luni, 10 iunie 2019

În ALPI: Concedii şi festivaluri, epigrame şi poezie...

Pe 9 iunie 2019 a fost o nouă şedinţă cu public la Asociaţia Literară Păstorel Iaşi (ALPI), gazda manifestării fiind, Ştefan Mardare, din cadrul Bibliotecii Judeţene "Gheorghe Asachi" Iaşi.
Cu mai multe absenţe motivate, datorită plecărilor în concedii sau a participării la unele festivaluri de umor din ţară, efectivul a fost redus numeric de data aceasta, dar lucrările cenaclului au decurs normal. Mai mult chiar, vicepreşedintele ALPI, Gheorghe Bălăceanu, a dat şi unele sfaturi utile celor care au recitat în faţa colegilor şi care au mai avut în textele prezentate o silabă în plus sau în minus sau nu au avut ritmul corect.  
În debutul evenimentului duminical şi cultural din 9 iunie a.c., Gheorghe Bălăceanu a informat adunarea că la Festivalul de la Alba Iulia, patru colegi au cucerit premii şi menţiuni, aceştia fiind Vasile Larco, Elena Mândru, Mihai Haivas şi Eugen Deutsch.
În continuare, Dan Teodorescu a prezentat lansarea cărţii de poezie a colegului Constantin Profir, care a avut loc recent la Casa de Cultură "Mihai Ursachi" a Municipiului Iaşi, din Parcul Copou, acolo unde au fost prezenţi mai mulţi membri ALPI.
În partea a doua a manifestării, au recitat din propriile creaţii Doina Toma, Angela Pistol, Olguţa Trifan Luncaşu, Angela Mihai, Ioan Hodaş, Constantin Profir, Cornelia Livia Bejan, Constantin Mihai, Vasile Larco şi Constantin Munteanu.
Următoarea şedinţă cu public în cadrul ALPI va avea loc pe 14 iulie 2019, de la ora 10.00, tot la sediul central al Bibliotecii Judeţene Gheorghe Asachi din Iaşi, în Sala mare de lectură.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu