duminică, 4 noiembrie 2012

Victorie la puncte pentru boxerul Lucian Bute



* LUCIAN BUTE l-a învins pe rusul DENIS GRACEV după 12 runde, în meciul de box desfăşurat, duminică, la Centre Bell din Montreal, primul disputat de român după înfrângerea în faţa britanicului Carl Froch, în mai. BUTE devine deţinător al centurii NABF la categoria semigrea.
Rusul Gracev încasează loviturile lui Lucian Bute

LUCIAN BUTE, în vârstă de 32 de ani, a intrat în ring acompaniat de piesa trupei U2, Where the streets have no name, fiind aclamat de cei aproximativ 13.000 de spectatori aflaţi în arenă. Rusul a intrat în arenă pe muzica trupei Pink Floyd.
Conform deciziei celor trei arbitri judecători, BUTE s-a impus cu 115-113, 118-110 şi 116-112, dar el nu a convins pe toată durata partidei.
Totuşi, în runda nr. 12, ultima a meciului, Lucian Bute a făcut spectacol lovindu-l pe Gracev din toate poziţiile şi cu toate procedeele regulamentare. Rusul a încasat cu stoicism şi a rezistat în ring în pofida unei superiorităţi evidente a românului.
În urma acestei victorii, Bute a devenit deţinător al centurii NABF la categoria semigrea.
În ciudat evoluţiei sub aşteptări, Bute vrea imediat revanşa cu Carl Froch. "Gracev a fost un adversar greu, a pus mare presiune pe mine. Per total sunt fericit de cum m-am prezentat, de prestaţia mea după acel eşec cu Froch. Mă simt eliberat după înfrîngere, acesta e adevăratul Bute. Vreau revanşa, sper să cîştige următorul meci ca apoi să ne înfruntăm", a fost reacţia fostului campion IBF imediat după finalul meciului cu Gracev.
Antrenorul românului, Stephan Larouche, a afirmat că Bute nu a făcut cel mai bun meci, dar a avut totul sub control. ''Adversarul a fost dificil, mai ales că venea după meciul pierdut cu Froch. Nu l-am simţit obosit pe Lucian. A avut totul sub control. Mi-ar fi plăcut însă să văd mai multă fluiditate'', a spus Larouche.
Tot după meciul cu Bute, rusul Denis Gracev a menţionat: “Nu am impresia că am pierdut acest meci. Poate am pierdut 3 sau 4 reprize. Ştiam că nu pot câştiga aici dacă nu reuşesc un KO. Acum ştiu că mă pot bate cu oricine, oricând. Bute nu mi-a pus probleme şi mi-ar plăcea să fie un meci revanşă. Meciul cu Sillahk a fost mai greu''.
DENIS GRACEV (12-0-1, 8 KO) era campion NABF la semigrea şi mai practică şi kickboxing, unde are un bilanţ de 17 victorii şi două înfrângeri.
Lucian Bute (30-1, 24 KO) a suferit prima înfrângere la profesionişti la 26 mai, contra britanicului Carl Froch, prin KO în repriza a cincea, el pierzând centura IBF.
Tot în cadrul galei de la Montreal, BOGDAN DINU l-a învins pe Éric Martel-Bahoéli, din Canada, prin KO în repriza a patra, la categoria grea.

* Românul Adrian Diaconu s-a retras oficial în cadrul galei de box de la Montreal

Pugilistul Adrian Diaconu s-a retras oficial din activitate în cadrul galei de box de la Centre Bell din Montreal, în care Lucian Bute l-a întâlnit pe rusul Denis Gracev.
Diaconu şi-a anunţat retragerea din activitate în mai, iar duminică dimineaţă a fost omagiat la Montreal.
În vârstă de 34 de ani, Diaconu a obţinut o medalie de bronz la Campionatele Mondiale de la Budapesta (1997), una de argint la Houston (1999) şi o medalie de bronz la Campionatele Europene de la Minsk (1998).
Diaconu a trecut la profesionişti în 2000, după Jocurile Olimpice de la Sydney, unde în meciul decisiv pentru accederea în turneul olimpic l-a învins pe britanicul Carl Froch, adversarul lui Lucian Bute în gala de la 26 mai. El a înregistrat 27 de victorii (15 prin KO) şi trei înfrângeri, toate meciurile pierdute având loc în întâlniri contând pentru titlul mondial. În 2008, Diaconu a câştigat titlul mondial WBC, după o gală disputată la Bucureşti.
Grupaj realizat de DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu