marți, 20 noiembrie 2012

Ieşeanul Ciprian Paraschiv rămâne optimist după întâlnirea de la Bruxelles


Cip Paraschiv la Bruxelles

In aceasta luna, la Bruxelles a avut loc ultima intalnire a grupului de experti privind finantarea sustenabila in sport, in care Romania este reprezentata de Lector Univ. Dr. Ciprian Paraschiv, director executiv la DJST Iasi. Rezultatul acestor intalniri va fi dat pana la sfarsitul lunii decembrie de un raport final, care va fi inaintat de presedintele grupului de experti catre grupul de lucru al Consiliului UE. Acesta are misiunea de a pregati in forma finala documentele ce urmeaza a fi adoptate de catre Consiliu.
Agenda intalnirii din noiembrie a grupului de experti a cuprins discutii pe baza ultimelor reglementari la nivel european, privind TVA-ul, ajutoarele de stat, fondurile structurale si de coeziune si drepturile de proprietate intelectuala, cu un posibil impact asupra finantarii sportului.
In raportul final se va lua in considerare si studiul efectuat de Ministerul pentru Economie si Tehnologie al Germaniei, cu titlul „Rolul sportului de performanta si a sportului de masa in publicitate, sponsorizari si drepturile media”. Studiul arata ca in 2010, volumul total al cheltuielilor din sport legate de cele 3 directii mentionate se ridica la 5,5 miliarde euro. In termeni mai exacti, 33% din companiile din Germania au raportat o legatura directa cu sportul prin productia de articole sportive si prestarea de servicii sau o conexiune indirecta prin sponsorizari si publicitate in timpul evenimentelor sportive.
In plus, in perioada 8.10.2012 – 04.01.2013, Comisia Europeana a lansat online o consultare publica in legatura cu „Revizuirea legislatiei privind ratele reduse de TVA”. Fiecare cetatean UE isi poate aduce contributia accesand pagina 
cu scopul de a reusi sa se creeze un sistem de TVA mai simplu si mai eficient.
"Concluzia ultimei intalniri este una optimista. Toti membrii grupului de experti credem ca vom redacta un raport util pentru Comisia Europeana si implicit statele membre, un document care sa contina recomandari  si exemple practice de solidaritate financiara in sustinerea sportului de masa", a declarat Lector Univ. Dr. Ciprian Paraschiv, director executiv la DJST Iasi.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu