marți, 13 noiembrie 2012

“Piţi” nu vrea ca România să piardă amicalul cu Belgia !

* Selecţionerul Victor Piţurcă (FOTO) a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că îşi doreşte ca echipa naţională a României să nu piardă partida amicală cu Belgia de miercuri în vederea meciurilor oficiale din primăvară din cadrul preliminariilor CM 2014.

"Văd că nu se dă prea multă importanţă acestui joc şi nu ştiu de ce, pentru că întâlnim o echipă foarte bună care în curând va avea un cuvânt greu de spus în fotbalul european şi chiar mondial. Este ultimul meci din acest an şi ne dorim un joc bun şi un rezultat pe măsură. Echipa naţională a avut un an bun, care ne dă speranţe având în vedere şi faptul că aici s-a format un nou grup. De aceea îmi doresc să se termine bine şi să nu pierdem cu Belgia. Avem nevoie de rezultate bune, e altceva să nu pierzi cu Belgia în perspectiva meciurilor din primăvară", a afirmat antrenorul primei reprezentative.
Piţurcă speră că amicalul să fie o nouă experienţă pentru grupul de jucători de la echipa naţională. "Belgia are jucători valoroşi, care evoluează la cluburi mari şi care costă 30-40 de milioane de euro. În plus, Belgia în această campanie de calificare a mers foarte bine, are zece puncte şi a bătut de o manieră categorică adversarii. Sper ca meciul să fie o experienţă pentru noi. Avem voie să facem şase schimbări în acest meci, iar eu vreau să joace cât mai mulţi miercuri cu Belgia", a precizat Victor Piţurcă.

* Săpunaru, un capitol închis pentru naţionala României de fotbal ?

Întrebat dacă fundaşul dreapta Cristian Săpunaru reprezintă un capitol închis pentru echipa naţională, selecţionerul a explicat că decizia în ceea ce îl priveşte pe acesta nu i-a aparţinut. "Ar trebui întrebat el, nu eu. El s-a retras de la echipa naţională, nu? Aşa ţin minte. Acum eu îl văd pe Dragoş Grigore jucând fundaş dreapta, şi pe Găman. La fel cum a jucat Papp, pot să joace şi ei pe acest post", a adăugat antrenorul.
În ceea ce îl priveşte absenţa atacantului Raul Rusescu din lot, Piţurcă a afirmat că în decizia de a selecţiona un jucător nu contează numai golurile marcate. "Au fost covocaţi Marica, Grozav, Stancu în momentul ăsta, poate data viitoare va fi chemat Rusescu. Sper că sunteţi convinşi că nu am nimic cu Raul Rusescu. Nu e important că a marcat. Nu numai acest lucru contează. Au fost jucători de-a lungul timpului care erau golgheteri şi care nu erau convocaţi la echipa naţională. Ion Oblemenco a fost idolul meu, era golgheter şi nu era chemat. La fel şi Dănciulescu. Un jucător poate să aibă o anumită valoare şi să marcheze, dar asta nu înseamnă că va fi imediat selecţionat", a spus Piţurcă.
Mijlocaşul Dan Nistor a fost convocat de Victor Piţurcă pentru a vedea cum reacţionează la echipa naţională. "Nistor e unul dintre cei mai buni de la Târgu Jiu. Eu îl urmăresc de mult, îmi place că e un jucător de travaliu, cu un serviciu foarte bun şi merită acum să fie chemat la naţională să vedem cum reacţionează", a menţionat el.

* Piţurcă vs Chivu - la Milano !

Piţurcă nu a renunţat la ideea de a merge la Milano pentru a discuta cu Cristian Chivu despre revenirea la echipa naţională. "La Chivu mă voi duce până la sfârşitul anului, însă mă descurajează când are dialog cu presa şi îmi vine să nu mă mai duc când îl aud că are principii atât de sănătoase. Nu prea mai îmi vine să merg să vorbesc cu el. Faptul că a vorbit cu presa a stricat totul", a explicat Piţurcă.
Prima reprezentativă a României are programat la 6 februarie 2013 un nou amical pentru care conducerea FRF caută un adversar. "Vom avea un joc amical la 6 februarie. A fost ca variantă Norvegia, dar a căzut. Norvegienii şi-au dorit alt adversar, pe Ucraina. Acum să vedem, în momentul ăsta nu ştiu pe cine vom întâlni", a spus Piţurcă.

* Avertisment pentru Raţ şi Tamaş !

Selecţionerul Victor Piţurcă a mai declarat că neconvocarea jucătorilor Răzvan Raţ şi Gabriel Tamaş pentru amicalul cu Belgia reprezintă un avertisment, el arătându-se nemulţumit de atitudinea fotbaliştilor în meciul cu Olanda din preliminariile CM 2014.
"Vreau să văd anumiţi jucători pe un post sau altul şi să îi văd pe cei care au jucat mai puţin. Pentru acest meci am renunţat la anumiţi jucători din diverse motive. Sper ca lotul de acum să facă o figură frumoasă. Vreau să văd anumiţi jucători pe posturile de fundaş dreapta, fundaş stânga, mijlocaş central şi de bandă. La Raţ am renunţat şi din alte motive. În ceea ce îl priveşte pe el şi pe Gabi Tamaş, nu mi-a plăcut la ei atitudinea din meciul cu Olanda. E un avertisment, nu numai pentru ei, ci pentru orice jucător, că atunci când transmit ceva în teren ei trebuie să facă exact ce trebuie să facă. Nu se pune problema să renunţ definitiv la ei. Am renunţat pentru acest meci", a explicat Piţurcă.

* Adrian Mutu, victimă a mass-mediei ?

Tehnicianul a adăugat că Adrian Mutu lipseşte din lotul pentru amicalul de miercuri deoarece "a fost luat peste picior" de reprezentaţii mass-media.
"Mutu când îşi va reveni 100 la sută din punct de vedere fizic va fi chemat la naţională. Nu mi-a plăcut poziţia presei cum s-a comportat faţă de el, un jucător care a încercat să fie profesionist şi a fost luat peste picior şi mie nu mi-a convenit. Nu e vorba că vreau să îl protejez. El trebuie să îşi revină la nivelul fizic normal şi când vine la naţională să joace de la început şi la capacitate normală. Eu sunt sigur că şi-ar fi dorit să vină chiar şi dacă nu era titular, dar eu am hotărât să nu îl chem", a menţionat Victor Piţurcă.
Lotul echipei naţionale s-a reunit, luni, la Centrul de Fotbal Mogoşoaia în vederea partidei amicale cu selecţionata Belgiei, programată, miercuri, de la ora 21.00, pe Arena Naţională din Bucureşti (în direct pe Antena 1).
Lotul României pentru amicalul contra Belgiei este compus din următorii jucători:
- PORTARI: Ciprian Anton TĂTĂRUŞANU (FC Steaua Bucureşti), Silviu LUNG jr. (AFC Astra Giurgiu);
- FUNDAŞI: Srgian LUCHIN (FC Dinamo Bucureşti), Vlad Iulian CHIRICHEŞ (FC Steaua Bucureşti), Marius Valerică GĂMAN (AFC Astra Giurgiu), Dragoş GRIGORE (FC Dinamo Bucureşti), Nicolai Dorin GOIAN (Spezia Calcio), Florin GARDOŞ (FC Steaua Bucureşti), Ştefan Daniel RADU (SS Lazio), Iasmin LATOVLEVICI (FC Steaua Bucureşti);
- MIJLOCAŞI: Gabriel Andrei TORJE (Granada CF), Alexandru Mihăiţă CHIPCIU (FC Steaua Bucureşti), Doru Mihai PINTILII (FC Steaua Bucureşti), Dan NISTOR (CS Pandurii Târgu Jiu), Ionuţ NEAGU (FC Oţelul Galaţi), Alexandru BOURCEANU (FC Steaua Bucureşti), Costin LAZĂR (PAOK Salonic), Cristian TĂNASE (FC Steaua Bucureşti), Alexandru Iulian MAXIM (CS Pandurii Târgu Jiu);
- ATACANŢI: Bogdan Sorin STANCU (Orduspor Kulübü), Ciprian Andrei MARICA (FC Schalke 04), Gheorghe Teodor GROZAV (FC Petrolul Ploieşti), Marius Silviu ALEXE (FC Dinamo Bucureşti).
De menţionat că în preliminariile pentru Campionatul Mondial de fotbal din 2014, programul de anul viitor al reprezentativei noastre este următorul:
22.03.2013 - Ungaria-România; 26.03.2013 - Olanda-România; 06.09.2013 - România-Ungaria; 10.09.2013 - România-Turcia; 11.10.2013 - Andorra-România; 15.10.2013 - România-Estonia.

* Trei ieşeni de la CSMS în lotul naţional de tineret al Românie

Echipa naţională de tineret a României (jucători născuţi după 01.01.1992) va disputa marţi, 13 noiembrie 2012, în deplasare, un joc amical în compania echipei similare a Ciprului. Partida se va disputa pe arena "Makario Stadium" din Nicosia, începând cu ora locală 20:00 (aceeaşi ca şi la Bucureşti).
Iată lotul convocat de antrenorul principal Emil Săndoi:
- Portari: Buzbuchi Alexandru (Viitorul Constanţa), Brănescu Laurenţiu (Juventus Torino);
- Fundaşi: Nica Constantin (Dinamo Bucureşti), Iordache Belu Claudiu (Concordia Chiajna), Creţu Alexandru (CSMS Iaşi), Ilie Florin (Concordia Chiajna), Avrămia Adrian (CSMS Iaşi), Toşca Alin (Viitorul Constanţa);
- Mijlocaşi: Stanciu Nicolae (FC Vaslui), Leca Mihai (Concordia Chiajna), Benzar Romario (Viitorul Constanţa), Cârstocea Alin (Viitorul Constanţa), Iancu Gabriel (Viitorul Constanţa), Serediuc Tiberiu (Concordia Chiajna), Florean Andrei (FC Bihor Oradea), Bumba Claudiu (AS Roma);
- Atacanţi: Herghelegiu Andrei (CSMS Iaşi), Dobre Leonard (Sportul Studenţesc Bucureşti), Gavra Cristian (Viitorul Constanţa), Velici Gelu (Ceahlăul Piatra Neamţ).
Grupaj realizat de DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu