joi, 1 noiembrie 2012

Şoc în Cupa României: Steaua eliminată la Chiajna !



Formaţia Steaua a fost eliminată, miercuri, în optimile de finală ale Cupei României-Timişoreana, după ce a fost învinsă, în deplasare, de Concordia Chiajna, în urma executării loviturilor de departajare, scor 4-3. După 120 de minute de joc, scorul a fost egal, 0-0. La loviturile de departajare, pentru Steaua au marcat Nikolici, Pîrvulescu şi Filip şi au ratat Chipciu şi Tănase, iar pentru Concordia au marcat S. Pană, Ispir, Belu şi Zuluf şi a ratat Damian Georgian.
În minutul 101, Tibi Bălan a primi cartonaşul galben pentru simulare, arbitrul Marian Balaci a consultat carneţelul cu cartonaşele şi i-a arătat stelistului cartonaşul roşu, însă apoi, la protestele oficialilor Stelei şi după ce s-a consultat cu arbitrul de rezrevă Ionuţ Iugulescu a revenit asupra deciziei şi l-a reprimit pe Bălan pe teren.
Au evoluat echipele:
- Concordia Chiajna: Fl. Niţă - Belu, Fl. Ilie, Ghionea, Bambara - Leca - Popovici (Zuluf '89), S. Pană, Ispir, Serediuc (Damian Georgian '112) - Welington (Creţu '62). Antrenor: Ilie Stan
- Steaua Bucureşti: Stanca - Dumitraş, Martinovic, Gardoş, Pîrvulescu - Filip, Prepeliţă (Tănase '46) - Adi Popa (Chipciu '46), Bălan, M. Costea (Nikolici '80) - Rocha. Antrenor: Laurenţiu Reghecampf
- Cartonaşe galbene: Bambara '64, Ispir '90+2, Pană '95 / Prepeliţă '8, Gardoş '9, Tănase '61, Pîrvulescu '66, Filip '83, Bălan '101.
Meciul a fost arbitrat de Marian Balaci, ajutat de Aurel Oniţă şi Florin Păunescu. Rezervă a fost Ionuţ Iugulescu.
Observatori au fost Cornel Sorescu şi Paul Cazan.
La meci au fost prezenţi circa 3.000 de spectatori.

* Reghecampf: “În afara faptului că nu ne-am calificat, am reuşit tot ce ne-am propus !”

Antrenorul Stelei, Laurenţiu Reghecampf, a declarat, miercuri seară, că formaţia sa a reuşit tot ce şi-a propus, mai puţin să obţină victoria, în meciul cu echipa Concordia Chiajna, pierdut la loviturile de departajare. "În mare, am făcut un meci bun. Am reuşit să ne creăm ocazii. Trebuie să fim bărbaţi şi să felicităm pe Chiajna. Trebuia să câştigăm în 90 de minute. Am pierdut un obiectiv şi suntem dezamăgiţi. La final i-am spus băieţilor că-i iubesc. Trebuia să fim mai concentraţi la finalizare. În seara asta ne-au absentat mulţi jucători, dar care vor fi pe teren la meciul cu Dinamo. Am dominat campionatul intern, o vom face şi mai departe şi ne vom califica în primăvara europeană. Vreau ca jucătorii să treacă foarte repede peste acest eşec. Am pierdut un obiectiv, mai avem două, iar cel mai important este campionatul şi îl vom câştiga. În afara faptului că nu ne-am calificat, am reuşit tot ce ne-am propus", a declarat Reghecampf.
El a vorbit şi despre jucătorul Andrei Dumitraş: "El avea oportunitatea să joace într-un meci de Cupa României, un meci care nu era prea stresant, trebuie să-şi facă jocul, dar nu a reuşit asta. Încet-încet, sita cerne. În pauza de iarnă vom analiza situaţia".

* Mihai Stoica, implicat într-un incident la stadion după meciul cu Concordia Chiajna

Managerul general al FC Steaua, Mihai Stoica, a fost implicat într-un incident cu doi oficiali ai clubului Concordia Chiajna, după meciul din optimile de finală ale Cupei României - Timişoreana, soldat cu eliminarea steliştilor.
"Erau două persoane din staful Concordiei care ţipau şi înjurau. Eu nu înţelegeam ce vor. Unul este Lucian Păun, un preparator fizic care a bătut un ziarist anul trecut în Antalya. Pe celălalt nu-l cunosc, am auzit că este Costică Dumitru care s-a dus la primarul Chiajnei cu un cuţit să-şi ceară banii", a explicat Stoica într-o interveţie telefonică la DigiSport.
Oficialul stelist a afirmat că este dezamăgit de eliminarea din Cupa României. "Meciul a fost la discreţia noastră, dar n-am marcat. Am întâlnit o echipă care a alergat enorm şi care e greu de bătut pe teren propriu. E normal să fim dezamăgiţi, dar nu este un capăt de ţară. Cupa României era al treilea obiectiv ca importanţă. Cred că arbitrul Marian Balaci nu e pregătit pentru nivelul acesta. Nu ne-a acordat două penaltyuri, iar la faza cu galbenul lui Tiberiu Bălan ne întreba pe noi dacă e al doilea cartonaş. Mihai Costea este un câştig pentru Steaua, creşte de la meci la meci", a precizat Stoica.
Conform www.prosport.ro, la finalul meciului Mihai Stoica a părăsit arena ilfoveană escortat de forţele de ordine, după ce a fost la un pas de bătaie cu Dumitru Costică, antrenorul cu portarii al gazdelor. Managerul Stelei a fost despărţit de oficialul ilfovean, dar a continuat să râdă ironic şi să-şi instige "rivalul": "Te-ai remarcat , copile, te-ai remarcat". Incidentul a fost aplanat în cele din urmă de cei din jur, iar conducătorul stelist s-a urcat în autocarul echipei.

* Rezultate din optimile de finală ale Cupei României

Rezultate înregistrate în partidele disputate, marţi şi miercuri, în optimile de finală ale Cupei României-Timişoreana au fost:
- Astra Giurgiu - CS Turnu Severin 5-1 (1-1)
Au marcat: Distefano '10, Seto '68, Budescu '70, '73, Yahaya '79 / Olah '20
- FC Braşov - Petrolul Ploieşti 0-2 (0-1)
Au marcat: Cristea '1, Bokila '63
- Rapid Bucureşti - Delta Tulcea 4-1 (3-1)
Au marcat: Mişelăricu '4 (autogol), N. Creţu '22 (autogol), Goga '24, Pancu '90+4 / Florea '40 (penalty)
- Ceahlăul Piatra Neamţ - Gaz Metan Mediaş 2-0 (0-0)
Au marcat: Bădescu '77, Lukanovici '79
- CFR Cluj - FC Botoşani 2-0 (0-0)
Au marcat: Bjelanovici '57, Luis Alberto '62
- Concordia Chiajna - Steaua Bucureşti 4-3 (0-0, 0-0, 0-0, 4-3 după executarea loviturilor de departajare de la 11 metri)
Joi, 1 noiembrie, sunt programate ultimele două confruntări din optimile de finală, astfel: Oţelul Galaţi - CF Brăila (ora 18.45, DigiSport) şi Pandurii Târgu Jiu - Dinamo Bucureşti (ora 21.30, DigiSport).
Grupaj realizat de DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu