duminică, 25 noiembrie 2012

În prima ligă de futsal: Ieşenii cu ratările, vrâncenii cu golurile !



* Sâmbătă seară, în ultima etapă a turului de campionat din Liga I de futsal am consemnat rezultatul: FC Progresul Focşani – CSMS Iaşi 5-4 (4-2), după ce gazdele au marcat golul victoriei în ultimul minut de joc
Sursa foto: http://www.sportvrancean.ro.
Runda cu nr. 11 a programat în Sala Sporturilor din Focşani meciul dintre FC Progresul din localitate şi nou promovata din Dealul Copoului, CSMS Iaşi. După un meci extrem de echilibrat, în care ieşenii au ratat multe ocazii la poarta vrâcenilor, inclusiv două lovituri de pedeapsă de la 10 metri prin Pisică şi Cărare, ambele în repriza secundă, focşănenii s-au impus finalmente cu scorul de 5-4 (4-2) într-un joc în care cel mai bun om de pe teren a fost portarul gazdelor, Bogdan Sava, care a avut multe intervenţii de excepţie !
Evoluţia scorului a fost următoarea: 1-0 (Ungureanu – min. 2), 1-1 (Cataramă – min. 4), 2-1 (Ilaş – min. 13), 3-1 (Stanciu – min. 14), 4-1 (Stanciu – min. 15), 4-2 (Pisică – min. 18) – la pauză, apoi 4-3 (Cărare – penalty – min. 32), 4-4 (Despan – min. 34), 5-4 (Ungureanu – min. 40) – rezultat final. În min. 34, echipa gazdă a rămas cu un om mai puţin pe teren, după ce un jucător focşănean a primit al doilea cartonaş galben şi implicit pe cel roşu, iar în min. 38 a fost eliminat şi ieşeanul Liviu Ruxandari, care a văzut roşu dinaintea ochilor după un fault comis din poziţia de ultim apărător !
Chiar dacă în repriza secundă oaspeţii din Copou au dominat în multe momente jocul, ei au fost totuşi învinşi în ultimul minut al disputei prin golul reuşit de Ungureanu, iar ocaziile ratate la poarta gazdelor s-au „răzbunat” cu prisosinţă în meciul de sâmbătă seară !
Echipa CSMS Iaşi a utilizat următorul lot de jucători:
Marius Chiriac, Ioan Grigoraş (portari) - Sebastian Cărare (căpitan), Narcis Cataramă, Andrei Despan, Ciprian Bucovanu, Radu Pisică, Dragoş Baciu, Radu Guţu, Liviu Ruxandari, Lucian Cojocariu, Ştefan Tudorache. Antrenori: Nelu Stancea (A 1) şi Florin Nichifor (A 2). Team manager: Ionel Popa. Maseur: Marian Sărbătoare.
Partida de la Focşani a fost arbitrată de cuplul Gabriel Gherman – Marian Ivănescu, ca rezervă figurând Emanoil Ionel Ciuruş, toţi din Bucureşti. Observatorul meciului a fost Vasilică Constantin, tot din Capitală.

* Declaraţii din tabăra ieşenilor la finalul partidei de la Focşani

La finalul jocului de la Focşani, am consemnat următoarele declaraţii din tabăra ieşenilor:
- Nelu Stancea (antrenor principal): “E greu de dat declaraţii acum, la cald. Pot însă să spun că noi am ratat enorm de mult, iar ei au marcat. Am avut 6 ocazii singuri cu portarul advers, pe care le-am ratat. Am ratat şi două lovituri de pedeapsă de la 10 metri, iar ei au înscris golul victoriei în ultimul minut de joc. Pot spune că în repriza a doua a existat doar o singură echipă pe teren şi aceea a fost CSMS Iaşi. Am pierdut pentru că nu putem finaliza, din lipsă de concentrare în faza de finalizare. Am pierdut în acest tur de campionat multe puncte pentru că am luat gol în ultimul minut de joc, în mai multe meciuri. Ce pot să mai spun, decât că, pentru dăruirea în joc i-am felicitat pe băieţi la finalul meciului, dar păcat de ei că nu câştigă mai multe partide, păcat de jocul nostru deficitar în faza de finalizare. Vom munci însă pe mai departe pentru a căpăta mai multă experienţă în Liga I de futsal şi ne vom juca şansele până la capăt !”;
- Ionel Popa (team manager): “A fost un meci tensionat şi echilibrat, în care am ratat extrem de multe ocazii şi am pierdut din nou în ultimul minut de joc. După cartonaşul roşu primit la Focşani, cred că Ruxandari va fi suspendat pentru jocul următor. Mergem însă mai departe, cu încredere în forţele noastre şi în tinereţea echipei noastre !”.
În runda cu nr. 11 din Liga I de futsal s-au mai jucat partidele: CS United Galaţi - CS Inter Teliu Braşov 10-2 (3-1) şi CFF Clujana Cluj - Spicom Sfântu Gheorghe 1-7 (1-5) (meciul a fost inversat şi s-a jucat la Sf. Gheorghe, deoarece sala din Cluj nu era disponibilă).        
Clasamentul la zi al Ligii I de futsal se prezintă astfel:
1. City'us Târgu Mureş            9          9          0          0          74-26  27
2. Smart Ionescu Bucureşti     9          7          1          1          53-28   22
3. FC Progresul Focşani          10        6          0          4          52-50   18
4. Spicom Sfântu Gheorghe    9          5          2          2          53-33   17
5. CS United Galaţi                9          5          1          3          58-41   16
6. ACS Odorheiu Secuiesc     9          5          1          3          50-37   16
7. CSMS Iaşi                        10        4          2          4          51-45   14
8. CS Dava Deva                    10        3          0          7          25-69   9
9. KSE Târgu Secuiesc           9          2          0          7          54-55   6
10. CFF Clujana Cluj              10        2          0          8          41-62   6
11. CS Inter Teliu Braşov       10        0          1          9          46-111 1
Etapa a XI-a, ultima a turului (acolo unde CS Dava Deva va sta), programează marţi, 27 noiembrie, celelalte două partide:                       
- Ora 17:30: ACS Odorheiu Secuiesc - CS City'us Târgu Mureş (în direct pe Digi Sport 2);           
- Ora 20:00: ACS Smart Ionescu Bucureşti - CS KSE Târgu Secuiesc.
Tot marţi, de la ora 18:00, se va juca şi meciul Spicom Sfântu Gheorghe - CS United Galaţi (restanţă din etapa a VIII-a).
Etapa a XII-a, prima a returului şi ultima din acest an, programează pe 16 decembrie, de la ora 18.00, partida ACS Odorheiu Secuiesc – CSMS Iaşi, meci amânat pînă atunci la cererea formaţiei din Odorhei, care participă la finele săptămânii viitoare la un turneu internaţional de futsal în Ungaria.
În prima parte a lunii decembrie vor avea loc şi “dublele” partide internaţionale de futsal Muntenegru – România (la seniori – la Tivat) şi Republica Moldova – România (la tineret U 21 – la Chişinău). Antrenorul secund al celor două naţionale este Nelu Stancea (CSMS), antrenorul principal fiind spaniolul Sito Rivera. Din lotul de tineret al României fac parte şi trei fotbalişti de la CSMS Iaşi, ei fiind Ruxandari, Pisică şi Baciu.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu