marți, 4 iunie 2019

Un nou proiect cultural la Iaşi



Pe 2 iunie 2019 s-a născut un nou proiect cultural la Iaşi. Un număr de 26 scriitori din România şi Republica Moldova au devenit membrii ai Filialei Iaşi - Nord Est România din cadrul Lugii Scriitorilor Români (LSR). Cu această ocazie ei şi-au anunţat retragerea din alte filiale din care au făcut parte în cadrul LSR.
Noua Filială ieşeană va avea şi o revistă trimestrială care se va numi "Nord-Est Cultural", care va fi redactată de scriitorii Mihai Batog-Bujeniţă, Martha Eşanu şi Corina Matei-Gherman. Se studiază şi posibilitatea ca filiala să aibă şi o editură proprie.
Se vor organiza excursii pe teme culturale în ţară şi străinătate, iar la finalul lui 2019 va fi organizată şi o Gală a Excelenţei în literatură şi artele vizuale.
În cadrul Adunării Generale de constituire a Filialei Iaşi-Nord Est România s-a ales prin vot democratic şi Consiliul Director format din şapte persoane, după cum urmează: Preşedinte - Dan Teodorescu; Vicepreşedinţi - Calistrat Robu şi Romeo Romila; Secretar General - Corina Matei-Gherman; Membrii - Cornelia Ursu, Martha Eşanu şi Rodica Ioniţă-Grosu. Preşedintele de onoare al filialei a fost ales în persoana renumitului scriitor ieşean Mihai Batog-Bujeniţă. Cu toţii sunt membrii LSR.
În cadrul filialei vor fi şi patru departamente de lucru, unde au aderat şi câţiva nemembrii LSR, dar care sunt profesionişti în domeniul lor de activitate (operatori foto-video, graficieni etc). Vor fi: Departamentul de evenimente culturale (coordonat de: Corina Matei-Gherman), Departamentul de etică (coordonat de Cornelia Ursu), Departamentul de relaţii sociale (coordonat de Ioan Vârlan). Va fi şi un departament financiar-contabil.
În viitorul apropiat, în urma solicitărilor exprimate deja, vor mai adera la această filială şi alţi scriitori şi oameni de cultură din România, Germania şi Franţa şi porţile rămân deschise pentru scriitorii de limbă română din Italia, Austria, SUA, Israel, Ucraina, Republica Moldova, Australia, Canada, dar şi pentru alţi colegi din ţara noastră.
În urma naşterii Filialei Iaşi-Nord Est România, preşedintele LSR de la sediul central din Cluj-Napoca, renumitul scriitor Al. Florin Ţene, ne-a trimis următorul mesaj: "Felicitări! Succes!".
Sub egida noii filiale ieşene a LSR, împreună cu partenerii tradiţionali, duminică, pe 9 iunie 2019, de la ora 12.00, la Cercul Militar din Iaşi va avea loc lansarea cărţii de poezie "Imagini sub impuls". de Mihai Savin. Va urma şi un spectacol artistic de mare interes pentru viaţa culturală ieşeană şi pentru cei prezenţi la manifestarea menţionată, acolo unde intrarea este liberă. Moderatorii evenimentului vor fi Corina Matei-Gherman şi Benone Tiron. Vă aşteptăm cu mult drag!  (REDACŢIA)

2 comentarii:

  1. Cam triști în poză! De aceea că știți că iar ați făcut o trăsnaie? Cum să faceți filială independentă într-o FILIALĂ, fără AG a Filiale LSR IAȘI, care să vă permită? Ah, da, am uitat, aveți experiențeă, ați mai divizat ceva , ași furat bucăți... Încă un motiv pentru mine de a continua COMEDIA DUMINICALĂ. Cred va avea pagini multe... Ha, Ha.

    RăspundețiȘtergere
  2. Doamna Raisa Coleaghin, cum de fapt îţi este numele adevărat, venită din stânga Prutului cu anumite directive, nu cunoşti legile României şi nici faptul că oamenii au dreptul la asociere. mai ales în domeniul cultural, fără nici o aprobare de la vechea asociaţie. Cu 10 oameni poţi forma o filială nouă în LSR, conform statuluui, dar tu eşti pierdută în spaţiu, nu ştii decât să provoci şi să jigneşti, se vede că ai şcoală solidă în acest domeniu. S-ar putea să ajungi şi la tribunal, pentru jigniri aduse altor persone, că prea îţi faci de cap şi îţi permiţi cam multe. Dar nu te dau eu în judecată, ci alţi oameni valoroşi de cultură, pe care i-ai jignit atât în limba română (pe care o cunoşti mai puţin)şi mai ales în limba rusă, limba ta de bază!

    RăspundețiȘtergere