joi, 28 iunie 2012

Spania, prima finalistă la “EURO 2012”


* În prima semifinală de la Doneţk, din 27 iunie, Spania a învins Portugalia cu scorul de 4-2 (0-0, 0-0, 0-0), după prelungiri şi loviturile de departajare şi s-a calificat în finala competiţiei
Miercuri, într-un prim meci programat în semifinale, selecţionata Spaniei, deţinătoarea trofeului, s-a calificat în finala Campionatului European de fotbal, în urma victoriei, scor 4-2, la loviturile de departajare în faţa Portugaliei. După 120 minute de joc, 90 de minute regulamentare plus prelungirile de rigoare, scorul fusese de 0-0. La loviturile de departajare de la 11 metri, pentru Portugalia au marcat Pepe şi Nani şi au ratat Moutinho şi Alves. Pentru Spania au înscris Iniesta, Pique, Ramos şi Fabregas şi a ratat Xabi Alonso. La “loteria” penalty-urilor, scorul în partida Spania – Portugalia a evoluat astfel:
- 0-0 (Spaniolul Xabi Alonso execută primul şi ratează! Rui Patricio respinge formidabil!);
- 0-0 (Portughezii ratează şi ei prin Moutinho. Casillas respinge!);
- 1-0 (Iniesta marchează primul la loviturile de departajare);
- 1-1 (Pepe marchează şi el. Casillas ghicise colţul, dar n-a ajuns mingea);
- 2-1 (Pique marchează pentru Spania);
- 2-2 (Nani marchează cu o execuţie foarte tehnică);
- 3-2 (Ramos marchează cu o scăriţă);
- 3-2 (Bruno Alves şutează în bară!);
- 4-2 (Fabregas înscrie golul calificării în finală pentru Spania. Mingea a atins bara înainte de a intra în plasa porţii portugheze!).
Au evoluat echipele:
- Spania: Casillas - Arbeloa, Piqué, Ramos, Alba - Busquets, Xabi Alonso, Xavi (Pedro '87) - Iniesta, Silva (Navas '60), Negredo (Fabregas '54). Selecţioner: Vicente del Bosque.
- Portugalia: Rui Patrício - Pereira, Pepe, Bruno Alves, Coentrão - Miguel Veloso (Custodio '105), Raul Meireles (Varela '113), Moutinho - Nani, Cristiano Ronaldo, Almeida (N. Oliveira '81). Selecţioner: Paulo Bento.
Meciul a fost arbitrat de o brigadă din Turcia, avându-l la centru pe Cuneyt Cakir, ajutat la cele două linii de compatrioţii săi Bahattin Duran şi Tarik Ongun, iar asistenţi suplimentari au fost Huseyin Gocek şi Bulent Yildirim. Arbitru de rezervă a fost desemnat slovenul Damir Skomina.
În finală de duminică, Spania va juca în compania învingătoarei din meciul dintre Germania şi Italia, care se dispută, joi, 28 iunie, la Varşovia, de la ora 21.45, în direct pe TVR 1.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu