sâmbătă, 17 noiembrie 2012

A debutat Centura Moldovei cu “meciul” Leonard Doroftei – Rudel Obreja !



* Timp de două zile, pe 16 şi 17 noiembrie 2012, Sala Polivalentă găzduieşte ediţia a 35-a a Centurii Moldovei la box, competiţie la care participă 52 de pugilişti din România, Ucraina şi Republica Moldova.

Vineri, în debutul competiţiei a avut loc o conferinţă de presă organizată de preşedintele AJ Box Iaşi, Vasile Cîtea, la care au fost invitaţi Leonard Doroftei, Relu Auraş, Titi Tudor, Marcel Boboc, Cristi Ciornea, Iulian Botez, iar în drum spre Iaşi se afla şi Francisc Vaştag.
În cadrul conferinţei de presă, Titi Tudor „Prosop” a prezentat şi un tricou al campaniei pentru alegerea unui nou preşedinte al FR Box (în locul lui Rudel Obreja, suspendat 5 ani de către AIBA şi anchetat în prezent de DNA) pe care scria sloganul conceput de Leonard Doroftei: „Nu fii violent, Fii inteligent !”.
Apoi „Moşu” (NR – Leonard Doroftei) a declarat: „Ne dorim pe 23 noiembrie o nouă conducere a FR Box. Vrem ca tineretul să aibă aceeaşi şansă ca noi, foştii boxeri. Vrem ca boxul să trăiască ! Iar cei care sunt în conducerea boxului românesc să lupte pentru sportivi şi antrenori, nu pentru ei !”.
Iar Vasile Cîtea a menţionat: „Vrem ca FR Box să aibă locul ei în cadrul Federaţiei Internaţionale de Box, AIBA. Să avem locul nostru în top. În prezent, antrenorii de box din România nu sunt motivaţi, iar părinţii nu mai lasă copiii în sălile de box deoarece nu mai au încredere în lumea boxului”.
Relu Auraş a mai adăugat: „Lumea fuge în prezent din lângă noi. Obreja a făcut un singur lucru bun până acum: ne-a unit pe toţi, din toată ţara împotriva lui ! Unii dintre noi nu mai trăiesc din box, dar cu toţii datorăm mult boxului. Cândva eram în primele trei ţări din lume la box, acum însă... Formăm acum o nouă echipă şi ne dorim să conducem boxul românesc de pe alte criterii. Doroftei pe post de preşedinte, iar Vaştag şi Cîtea să fie vicepreşedinţi. Titi Tudor şi Relu Auraş, dar şi mulţi alţi antrenori vor fi mereu lângă această echipă ! Cu Leonard Doroftei în frunte ni se vor deschide multe uşi !”.
În cuvântul său, antrenorul vâlcean Marcel Boboc a declarat: „Vrem să reclădim familia boxului. Boxul să redevină al sportivilor şi antrenorilor ! În prezent, FR Box este suspendată temporar de AIBA, dar vrem să revenim acolo unde ne este locul !”.
Tot în cadrul conferinţei de presă, Leonard Doroftei a anunţat că în zona Moldovei, la Bacău, va fi organizat un Centru Olimpic de Excelenţă în box, iar arbitrul Iulian Botez a menţionat că la subsolul clădirii Universităţii Petre Andrei din Iaşi se amenajează o nouă sală denumită „Box Gym”, cu toate dotările de rigoare.

* „Moşu”
l-a atacat violent pe Obreja !

Actualul preşedinte suspendat de AIBA, Rudel Obreja, este cercetat de DNA pentru fraude legate de organizarea galei în care a boxat Lucian Bute, împotriva francezului Jean-Paul Mendy.
La aceasta gală s-a referit explicit, ieri, la Iaşi şi Leonard Doroftei, care a spus  "Consider că acea gala din Romania, în care a luptat Lucian Bute şi organizată de Rudel Obreja, a fost o mare măgărie! Acel meci a fost practic un antrenament pentru Lucian şi nu cred că se merita să aruncăm atâţia bani".
Fostul campion mondial Leonard Doroftei a precizat că speră ca Lucian Bute să fi învăţat ceva şi din înfrângerea suferită în faţa lui Carl Froch: "Eu sper ca Lucian a învăţat ceva din greşelile pe care le-a făcut şi se va impune în revanşa cu Froch. În meciul cu Froch, el a stat la bătaie şi nu a vrut să asculte sfaturile unui fost campion... Eu i-am atras atenţia de mai multe ori, dar el nu a vrut sa înţeleagă. E ca şi cum Lucian ar fi trecut din Divizia B în Champions League !”.

* Trofee sportive pentru Doroftei şi Vaştag în prima gală de la Sala Polivalentă

Prima gală a Centurii Moldovei la box a programat vineri seară, în Sala Polivalentă din Iaşi, un număr de 14 meciuri la juniori, tineret şi seniori, la capitolul cadeţi nefiind nici un boxer participant.
S-au consemnat următoarele rezultate:
JUNIORI (3 reprize x 2 minute):
- Cat. 52 kg: Robert Jitaru (CSM Brăila) bate la puncte pe Ion Dudulică (CS Năvodari);
- Cat. 52 kg: Szabo Carol (Olimpia Cluj) bate prin abandon repriza II pe Robert Ţelu (CFR-CSŞ Unirea Iaşi);
- Cat. 60 kg: Laurenţiu Olteanu (Farul Constanţa) bate prin abandon repriza II pe Gabriel Bolocan (Banatul Timişoara);
TINERET (3 reprize x 3 minute):
- Cat. 60 kg: Gheorghe Jugan (Prahova Ploieşti, fost la CFR Iaşi în anii din urmă) b.p. Mircea Rostaş (Olimpia Cluj);
- Cat. 60 kg: Cristi Parnică (CSM Gladiatorul Iaşi) b.p. Alexandru Apostol (Voinţa Oneşti);
- Cat. 60 kg: Flavius Stoica (Banatul Timişoara) bate prin rănirea adversarului în repriza II pe Gabriel Ciubotaru (CSŞ Unirea-Nicolina Iaşi);
- Cat. 64 kg: Nagy Levente (Olimpia Cluj) b.p. Ionuţ Andronache (CFR-CSŞ Unirea Iaşi), dar decizia de 2-1 pentru clujean a fost contestată de conducerea CS CFR Iaşi şi dezaprobată prin fluierături de publicul spectator prezent în tribunele arenei ieşene !
- Cat. 81 kg: Roberto Stângă (Prahova Ploieşti) b.p. Marin Anton (Voinţa Oneşti);
SENIORI (3 reprize x 3 minute):
- Cat. 52 kg: Ştefan Caşlarov (CSM Bacău) b.p. Amis Enver (Farul Constanţa);
- Cat. 56 kg: Mike Cioacă (CSM Bacău) b.p. Alexandru Gheorghe (Prahova Ploieşti);
- Cat. 60 kg: Vadim Ivaniuc (Rep. Moldova) b.p. Marian Vişan (CSM Brăila);
- Cat. 64 kg: Marian Piţa (CSM Brăila) b.p. Alexandru Cuciureanu (CSM Bacău);
- Cat. 69 kg: Orlando Chirvase (CSM Bacău) b.p. Serghey Kzendzov (Ucraina);
- Cat. 75 kg: Mihail Popovici (Ucraina) b.p. Vadim Mariniuc (Rep. Moldova).
În timpul galei organizate de AJ Box Iaşi, din partea Fundaţiei Sportului Ieşean, Gheorghe Emacu şi Sorin Iacoban au oferit câte un trofeu sportiv invitaţiilor de seamă ai manifestării din Sala Polivalentă, Leonard Doroftei şi Francisc Vaştag, în aplauzele spectatorilor. Cei doi premiaţi pe ringul ieşean, Doroftei şi Vaştag, au oferit apoi autografe şi s-au fotografiat cu o mulţime de sportivi, antrenori, oficiali şi spectatori prezenţi vineri la prima gală a Centurii Moldovei de la Iaşi, acolo unde sâmbătă, 17 noiembrie, de la ora 16.00, sunt programate finalele competiţiei.
Din păcate, vedetele boxului ieşean Alexandru Marin (CFR Iaşi), Dragoş Marin şi Traian Lupu (ambii la CSM Gladiatorul Iaşi) nu sunt prezenţi în competiţie, primul fiind plecat de mai mult timp la un club din Londra, acolo unde antrenează şi Cristian Hodorogea, iar ultimii doi menţionaţi lucrează acum ca agenţi de pază în incinta complexului Palas şi nu sunt puşi la punct cu antrenamentele, după cum ne-a declarat preşedintele AJ Box Iaşi, Vasile Cîtea.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu