joi, 14 iunie 2012

Minifotbalul românesc se pregăteşte de fazele regionale ale campionatului naţional


* La sfârşitul acestei săptămâni, sub organizarea Federaţiei de Minifotbal din România vor debuta fazele regionale pentru calificarea la Campionatul Naţional de Minifotbal. Ca urmare a dezvoltării de la an la an a minifotbalului în ţara noastră, federaţia de minifotbal a luat decizia constituirii unei faze regionale pentru calificarea în fazele superioare
Anul acesta, la Campionatul Naţional de Minifotbal vor lua parte doar cele mai bune 20 de echipe din întreaga ţară, care îşi vor disputa pentru cea de-a VI-a ediţie trofeul naţional. Datorită palmaresului, câştigătoarele campionatelor din Iaşi, Zalău, Timişoara, Bacău, Ploieşti şi Deva sunt calificate direct în ultima fază a competiţiei. Acestora li se adaugă şi echipa campioană a ediţiei precedente, cea a Consiliului Judeţean Buzău. Pentru celelalte 13 locuri se vor întrece alte 39 de echipe campioane din tot atâtea campionate organizate la nivel local în întreaga ţară, care vor fi repartizate în 13 grupe, din cele 4 faze regionale, după următorul sistem:
- Regiunea NE: Oneşti, în 17 iunie:
Grupa A: Braşov – Sfântu Gheorghe - Odorhei
Grupa B: Roman – Piatra Neamţ - Vaslui
Grupa C: Suceava – Focşani - Oneşti
- Regiunea SV: Deva, în 17 iunie:
Grupa A: Craiova – Târgu Jiu – Drobeta Turnu Severin
Grupa B: Sibiu (Fair Play) – Hunedoara – Petroşani
Grupa C: Sibiu (Luceafărul) – Oradea – Reşiţa
Grupa D: Mediaş – Arad – Slatina
- Regiunea NV: Zalău, în 23 iunie:
Grupa A: Baia Mare – Cluj-Napoca – Bistriţa
Grupa B: Satu Mare – Târgu Mureş – Târnăveni
Grupa C: Alba Iulia – Carei – Dej 
- Regiunea SE: Buzău, în 24 iunie:
Grupa A: Galaţi – Tulcea - Buftea
Grupa B: Bucureşti – Constanţa - Buzău
Grupa C: Târgovişte – Otopeni – Vâlcea
În faza următoare a competiţiei urmează să se califice câştigătoarele fiecărei grupe, pentru ca în perioada 5-8 iulie, la Deva, să aibă loc cel mai aşteptat eveniment al acestui an pentru minifotbalul românesc, Campionatul Naţional de Minifotbal.
Cei mai buni jucători ai acestor echipe vor avea posibilitatea chiar de a îmbrăca tricoul echipei naţionale, dublă campioană europeană, pentru Campionatul European de Minifotbal care va fi găzduit, în luna septembrie, de Rep. Moldova, la Chişinău.
Minifotbalul se află în continuare pe un trend ascendent, până la finalul anului 2013 urmând să acoperim toate judeţele României şi să demarăm campionate de minifotbal şi în localităţi cu un număr mai mic de locuitori”, ne-a declarat Răzvan Burleanu, preşedintele Federaţiei de Minifotbal din România.
Să mai menţionăm că Federaţia de Minifotbal din România organizează în prezent campionate de minifotbal în 36 de judeţe, pentru un număr de peste 30.000 de jucători amatori. Impactul fenomenului minifotbal în ţara noastră are ca dovadă şi cele două titluri europene câştigate de echipa naţională a României în 2010, la Bratislava şi în 2011, la Tulcea. La nivel european în acest moment sunt peste 600.000 de jucători de minifotbal din 21 de ţări europene, iar numărul acestora se află într-o continuă creştere, pentru că plăcerea jocului de minifotbal este aceeaşi indiferent de ţara, cultura sau spaţiul în care trăieşti.
Pentru mai multe informaţii nu ezitaţi să contactaţi: E-mail: office@campionateminifotbal.ro, telefoane: 0723.16.50.32 sau 0741.799.932 – domnul Răzvan Burleanu - Preşedintele Federaţiei de Minifotbal din România.
DAN TEODORESCU


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu