miercuri, 7 noiembrie 2012

Revanşa a avut loc în Sala Polivalentă din Iaşi


Naţionala de seniori a României de futsal

În primul meci de futsal disputat marţi, 6 noiembrie, între România şi Catalunya, oaspeţii arenei ieşene s-au impus cu scorul de 5-2 (3-0) şi au arătat o viteză de joc cum rar se poate vedea pe un teren de sport.
În meciul revanşă, programat miercuri, pe 7 noiembrie, tot în Sala Polivalentă din Iaşi scorul de 5-2 a rămas acelaşi, numai că de data aceasta au câştigat gazdele, adică România, care a avut în portarul Laszlo Klein un înger păzitor între buturi, iar tricolorii au mai demonstrat că inteligenţa în joc este un factor determinant în obţinerea unei victorii, la care nimeni nu mai credea după înfrângerea din prima manşă !
În final, România – Catalunya 5-2 (1-1), după următoarea evoluţie a scorului: 0-1 (Javi
’11), 1-1 (Fl. Matei ’13), 2-1 (Dobre ’23), 3-1 (Stoica ’36), 3-2 (Ruben ’37), 4-2 (Areny – autogol ’39), 5-2 (R. Radu ’40).
De remarcat că portarul Klein a apărat o lovitură de pedeapsă de la 10 metri executată în min. 20 de marea vedetă catalană Javi
(Javi Rodriguez Nebreda), cel care a fost desemnat cel mai bun jucător de futsal din lume în urmă cu puţini ani, dar care a arătat la Iaşi, în afară de marele său talent pentru jocul de fotbal în sală, că este un sportiv conflictual, mereu pus la harţă cu arbitrii partidei şi cu adversarii !
Sub conducerea arbitrilor Bogdan Sorescu (Piteşti) şi Marian Ivănescu (Bucureşti), rezervă fiind Marius Mititel (Bucureşti), au evoluat echipele:
- România: Klein, A. Grigoraş – Fl. Matei, R. Radu, Pânzaru, Dobre, Răducu, Lupu (căpitan), Şotârcă, Csoma, Stoica, Gherman, Ignat. Antrenori: “Sito” Rivera (Rivera Amoros Tomas de Aquino, din Spania) şi Nelu Stancea (de la CSMS Iaşi). Preparator fizic: Marius Pârciu. Team manager: Valeriu Ioniţă.
- Catalunya: Didac, Chus Lopez – Diego, Areny, Segura, Ruben, Adolfo, Sepe, Campoy, Javi (căpitan), Hector, Juan Carlos. Antrenori: Santi Gea Rodriguez şi Jordi Gay Cano. Fizioterapeut: Ramon Alfos Oliva. Delegat: Ivan Vasquez Canovas.
România a început la Iaşi campania de pregătire pentru calificarea la Campionatul European de futsal 2014, cu turneul final care va fi găzduit de Belgia.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu