gherman şiViorica Şerban.
Va urma şi un spectacol artistic oferit publicului de interpretele de muzică uşoară Denisa Creţu, Ioana Roşu, Ştefana Strugaru şi Daria Grigoraş (de la Palatul Copiilor Iaşi - clasa prof. Gabriela Nechita), violonista Ştefania Turcu, interpretele de muzică populară Diana Crăcană, Karla Ursu şi Rodica Ioniţă-Grosu, folkistul Adi Gegiuc, scriitorii Angela Pistol şi Victor Iosif (de la Asociaţia Literară Păstorel Iaşi). de sportivii Clubului de dans sportiv NIKONS Iaşi (antrenor-coregraf: Amira Niculiţă-Zapalii) şi de Ansamblul Coral "Speranţa" (dirijor: Sofia Doina Gavrilă).
Moderatorii evenimentului vor fi col. Benone Tiron (şeful Cercului Militar Iaşi) şi scriitoarea Corina Matei-Gherman
"În cartea mea cu nr. 16 din ultimi patru ani am scris despre gimnastica ritmică ieşeană, coordonată de 45 ani de prof. Constantin Radu. Profesorul Radu este singurul antrenor bărbat din gimnastica ritmică din România şi al doilea din lume. Cartea mea conţine pagini de istorie din gimnastica ritmică ieşeană, reflectată în presa vremii, cu reportaje de la competiţii importante, dar şi cu destăinuiri la "gura sobei"... Unele sportive de mare valoare de la clubul ieşean CSŞ Anghel Saligny Iaşi / CSŞ Unirea Iaşi au emigrat între timp în lumea largă şi au făcut performanţă la nivel înalt pentru alte ţări, precum "italiencele" Andreea Ştefănescu şi Alexandra Agiurgiuculese. Altele au rămas la Iaşi şi au muncit pentru binele sportului moldav pentru o diplomă, o medalie şi un pachet de biscuiţi! Recent, ieşeanca Andreea Verdeş a avut o evoluţie meritorie la Jocurile Europene de la Munsk, la individual compus şi la panglică. O altă sportivă din Iaşi, Laura Aniţei, este o mare speranţă a ţării noastre în gimnastica ritmică. Vă doresc lectură plăcută a unei cărţi scrise cu sufletul şi cu inima!", ne-a declarat jurnalistul ieşean Dan Teodorescu.
Manifestarea de duminică, de la Cercul Militar din Copou, de pe Bulevardul Carol I nr. 7, este organizată de Cenaclul de Literatură şi Pictură „Octav Băncilă” Iaşi, Liga Scriitorilor - Filiala Iaşi - Nord-Est România,  Uniunea Creatorilor de Artă Iaşi, Asociaţia Culturală „Dor de Acasă” Vânători - judeţul Iaşi şi Asociaţia Literară „Păstorel” Iaşi. (REDACŢIA)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu