luni, 12 noiembrie 2012

Fostul fotbalist ieşean Ciprian Paraschiv va reprezenta România la Bruxelles


Ciprian Paraschiv
Miercuri, 14 noiembrie 2012, la Bruxelles va avea loc a treia intalnire a grupului de experti privind finantarea sustenabila in sport, in care Romania este reprezentata de Lector Univ. Dr. Ciprian Paraschiv, director executiv DJST Iasi.
Agenda intalnirii va cuprinde in principal discutii pe baza ultimelor evolutii, la nivel european, privind TVA-ul, ajutoarele de stat, fondurile structurale si de coeziune si drepturile de proprietate intelectuala, cu un posibil impact asupra finantarii sportului.
Aproximativ 2% din PIB-ul mondial este generat de sectorul sportului iar marile evenimente si competitii sportive stimuleaza dezvoltarea turismului in Europa. In ciuda importantei economice generale a sportului, vasta majoritate a activitatilor sportive se inscrie in cadrul unor structuri non-profit, bazate pe voluntariat. Durabilitatea finantarii pentru aceste structuri poate constitui un motiv de ingrijorare, de aceea rolul reuniunilor grupului de experti ai statelor membre UE il reprezinta in principal recomandarea unor modalitati de consolidare a mecanismelor de solidaritate financiara intre sportul profesionist si cel de masa.
"Aceasta intalnire reprezinta reuniunea finala inaintea redactarii raportului privind „Intarirea mecanismelor de solidaritate financiara in sport”. Raportul final va cuprinde analize, recomandari si exemple de bune practici in domeniul finantarii durabile a sportului – un sector economic important si in plina dezvoltare, care poate contribui la cresterea economica si la ocuparea fortei de munca”, a declarat Lector Univ. Dr. Ciprian Paraschiv, director executiv al DJST Iasi si fostul capitan al echipei de fotbal Politehnica Iasi in anii din urma.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu