vineri, 8 iunie 2012

CSMS Iaşi, licenţiată pentru prima scenă a fotbalului românesc


* Cele patru cluburi nou-promovate în Liga I, CSMS Iaşi, Viitorul Constanţa, Gloria Bistriţa şi Gaz Metan Severin, au primit licenţa pentru sezonul 2012-2013 din partea Departamentului de licenţiere din cadrul Federaţiei Române de Fotbal, informează site-ul oficial al FRF
Gaz Metan Severin va evolua în sezonul viitor în Liga I ca urmare a unei decizii a Comitetului Executiv al FRF, potrivit căreia ocupanta locului trei din Seria II a Ligii a II-a promovează în locul FC Timişoara, grupare care şi-a retras dosarul de licenţiere.
Dintre cluburile participante în Liga a II-a în sezonul recent încheiat, care au solicitat licenţă de Liga I pentru sezonul competiţional 2012-2013, au mai primit răspuns favorabil FC Bihor, CF Brăila şi FC Argeş, chiar dacă nu au reuşit promovarea.
Comisia de licenţiere a cluburilor - instanţa de fond a refuzat acordarea licenţei grupării Universitatea Craiova, motivând decizia prin "lipsa calităţii procesuale a solicitantului de licenţă şi pentru neîndeplinirea criteriilor sportive, de infrastructură, de personal şi administrative, juridice şi financiare".
Clubul Universitatea Craiova a fost exclus provizoriu de Comitetul Executiv al FRF anul trecut, această hotărâre fiind apoi validată de Adunarea Generală Ordinară a FRF din 14 mai.
Împotriva hotărârii instanţei de fond, gruparea Univeritatea Craiova a formulat o contestaţie la Comisia de Apel din cadrul departamentului de licenţie al FRF. Memoriul a fost respins ca netaxat, Comisia de Apel menţinând dispoziţiile hotărârii nr. 33/25 mai 2012 a Comisiei de licenţiere a cluburilor.
Deciziile Comisiei de Apel sunt definitive şi executorii pe plan naţional. Acestea pot fi atacate cu recurs la Tribunalul Arbitral al Sportului de la Lausanne. (D.T.)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu