luni, 26 noiembrie 2012

Dansatorii sportivi de la Nikons Iaşi, finalişti la competiţiile de pe malurile Dunării


Sub egida Federaţiei Române de Dans Sportiv, tinerii dansatori de la clubul ieşean NIKONS au participat recent la două concursuri naţionale organizate de cluburile de profil de pe malurile Dunării, la Brăila şi Galaţi.
La Cupa Brăila Dance, competiţie organizată de clubul Style Dance din localitate, perechea ieşeană Cosmin Dorneanu – Andreea Bunduc s-a calificat în finala categoriei D (12-13 ani), acolo unde a ocupat un onorant loc 6. În concurs au fost 16 perechi participante, care au dansat vals lent, tango, vals vienez, quick step, samba, cha-cha, rumba, jive.
Dansatorii de la Nikons au fost prezenţi şi la Cupa Beija Flor de la Galaţi, competiţie ajunsă la ediţia a VI-a. La clasa E (12-13 ani), după o întrecere la care au participat 26 perechi, ieşenii Bogdan Albu-Talancă şi Narcisa Păduraru (FOTO) s-au calificat în finală, unde au ocupat un onorant loc 5, la doar patru “puncte” de o medalie de bronz. Concurenţii au delectat publicul, dar şi brigada de arbitri, dansând vals lent, vals vienez, quick step, samba, cha-cha, jive.
Tot în competiţia gălăţeană organizată de clubul Beija Flor din localitate, perechea Cosmin Dorneanu - Andreea Bunduc s-a clasat imediat sub linia de finală la clasa D (12-13 ani), unde au ocupat locul 7, din 24 perechi participante, care au dansat vals lent, tango, vals vienez, quick step, samba, cha-cha, rumba, jive.
În final, după cele două competiţii “dunărene”, preşedinta clubului de dans sportiv Nikons Iaşi, prof. Mariana-Constantina  Niculiţă, ne-a declarat: “Pentru că în după-amiaza zilei respective trebuia să participăm la un spectacol în Palas , la competiţia de la Brăila au participat doar Cosmin Dorneanu şi Andreea Bunduc. Au plecat în zori şi s-au întors după-amiază cu diploma de finală. La Galaţi, Bogdan Albu-Talancă şi Narcisa Păduraru au dansat ultima lor finala la clasa E, la categoria 12-13 ani. Abia intraţi în clasa D, ei şi visează la următoarea clasă valorică, iar din ianuarie 2013 vor trece la juniori II, la categoria 14-15 ani. Tot la Galaţi, Cosmin Dorneanu şi Andreea Bunduc s-au clasat imediat sub linia de finală la clasa D, la 12-13 ani . Mai au nevoie de 2 competiţii pentru a trece la clasa C. Ne pregătim cu toţii pentru viitoarele concursuri, dar ne pregătim şi pentru întâlnirea de luna viitoare, cu Moş Crăciun”.
Tradiţionala serbare de Crăciun a clubului de dans sportiv Nikons Iaşi va avea loc anul acesta în ziua de vineri, 21 decembrie. Ea va debuta la ora 18.00, în sala de spectacole a Atheneului Tătăraşi.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu