sâmbătă, 9 iunie 2012

Rusia calcă totul în picioare la EURO 2012 !


* Campionatul European de fotbal din Polonia şi Ucraina a început, vineri, pe Stadionul Naţional din Varşovia, cu meciul dintre Polonia şi Grecia, care s-a încheiat cu scorul de 1-1 * În cel de-al doilea meci din grupa A, la Wroclaw, Rusia a învins Cehia cu scorul de 4-1
Primul fluier al Campionatului European, dat de arbitrul spaniol Carlos Velasco Carballo, a fost precedat de o festivitate de deschidere (FOTO) începută cu 20 de minute înainte de meciul dintre Polonia şi Grecia.
La ceremonie au participat peste 800 de voluntari din 63 de ţări, iar conceptul a fost dezvoltat de italianul Marco Balich (50 de ani), care printre altele s-a ocupat de festivităţile de deschidere şi închidere ale Jocurilor Olimpice de iarnă de la Torino din 2006, iar în Ucraina este cunoscut pentru că a coordonat ceremonia de deschidere a Donbass Arena din Doneţk în 2009.
Spectacolul a durat 12 minute şi a conţinut atât elemente tradiţionale cât şi inovaţii, reuşind să aducă sportul şi cultura la un loc marcând astfel startul unui eveniment istoric, primul Campionat European găzduit de Europa Centrală şi de Est. De asemenea, au fost prezentate steagurile celor 16 ţări participante, dar şi valorile UEFA: unitate, concurenţă şi pasiune.
Renumitul pianist ungar Adam Gyorgy (30 de ani), fost component al naţionalei Ungariei de futsal, a cântat fragmente din Etude (Op. 25 Nr.11) a compozitorului polonez Frederic Chopin.
Rezultate înregistrate în partidele disputate, vineri, în grupa A de la Campionatul European de fotbal şi programul meciurilor de sâmbătă, din grupa B se prezintă astfel:
VINERI (8 iunie):
Grupa A:
- Polonia - Grecia 1-1 (1-0)
Au marcat: Lewandowski '17 / Salpingidis '51
- Rusia - Cehia 4-1 (2-0)
Au marcat: Dzagoev '15, '79, Shirokov '24 Pavliucenko '82 / Pilar '52
SÎMBĂTĂ (9 iunie):
Grupa B:
- Olanda - Danemarca, ora 19.00, la Harkov (în direct pe TVR 1)
- Germania - Portugalia, ora 21.45, la Lvov (în direct pe Dolce Sport)
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu