miercuri, 14 noiembrie 2012

Ilie Ciotoiu, o mare speranţă a halterelor de la Clubul Sportiv CFR Iaşi


Ilie Ciotoiu

* La doar 16 ani, Ilie Ciotoiu a ocupat astăzi, la Arad, locul 4 în finalele Campionatelor Naţionale de haltere pentru seniori, în cadrul categoriei 56 kg

La categoria 56 kg seniori au fost în concurs 19 sportivi, printre ei fiind şi Ilie Ciotoiu, de la CS CFR Iaşi, antrenat de binecunoscutul şlefuitor de talente Dănuţ Fron.
Dacă Ilie Ciotoiu are la activ doar 7 luni de haltere, adversarii săi cei mai puternici de la Arad au 7 ani de haltere, deci putem spune că sportivul clubului CFR Iaşi a progresat într-o lună cât alţii au progresat într-un an în sportul halterelor, disciplină care a adus medalii pentru România la recentele Jocuri Olimpice de la Londra, din 2012.
De fapt, la Naţionalele de haltere de la Arad sunt prezenţi în competiţie şi Roxana Cocoş (Steaua Bucureşti) şi Răzvan Martin (CSM Bistriţa), medaliaţi la J.O. de la Londra, care au purtat şi câteva discuţii amicale ca de la „coleg la coleg” cu halterofilii  clubului CFR Iaşi prezenţi în competiţie, inclusiv cu antrenorul emerit Dănuţ Fron.
Revenind la concursul de miercuri, 14 noiembrie, din cadrul categoriei 56 kg, putem remarca evoluţia foarte bună a ieşeanului Ilie Ciotoiu, care a cucerit trei locuri 4 cu următoarele performanţe: 72 kg – la smuls, 95 kg – la aruncat (unde a ratat de puţin la 97 kg, performanţă cu care lua medalia de bronz) şi 167 kg – la total. Pe primul loc al categoriei s-a clasat Alexandru Viorel Voicu (Olimpia Bucureşti), cu o performanţă de 200 kg (90 kg la smuls şi 110 kg la aruncat), fost medaliat în cadrul Campionatelor Mondiale de haltere.
Ieri, tot la Arad, dar în competiţia senioarelor, „puştoaicele” de la CFR Iaşi au ocupat locuri fruntaşe la categoriile de concurs la care au participat, astfel:
- La categoria 48 kg, într-o întrecere cu 14 sportive participante, mezina Bianca Grigoraş (12 ani) s-a clasat de trei ori pe locul 5, la smuls (cu 25 kg), la aruncat (cu 35 kg) şi la total (cu 60 kg).
- La categoria 53 kg (17 sportive participante), ieşeanca Mădălina Ţibichi (13 ani, componentă a lotului naţional de cadete a României şi componentă a Centrului Olimpic de la Galaţi) a ocupat şi ea tot de trei ori locul 5, la smuls (cu 38 kg), la aruncat (cu 50 kg) şi la total (cu 88 kg).
Ilie Ciotoiu a ratat de puţin bronzul, dar şi locul 4 la seniori, la doar 16 ani, este un rezultat mare pentru el. Ilie este elev în clasa a IX-a la Liceul Tehnologic Nicolina Iaşi, este crescut în prezent doar de o bunică deoarece tatăl său a decedat, iar mama este plecată din ţară ! Cu o situaţie familiară precară, Ilie Ciotoiu este un sportiv de o ambiţie rară, este sârguincios şi îi prevăd un viitor mare, cu participări la competiţiile internaţionale şi cu medalii pentru România în cel mai scurt timp. Şi fetele au concurat foarte bine la Arad, le felicit pe Bianca, care este debutantă şi pe Mădălina, pentru comportarea avută într-un concurs de senioare, deşi ele sunt la vârsta cadetelor”, ne-a declarat astăzi, în direct de la Arad antrenorul emerit Dănuţ Fron, care vrea să facă mare performanţă cu sportivii săi la CS CFR Iaşi şi care speră ca în viitorul apropiat secţia ceferistă de haltere să fie băgată în seamă şi de Fundaţia Sportului Ieşean, dar şi de alţi sponsori generoşi !
La Campionatele Naţionale de haltere pentru seniori şi senioare de la Arad, care se desfăşoară în sala Liceului de Artă din localitate,  participă 280 sportivi, de la peste 30 cluburi din ţară.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu